Prosím o radu!

Príspevok v téme: Prosím o radu!
martuš

Chcela by som poradiť, ako mám jemne partnerovi naznačiť, že sa mi nepáči jeho zamestnanie. Študujem aj vysokú školu a mám väčšie nároky. A jeho zamestnanie je pod moju úroveň. A inak ho mám rada. Myslím na budúcnosť, potom by to mohlo byť horšie. Už som mu to aj naznačovala, povedal, že mám pravdu. Ale myslí si, že mu to spadne z neba! Ďakujem...

success

ahoj,
ja tiez studujem na VS a pracujem v kancelarii, moj priatel je robotnik a nema ani maturitu, ale ma takeho ako sa ludovo hovri "filipa", ze by sme mu ho mohli vsetci zavidiet, ja ho lubim takeho aky je a aj s tym co robi. Moja rodina nim sice nie je nadsena, lebo vraj to nie je partia pre mna, ale naopak moji priatelia ho beru uplne v pohode. Ja som zastanca nazoru, za ak ho milujem nie je co riesit

damaxy

ja si vážim ludi pre to ,čo su.Nie pre to ,čo maju pred menom.Som za vzdelanie,ale nie za každu cenu.Synovec opustil nanutenu veterinu v štvrtom ročníku rodičia boli na infarkt,obaja VS,starí rodičia tiež.On je spokojný má svoju prácu babu s VS,akurat penazí pomenej ako mohol mat.Ale ked sa o nom hovorí,každý len spomína aká škoda,ale nevedia pochopit aký je on slobodný a stastný.Hoci to mrzí aj mna,ale je to jeho život a my mu nemožeme niečo vnucovat.ak ti nevyhovuje jeho vzdelanie,bude vas to o chvilu rozdelovat a ak do tejto temy prispeju aj rodicia,tlak sa moze este zvýšit, nevidim dalej vasu spoločnu buducnost.

zuzka 001

Ja mám výšku a môj manžel nemá ani maturitu. Pracuje ako robotník. Napriek tomu má väčší všeobecný prehľad a prirodzenú inteligenciu ako ja a nájde si spoločnú tému s hocako študovaným človekom. Mám ho rada takého aký je. Tvoj problém by som pochopila iba keby sa jednalo o prácu, ktorá je v rozpore so zákonom.

kara

A čo keď študuješ VŠ? Vysoká škola nie je patent na rozum a inteligenciu. Ak máš vysoké nároky, tak si hľadaj partnera, ktorý nie je pod tvoju úroveň a nechci prerábať terajšieho. Ak sa mu jeho práca páči a je s ňou spokojný, potom si myslím, že nemáš právo mu do toho kecať.

anita

Neviem či hodí sa tu táto otázka.Chcela by som vedieť či sa možem zaočkovať proti alergii alebo brať nejaké lieky keď ešte dojčím.Ďakujem

Alternativa

Za ziadnu dobre vykonanu pracu sa netreba hanbit - to je teoria :D.
Keby som bola muska vo Vasej kuchyni, asi by som odpovedala konkretnejsie. Takto skusim zhrnut problem z mojho pohladu ako neznala konkretnej situacie. Musis si presne definovat, co je v partnerovej praci pod Tvoju uroven, ako pises.
1. Ak je to spojene s nizsim vzdelanim, z toho vyplyva viacej "trecich" ploch. Napr. sposob komunikacie medzi Vami dvoma, v partii Tvojich kamaratov, zaujmy. Mozes mat problem v rodine, to rodicia radi :D, ale s tym by som sa nezatazovala, Ty s nim budes zit. Da sa to riesit tym, ze najdete pre partnera vhodne kurzy - cudzi jazyk, kurz PC, zakladneho uctovnictva - co by sa mu pozdalo, zdvihlo jeho sebavedomie a aj pomohlo v profesii /hoci buducej/. Najlepsie by bola skola - napr. maturita, ak ju nema a mozno by isiel aj dalej studovat. Kopec ludi k studiu jednoducho musi "dospiet".
Ak je to v type prace /napadol ma vyhadzovac v bare, nech mi vyhadzovaci prepacia :D/, moze urcite drsne sposoby prenasat aj domov - presne mu to definuj.
Peniaze - spravidla vyska prijmu je spojena so vzdelanim a sikovnostou. Na uspech treba tvrdo makat, aj dlhodobo.
Nocna praca - to ale asi nie je rozhodujuce. Ak ano, tak zase ma volne cele dni :D
Zrejme mas kombinaciu viacerych z tychto problemov. myslim, ze hlavne je vzdelanie. Cize netlac na zmenu zamestnania, ale na zvysovanie partnerovej odbornosti. Casom aj on nebude spokojny len s "nejakou" pracou. Sam musi pochopit, ze ma na viac.