Nahradny termin statnic zo zdrav. dovodov

Príspevok v téme: Nahradny termin statnic zo zdrav. dovodov
yyyyxxx

Ahojte. Prosim vas, neviete mi niekto povedat ako to chodi, ked ma student odklad statnic zo zdravot. dovodov na september, ale zdravot. problemy pokracuju? Viem, ze kedysi byval este termin niekedy v decembri- plati to tak stale? Myslim ako ked je 3 termin statnic, ktori sa sice tyka studentov, ktori statnice opakuju, ale potrebovala by som vediet, ci je este moznost odkladu statnic na ten 3 termin- (zo zakona- ak nejaky teda je) zo zdravot. dovodov. Pytala som sa na studijnom, ale nikto mi nevie povedat. Studijna o dalsom termine ako teraz v septembri nevie. Alebo kde by som to mohla zistit? Velmi pekne dakujem.

oui..

moje dievcatko, hlavne prosim ta chod za tou doktorkou, aspon koli tym liekom. povedz jej o uzkosti, nepokoji, depresii, strate zmyslu zo zivota, tak ako som ti pisala. to su velmi dolezite symptomy, s ktorymi sa v tvojom pripade treba popasovat. ja osobne by som skusila este aspon po troskach ist az do toho septembra, je pravda, ze to je strasny dusevny tlak, na druhu stranu, fakt este mas cas, aspon po 5 otazociek. a inak, ty mas externe studium M., tam sa mi zda, ze mozes predlzovat ako dlho len chces. mam kamosku, co jej trval magister hadam 8 rokov, fakt to kadejako prerusovala a odkladala a neviem co vsetko mozne, ale nakoniec skoncila. nevzdavaj sa hlavne, fakt moja, su aj omnoho vacsie krizy v zivote a daju sa prekonat, no hlavne sa netreba hned na zaciatku vzdat. ked to nevyjde aj teraz, nic sa nedeje, ty sa hlavne musis dat dokopy, lebo takto fungovat nemozes. pardon, ze tu takto, ale do sms sa mi to nevtrepe, fejsbuk nemas, tak aspon takto.

yyyxxx

Moj problem je, ze som mala v 3 rocniku prerusene 2x studium zo zdrav. dovodov, to je 2 roky. Dlzka studia nesmie prekrocit 5 rokov! To som pozerala teraz v zakone o VS. Cize mi asi nic ine ani neostava.. Termin mi v septembri o rok tazko daju, bolo by to prekrocenie studia- v rokoch. Mozno skoncim bez titulu a studovala som kvoli nicomu. . Peniaze v ... Len som sa psychicky viac znicila. A bez skoly zit nechcem. Bola to jedina vec, ktora davala mojmu zivotu aspon trochu zmysel.. Viem, ze by som sa mala do toho ucenia teraz opriet, ale keby to bolo take jednoduche. Jedine na co myslim je samovrazda a psych.a fyzicka zavislost na Xanaxe, ktoru som si za 4mes.slusne vypestovala. Snazim sa ucit, aspon si to citat, ale dlho pri tom nevydrzim. Hned tlak na hrudi.. uzkost.. posledny tyzden sa k tomu pridali fyz. problemy- pocit, akoby som mala chripku, slabost, vnutorny nepokoj, podrazdenost, placlivost.. chripku nemam, asi je to zo Xanaxu, ktory som si sama "naordinovala":( - 3-3,5 mg denne. Ale az teraz prisli prve priznaky, problemy. Neviem co bude dalej.. ako dlho to vydrzim este takto "tahat". V zivote mi nebolo psych. horsie.

inytermin

nemyslim si ze by si to mala tlakovat. ked sa zle citis tak uz aj len myslienka na ucenie vyvolava strach a uzkost. ak to nepojde na december, tak chod o rok. svet sa preto nezruti.

KIK_1

Ja som to nemyslela v zlom, prepáč!
Tiež si myslím, že 3 mesiace je dosť málo, aby si sa dala dokopy, ale ja by som to na Tvojom mieste skúsila v septembri. Pozri, buď dáš alebo nie a aj tak ju môžeš opakovať.
Ja by som požiadala svoju Dr., aby mi pomohla a aspoň prídeš na iné myšlienky. Nepoznám síce ani Teba a ani Tvôj zdravotný stav, ale myslím, že by Ti to len a len pomohlo.

Hrac

u nas to bolo naozaj tak (uniza). Ja som statnicoval minuly rok a niektori zostatnicovali az tento. Proste rok volno a prisli az na statnice. Tak tuto sancu vyuzi ;-) este je dost casu sa vzchopit a nieco poucit, nie je to az take tazke ako to vyzera :-)

oui..

moja, este mas na to stale cas. pozri, mozes to odlozit, ale ja by som si radsej zistila, co bude, pokial by si nahodou neurobila, ci by si sa nejak nemohla odvolat na zdravotny stav. resp, ak to mas prvy pokus, tak myslim, ze prinajhorsom by si robila o rok. spomen si na to, ze tych otazok nemas tak vela, podla mna tym tempom 5 otazok za den to dovtedy das. vies, pokial to odlozis do decembra, to su len 3 mesiace, u teba by bolo treba aspon 3 mesiace hospitalizacie a tiez sa nedas dusevne dokopy hned, ako vylezies z nemocnice, v nemocke by si mala byt v pohode a nie so stalou myslienkou na to, ze este toto tlacis pred sebou. preto sa skus zatat a ist tam v tom septembri. najhorsie, co sa stane, bude to, ze si to posunies o rok, ale za ten rok sa mozes dat dokopy, kdezto takto to len odsunies o par mesiacov, ktore su dost kratke na to, aby si bolo v dostatocnej dusevnej pohode. napisala by som ti to aj osobne, ale stratila si sa mi z fb

yyyxxx

KIK, mam psychicke problemy. Viem, ze su ludia, ktori su na tom ovela horsie, ale ja prave prezivam jedno zo svojich najhorsich obdobi. Denne myslienky na samovrazdu, ziadny zmysel zivota. Kvoli psych.problemom mam aj ID. (Ano, hanbim sa za to, je mi to neprijemne). Nikdy som v skole problemy nemala, snazila som sa ako sa dalo, dost som bola zamerana aj na vykon, dobre znamky). Necitim sa psych. v poriadku. Snazim sa ucit, ale v tomto stave je to velmi narocne, az nemozne. Psychiatricka ma chcela nechat hospitalizovat, ale ja som stale dufala, ze to nejako zvladnem. Ale uz neverim. Citim, ze to nepojde. A skot ci neskor v tej nemocnici znova skoncim. Nechcem sa lutovat, to v ziadnom pripade. Uzivam denne aj 3 mg Xanaxu. Len co sa zacnem ucit, pochyti ma uzkost, tlak na hrudi. Do toho ma trapia depresie, myslienky na smrt, samovrazdu. Velmi by som tie statnice chcela dat teraz, ale myslim, ze je to nemozne:(

KIK_1

Závisí to od každej školy. Myslím, že 3. termín sa vypisuje len v prípade viacerých študentov, ale nie je podmienkou na každej fakulte.
Máš také vážne zdravotné problémy, že štátnice nezvládneš v septembri? Moja kamarátka štátnicovala popri chemoterapii....