Nevieme sa naučiť správne vyslovovať hlásku L a R

Príspevok v téme: Nevieme sa naučiť správne vyslovovať hlásku L a R
Samo a mama

Budeme mať 6,r. a máme s tým problém. Chodíme aj k logopedičke, ale akosi nám to nejde, alebo ideto ako v lete na saniach :(

Pri hláske L máme problém dvíhať špičku jazyka, rozprávame akoby bradou.
Tak ešte na začiatku slov v slovách napr. :labuť,lampa,lano..tak trocha to ide, aj ked ten jazyk ide von....., ale akonáhle pristupime s vyslovovaním hlásky L na konci slov..:napr- popol, pedál,panel...vyslovujeme..popov,pedav,panev...bradov tak povediac..
A pri bežnej reči to vôbec nejde..aj ked upozornujeme.

Pri hláske R sa snažíme vybrovať s jazyčkom aj pomocou špachtle..trocha to jde..ale to R ešte stále nieje počuť, vraj ten jazyček slabo dvíhame.

Pri deťoch treba mať trpezlivosť, veľa trpezlivosti..a nielen pri deťoch. Ved celý život sa učíme a aj mi dospeli.
Za aký čas ste naučili to svoje dieťa,,není mi to jedno, preto navštevujeme aj spominanú logopedičku.
Len niekedy príde ten pocit.......Samo ty sa to nikdy nenaučíš...aj ked mu to nerozprávam.,ja ho skôr povzbudzujem, že sa to naučíš, spolu to zvládneme a tak..

Matej

Vážení,

každý kto sem prispeje a bude reagovat na štýl písania užívateľky, bude mať BAN!

Tá téma nie je na to aby ste hodnotili štýl písania ale na to aby ste poradili užívateľke v probléme s jej synom!

Ďakujem!

Samo a mama

Emily opat...:)...ak si to teraz čítam, musím uznať, že to znie trochu optimisticky :)..aspoň si sa pobavil :)

Zewa...samozrejme, že stále nie...potom by dieťa nemalo chuť sa učiť.

Cindy 35...to množne číslo bolo myslené tak, že Samko sa neučí, nevie si ešte čítať z papiera od logopedičky.,chcela som ho povzbudiť, že mu pomôžem, vysvetlím a že sa to spolu naučíme. Bežne v reči nepoužívam množné číslo. A že som naňho naviazaná..ved je to moje dieťa predsa..ved každá mama si stojí pri svojom. Nemá problém výjsť si von s rovesníkmi a zabaviť sa na ihrisku trebars.

49rt8h012nb1......máš nejaké výlučne právo, aby si ma tu mohol urážať? A vôbec poznáme sa?..aka som, alebo na základe toho čo som napísala si si hned utvoril omne mienku?
Aké stvorenie si ty?? opíš sa ..
....49rt8h012nb1.,aké si mal detstvo?..čo ťa trápi?

Samson...si zlatý, že si sa ma snažil tu zastať.,no dokážem sa brániť aj sama..
Ak som nanho naviazaná, tak jeto v norme.,nemyslim si, žeby to bolo až príliš..

csirkepaprik...tak neberiem to zas tragicky...Samko nastúpi do školy až o rok.,takže beriem to v pohode..
Aj poniektorí dospeláci nevedia vysloviť R.,a v pohode.,není to zas dramatické.

ni-ka...prvý krok sme spravili a čas už ukáže ako sa to dalej vyvinie.

ni-ka

aj moj syn mal s tym ako patrocny problem...tiez L a R...trenovali sme to,skusali rozne slova,najlepsie sa to trenovalo ked robil rrrrrrrrrrrrrrr-aby sa trepal jazycek...potom som s nim skusala kratsie slova s jednym r az sa to naucil...ale treba dat pozor,lebo syn uz aj vedel povedat R ale stale ho nepouzival,lebo nebol zvyknuty...vtedy som ho na to stale upozornovala,opravovala a casom to islo same...
ked chcel aby mu kamarati rozumeli,musel sa to naucit:)

csirkepaprik

netreba to brat tragicky nic to neznamena.poznam psychologa aj on aj dcera su rapkaci uz vo vysokim veku a su dolezity ako hovno s vysikou muwnkou o sebe.Aj s tymto nedostatkom moze tvoje dieta byt uspeanw v zivote a skonxit vysokoskolskw vzdelanie.Sebavedomie nech si zvysi inou sebapracou aj tak moze byt uspesna v zivote.

Cindy35

to mnozne cislo je psycho. nic v zlom, ale aby Samko casom nepotreboval psychologa, ked ma taku naviazanu mamku. vsak uz ma 6 rokov. to hadam este kym je babatko v perinke niektore infantilne mamicky na ihrisku pouzivaju mnozne cislo