Meníte názory na ľudí na základe toho čo ste o nich iba počuli?

Príspevok v téme: Meníte názory na ľudí na základe toho čo ste o nich iba počuli?
isa

Píšem to na záklede istej skúsenosti...jedna kamoška,ak sa teda da tak nazvať.....no aspon sa tak správala, alebo to bola z jej strany pretvárka, neviem.....dva roky sme spolu celkom dobre vychádzali a dnes je taká iná, čudná, odmeraná...a to ju sledujem už trošku dlhšie. Stretáva sa s ľudmi, ktorých poznám aj ja...a myslím si, či náhodou niekto omne nepovedal nejaké to krive slovo. Asi to tak funguje, že človek skôr uverí klamstvu ako tomu čo je pravda. Pýtam sa prečo to tak ľudia berú...alebo je to preto, že danú osobu nepoznaju dostatočne dlho a začnu pochybovať?...už pri najmenšej nejakej tej debate? pri ktorej ta niekto očierni? trebars..?
Ako mna to vôbec netrápi, možno niekedy ..dnes už nie..ľudi beriem s nadhľadom. Ak niekto niečo ma proti mne a nevie mi to povedať priamo do oči, je to jeho problem, nie môj. Alebo je dnes tak málo úprimných ľudí?..

Stretávate vo svojom okolí ľudí,s ktorými ste kedysi dobre vychádzali a dnes sa už ani len nepozdravite.?...proste úplne ste odpisali toho človeka na základe toho čo vám spravil....naozaj je to tak lepšie??..Ja poznám dve dievčata ktoré som odpisala....boli časy ked mi to vôbec nebolo jedno, ale uvedomila som si,,že ak by som zostala, dala by som im len druhú šancu, aby mi mohli znova zašliapnuť...len je to také...stretávať tých ľudí dennodenne a vidieť ako namna občas mrhnu pohľadmi.Urobila som správne?...čo si o tom myslíte?..a odpustiť som odpustila....len ma viac tí ľudia nezaujimajú...

béčko

Ja rozhodne nesúdim nikoho podľa toho, čo povie iný. Samozrejme, všetci máme potom ten "predsudok" že: "Aha, toto je ten o ktorom sa hovorilo". To je prirodzené. Ale vždy sa snažím toto potláčať a robiť si na ľudí a prakticky na všetko individuálny a svoj osobný názor. Príklad: Rómovia. Vcelku ich berieme ako neprispôsobivých a tak k nim aj pristupujeme ale ak by som nejakého spoznal a nebol by to problémový človek tak by ten "predsudok" úplne opadol a bolo by to v pohode. Ale myslím že je to aj dosť individuálne. Každopádne je fajn tvoriť si vlastné názory a neprispôsobovať sa predsudkom okolia.

orol

Isa

ludia vzdy budu ohovarat, zavidiet, dristat

kym ta ohovaraju, zavidia ti a dristaju, tak to je len dobre

vies preco?

lebo ked ta uz nebudu, tak uz bude zle

budes pod zemou

Deria

prave zavist vie narobit vela zla! pri ludoch, ktori zavidia, (nielen mne ale aj inym!) som velmi opatrna. niekedy su to len take sprostosti, vobec nie zavideniahodne ale pre mna je to varovny signal. ak by islo do tuheho, viem, ze s tym clovekom nielenze nemozem pocitat ale sa ho aj obavam.

isa

Mozno si to tu niekto vsimne a mozno nie ...nevadi,ale aj tak mi neda,aby som sa neopytala...KTORA vlastnost/i vam na ludoch vadi a prekaza.....aby sme sa dobuducna snazili tomu predchadzat, pretoze nik z nas nieje dokonaly.

isa

Tak ako tu ktoru som v úvode spominala, nieje nik iný ako keglegina z práce. A raz mi tak pekne dala najavo ako mi moju prácičku závidí.Bolo to tu už písané, ale predsa .,vzťahy v práci treba brať striktne. Vzťahy mimo práce sú úplne iné...Aj ja musím napísať, že aj umna to bolo tak že všetko klapalo, bolo fajn, ľudia v práci ma mali radi, z každým som tam dobre vychádzala, mala som radosť chodiť do práce. A potom prišla ona...na začiatok sme tiež dobre vychádzali,no neskôr som z nej začala cítiť, aj mi to dala najavo párkrát slovne...bolo cítiť závisť, mala som tam lepšie postavenie, dokonca mi závidela priateľov,že ako ja dobre vychádzam z každým...a niektorých priateľov do-slo-va..postavila na svoju stranu....mne sa otočili..bolo to smutné, vtedy ma to dosť zobralo, že prečo.....kladla som si všelijaké otázky.....Lenže prečo by som mala byť pesimistom po nejakej zlej skúsenosti, ked som vždy bola optimistom? Všetko zlé je na niečo dobré a posúva nás dalej. Dnes vidím veľa veci oveľa jasnejšie, mnohé som si uvedomila...,

september..pekná prezývka :-) a prosím napíš tú vlastnosť, aj mna zaujíma...

emalea

september...napííííš....tú vlastnosť...možno budeš príjemne prekvapený, že aj nám ostatným by to vadilo...

september

ja osobne neviem, asi nie, este sa mi nestal taky pripad. No tiez som raz z jednym kamosom velmi velmi dobre vychadzal. vsetko bolo dobre, no potom ako som ho spoznaval dalej, prisiel som na jednu jeho vlastnost, ktora sa mna inak tak priamo vôbec netyka, a vôbec by mi ani nevadila, ale ako sa pozname dalej a dalej, a stale tu jeho jednu vlastnotst vidim, a ako tak sem tam rozmyslam o nej, raz v buducnosti by mi mohol nesmierne ublizit. Stratil som k nemu dôveru. Neverim mu, ze ak by som sa dostal do jednej konkretnej sitacii, zeby ma nezradil. Zacal som sa k nemu spravat odmerane. Hlavne ked zas vyjadri tu svoju vlastnost... Som na nu akoby alergicky. Nechcem napisat aka vlastnost, lebo v dnesnej dobe mam pocit, ze vadi len mne...

Mozno ona v tebe tiez zacala takym sposobom vidiet nepriatela. Mozno zbytocne, ale predsa.