Mám priateľa, sme spolu 20 mesiacov a nepovedala som mu, že môj otec je alkoholik. Lebo môj oco sa vie dokole pretvarovať, takže si to nikto nevšimne. Lenže teraz otec začal zasa vystrájať, psychicky deptá - mňa, súrodencov, mamu. Bývam z toho podráždená. Môj priateľ nerozumie prečo som teraz taká dráždivá, tiež nevie prečo som odmietavá k otcovi. (Lebo on ho má v očiach ako dobrého a starostlivého otca, nie ako alkoholika).
Otázka - mám povedať priateľovi, prečo som taká a že môj otec je alkoholik alebo zlú náladu potláčať a nechať v očiach priateľa môjho otca ako príkladného rodiča? Čo by ste robili vy?
Tajiť alkoholika v rodine?
myslim, ze to bude pre neho paradoxne jeden z najkrajsich dni. Pretoze ked mu to povies, tam zacne ozajstny vztah, taky pravy, zalozeny na dovere.
Ci sa bojis, ze ta kvoli tomu opusti?
Povedz mu to, keď ťa má naozaj rád tak to pochopí, postaví sa na tvoju stranu a bude ťa podporovať. U nás je to tak isto bohužiaľ...a môj priateľ to vie, už dávno som mu to povedala a už sa na neho aj prestal pýtať, vie, že sa o ňom nechcem baviť...
Mama mi povedala, že si takéto veci mám nechať pre seba.
Navyše partner má rád môjho otca, lebo nevidí jeho chyby. Mrzelo by ma, ak by mali zlý vzťah.
Ja svojmu otcovi odpúšťam jeho prešľapy... ale niekedy neviem vyventilovať svoje sklamanie "potichu" a som kúsava aj na priateľa :(
Určite mu to povedz.
A ešte by som vám chcela povedať, že nie som žiaden teeneger, ktorý sa nevie rozhodnúť. Mám 24 rokov.. ale toto je pre mňa ťažká téma :/