Ahojte. Práve mi zistili stredne ťažkú depresiu. Ak máte niekto s niečím podobným skúsenosť, poraďte mi ako s ňou bojovať a ako sa nepoddať melanchólii.
Depresia
Neviem, či máš celkom pravdu Lulu, ja keby som nebrala lieky, tak sa celkom určite zbláznim a skočím z mosta.Ony tie lieky na niečo sú.Myslím, že to tu už niekto písal, pri niektorých depresiách je chemická nerovnováha v mozgu, serotonín sa nedostane tam kam má a je problém.Je to záležitosť, ktorú vôľou neovládneš, jednoducho sa to nedá, vtedy pomáhajú lieky, dopravia serotonín tam kam treba a depresia je pod kontrolou, vtedy môžeš začať bojovať.
aj mne zistili, ani som nevedela, ze ju mam, prislo mi prirodzene, ze sa divne citim v tejto blbej dobe :)) mala som ine problemy pp s ktorymi so, bojovala a popri tom vraj aj depresiu mam, dali mi lieky, ktore mi nerobili dobre, takze som ich prestala brat, tot vse, ak sa chces z depresie dostat, musis hlavne sama so sebou pracovat, ziadne lieky, ani zarucene rady ta z nej nevytrhnu, mas ju preto, aby si sa posunula dalej vo svojom zivote, inak sa zacala pozerat na zivot
Depresia je svinstvo.Ak vieš, že máš stredne ťažkú, tak si už asi bola u lekára.Určite ti predpísal lieky, tak ich pekne užívaj, snaž sa netrápiť, ono sa ti určite polepší, len to chvíľku trvá.
Ale depresia nie je len to, ze je vam smutno. Depresia je diagnoza a neda sa ovladat. Je to napr ako chripka, ak pride, tak ju mas.
Myslim ze rady ze ja som mal zdarvotne problemy, zomrela mi mama, pes, sused, rozisiel sa so mnou chlap a nemala som depresie nepomozu.
Ahoj,nechcem ti poradiť nejakú blbosť,ale aj ja som zažil ťažké obdobie,strata zamestnania,strata blížneho a rozchod všetko v jednom,ale musíš si uvedomiť,že raz si bola štastná a to že teraz niesi je len obdobie,ktoré prejde a raz opeť budeš zas štastná... treba bojovať,mne vtedy pomohol alkohol,pretože alkohol v menších dávkach pozdvihuje náladu.
planuj si, maj ciel, rob co ta bavi, stretavaj sa s ludmi ktori su pozitivne naladeni & nestretavaj sa s ufrflancami... a hlavne CVIČ. Fyzicka zataz je to NAJLEPSIE co mozes spravit pre svoje telo a mysel! bez srandy.
áno, nejakú príjemnú hudbu ktorá ťa privedie na iné myšlienky www.youtube.com
Mysli na niečo smutné, napríklad jesenné mrholenie, nástup do školy alebo do práce, že o pár rokov zomrieš, že Slovensko nemá budúcnosť... a uvidíš že je depresia normálna.