Ja sam som motorkach a chcel by som upozornit zacinajucich motorkarov na to, aby si davali sakramentsky pozor na to, ked chcu prejst z pravej strany dolava. Odbocenie dolava je lepsie potvrdit aj rukou, aby ste sa vyhli smrtelnej nehode. Tie smerovky na motorke si vodici aut nejako velmi nevsimaju. A treba v spataku odhadnut vzdialenost, aby mal autovodic cas na reakciu a obisiel vas vpravo.
Tak prajem vela stastnych kilometrov.
Motorkari na cestach
Mozno touto temou zachranim viac zivotov ako cele svietenie vsetkych vozidiel na Slovensku. Cize ano, kricim do tmy.
Ale cry ma viac vyznamov:(
Oni ma chcu obist zakazdym vlavo a nie vpravo. Je to jasne vsetkym???
Kym som daval smerovku rukami, tak to videli, akonahle som pouzil smerovku, tak ma isli nabrat na rohy. Potom sa mi ospr. a co je mne z toho, ze sa mi ospravedlni, ja nie som vecne odpustajuci:)
Radca, je mi jasne, ze ty patris tiez k tym skvelym cyklistom. ja sa nesiniem po jaskovom rade - mimochodom - je to jaskovy rad a nie jaskov rad - 150-kou, respektujem tu predpisanu styridsiatku. som vodicka z povolania, ucim uz 11 rokov v autoskole, takze cosi o predpisoch viem a kedze mam doma aj par diplomov zo zrucnosti v jazde (dokonca aj na motorke, kedze je to moja vasen), tak chapem aj slovo ohladuplnost. a ze cyklisti nepatria na take useky ako je jaskovy rad, to ti povie kazdy vodic, ktory tam vdaka nim neposuva svoje auto do kopca predpisanou 40-kou, ale nanajvys 10 kilometrovou rychlostou. a to velmi casto, pretoze cyklisti tento usek zboznuju. mozno im tiez chyba ohladuplnost. na bicykel chodim aj ja, ale pouzivam cyklisticke trasy, kde ma neohrozuju vodici aut a ani ja nezavadziam im.
vodicka - vies oni maju radi uzke cesty, lebo na sirokych velkych cestach si to vodicky sinu aj 150 km/h, co z bicykla zhodi uz ten prievan, ktory to narobi. Jaskov rad je pomerne kratky a uzky usek, dobry vodic by tam mal jazdit pomaly - 40 km/h ako je to tam znacene a davat bacha na cyklistov a nie sa tu stazovat. Radi ti sadnut na bicykel a prejst si ten usek, aby si pochopila na tej rozbitej ceste, preco tak jazdia cyklisti. V dobrej autoskole sa vyucuje, ze zakladom soferovania je ohladuplnost. Aj policajti pri vysetrovani dopravnych nehod beru toto do uvahy viacej ako to, kto bol v prave...
mne ani tak nevadia motorkari a ich kaskaderske kusky na cestach, ako skor bicyklisti. tych je hlavne v bratislave uz pozehnane, co je darcek od mikiho. a zda sa, ze miluju hlavne uzke cesty, kde maju aj dve auta problem sa jeden druhemu vyhnut. taka ich oblubena trasa je sinut si to cez jaskovy rad a podla moznosti este po prostriedku cesty. niekedy mam chut takemu milovnikovi prirody pritlacit zadok kapotou. len mi je luto mojho auta.
Milky. Nehadz vsetkych motorkarov do jedneho vreca, su aj taki, ako ty pises, ale aj normalni. A priat niekomu zle, to nemyslis vazne. To sa vzdy obrati voci tebe.
Nahodou, dobra tema, na Slovensku je este stale menej motorkarov, ako v okolitych rozvinutejsich krajinach a soferi aut si na nich este nezvykli. Treba, aby sa navzajom respektovali a nie ze kolkokrat sa stava, ze sofer auta vytlaca motorkara z cesty
Cindy
Nie su. A nakolko som 5 rokov byval v Perneku, kde maloktory motorkar ide pod 110km a nema upraveny vyfuk, aby to revalo co najviac, uplne hnusne a sebecky dufam, ze sa i tato dobra rada minie ucinkom..
vykriky do tmy? :-)
vsak tieto veci su snad kazdemu jasne