Tŕpnutie prstov pravej ruky

Príspevok v téme: Tŕpnutie prstov pravej ruky
Simonia

Dobrý deň, potrebujem radu. Už vyše týždňa mi tŕpnu prsty na pravej ruke (prsteník a prostredník). Ruku musím mať vedľa tela, lebo keď ju mám dlhšie vyššie,tak cítim tŕpnutie. Často sa na tŕpnutie budím aj v spánku, keď si prsty necítim vôbec. Počas dňa mi tŕpnu len prvé články prstov. Neviem či to môže byť z preťaženia ruky alebo je to iná porucha. Neviem či je treba nejako ruku masírovať, alebo si dať magnézium alebo niečo iné.
Ďakujem za radu! S pozdravom

Jarda333

Teraz kazdu noc mi trpnu prsty na pravej ruke. Nie je to trvale, ked ma to prebudi rozcvicim ruku a prestane to. Mam s tym ist k lekarovi ?

katustek

ahoj ja mam tieto trpnutia troch prstov na pravej ruke dlhodobo hlavne ked lezim a dam ruku vyssie je to neznesitelne az tlak bola som s tym u neurologicky a ta robila vysetrenia povedala pokial su to malicek prstenik co aj su a to tobila aj rtg ci je vsetko ok povedala ze to mam cvaknute nervy od chrbtice dala nejake lieky a neurovitaminy ze by malo zabrat ....karpalny tunel je ked ma clovek chytene palec ukazovak a prostrednik iba tolko mi povedala

Simonia6

Teraz som si prečítala o tom článok, je tam písané, že táto porucha krčnej chrbtice nastáva najčastejšie pri jednostrannom sedení, kde sú namáhané platničky. Treba teda viacej stáť.
Vykonávam prácu kde len stojím, keďže som v reštike. Tak nechápem, či sa to teda ozvalo po dlhšej dobe z niečoho predchádzajúceho.

Simonia6

Ebi, začala som pracovať v reštaurácii, v pohode práca. Len som mala úraz lavej ruky a väčšinou som všetko robila pravou v práci (umývala poháre apod.),tak či to nie je preťažené z toho.
O karpálnom tunele som si čítala na internete,ale o chrbtici nič.
Skúsila by som aj tú akupunktúru,len nie som na Slovensku momentálne.

ebi777

akú prácu vykonávaš? fyzická aktivita, nepohodlná a neprimená pracovná poloha? vibrácie? teda nemôže to byť choroba z povolania?

malaanka-xy

Tŕpnutie prstov môže byť z ochorenia krčnej chrbtice alebo to môže byť tzv.karpálny tunel.
Najlepšie by bolo dať si urobiť rtg. krčnej chrbtice,môže ísť o závažné postihnutie platničiek.