Lekari su zialbohu skoleni len na symptomaticke diagnozy a predpisovanie podla diagnoz oficialne schvalenych liekov, co su dnes v drvivej vacsine patentovane farmaceuticke chemikalie.
A o jedle a vyzive sa ucia tiez velmi malo a zialbohu dokonca casto nespravne.
Takze sa nesmies divit, ze si z mnohymi zdravotnymi problemami , ktore vyplyvaju z vyzivy a stavu travenia nevedia poradit a preto sa ludia obracaju na ine zdroje, tj alternativne, z ktorych su niektore aj velmi ucinne, hoci znacna cast z nich je dost pochybna a je tam aj vela podvodnikov, zialbohu.
Bezlepkova dieta zacina byt coraz popularnejsa, najma od vtedy, ako vyslachtili nove druhy psenice a inych obilnin, ktore obsahuju pre nas coraz menej stravitelne bielkoviny a ine ziviny.A to este nehovorin o GMO !!!
Ja jem celozrnnu ryzu, divoku ryzu, quinou, chiu, pohanku, povodnu geneticky nemanipulovanu kukuricu, a teff, co je povodne travina/mikrozrnina z Etiopie, kvoli dobremu obsahu zivin zacina prenikat aj do USA, lebo sa urodi aj tam, kde nic ine z kultivovanych rastlin nerastie
Obcas jem aj ovsenne vlocky, lebo nemam na ne reakciu, ako ajvacsina ludi, co ma reakciu na lepok/gluten. Avenin, podobna latka ako gluten je na stastie stravitelnejsia.
Velky problem je zatial dostat doastatok produktov z tychto menovanych plodin v rozumnych cenach. Ale tym, ze bude po nich dopyt sa asi trh ustali, trhovym pravidlom volneho trhu=ponuka/dopyt.