Funguje wifi bez modemu?

Príspevok v téme: Funguje wifi bez modemu?
wifi

Ahojte, v prvom rade sa nesmejte, som zena a vobec ma tieto veci nezaujimaju.
Potrebujem vediet, ako si to mam doma usporiadat, aby mi islo wifi v celom byte aj bez pevneho internetu ktory platim.. momentalne mam zavedenu pevnu linku, pevny internet (modem napojeny priamo na PC v jednej izbe) a tiez wifi... je nejaka moznost, ako sa zbavit toho pevneho internetu, ze by mi ostala len wifina a pevna linka? Ci takto to nefunguje? Musi byt aj modem, aj pevna linka, aj wifi alebo ako to je? Dakujem velmi pekne za odpovede.

Lulita

a tej pevnej linke, pevna linka nemusi byt, (fyzicky ju mat a platit) ale internet ide cez zastrcku na pevnu linku, odtial idu kable pri dslku

Lulita

no nepojde, iba ak by si sa nalogovala na nejakeho suseda, od ktoreho by signal isiel k tebe, ale to bude od teba pýtat heslo, vacsinou to maju ludia bloknute

keby to bolo take jednoduche nezarabali by provideri tolko :)

winki

:D..ty by si chcela mať zadarmo internet? Takto to nefunguje. Musíš mať internet pevný za ktorý platíš a prostredníctvom modemu si ho signálom wifi rozšíriš na celý byt a zariadenia v ňom. Pevná linka nieje podmienkou, ak si dáš internet od inej spoločnosti.

ni-ka

predpokladam ze sa pytas na router aby si mohla prijimat signal po celom byte...takze modem je samozrejme klucovy-z modemu ide kabel do zakladne pevnej linky aj kabel do routeru...a potom si len zapnes prijem wifi na notebooku a router by sa mal sam zaregistrovat,ak to nepojde treba instalacne cd...