Pred rokom som objavil krv v stolici. Išiel som k obvodnej, ale nedala mi urobiť žiadne vyšetrenia. Len mi predpísala masť že si mám natierať konečník. Nepomáhalo to, tak som o nejaký čas k nej išiel znova. Chcel som vyšetrenia, ale kázala mi len priniesť vzorku stolice. To som priniesol. Povedala, že stačí zavolať o pár dní keď budú výsledky. Tú krv som mal v stolici stále. O pár dní som teda zavolal a sestrička mi povedala, že výsledký sú negatívne. Ja som jej ale povedal, že mám stále v stolici krv, čo mám teda s tým robiť. Sestrička povedala že mám byť v kľude, lebo výsledky sú negatívne. A že mám jesť viac ovocia a zeleniny aby som nemal tvrdú stolicu. Tú som ale vôbec nemal. Manželka chodí často na toto fórum. Našla tu meno doktorky Albertovej a objednala ma k nej na vyšetrenie. Na to vyšetrenie som išiel a táto pani Albertová mi kázala čo najrýchlejšie ísť na kolonoskopiu. Tak som išiel za obvodnou a povedal jej že som bol u liečiteľky a odporučila mi kolonoskopiu. Obvodná ma vysmiala a vyjadrila sa, že by som mal navštíviť skôr psychiatra. Lebo mám skrátka negatívne výsledky stolice. Po tomto neúspechu mi manželka vybavila lekára ktorý mi tú kolonoskopiu urobil. Následne som išiel na operáciu. Teraz som mesiac po operácii a výsledky z histológie potvrdili rakovinu hrubého čreva. Som strašne nahnevaný na obvodnú a chcem na ňu podať žalobu. Ale neviem na koho sa obrátiť. Manželka mi stále hovorí, aby som sa nerozčuľoval, že sa mám na to vykašľať a nechať to tak. Lebo že keď som stále takýto nahnevaný tak mi to škodí aj na zdraví. Nemôžem si ale pomôcť. Nedokážem sa uspokojiť, proste som fakt na obvodnú veľmi naštvaný a nechcem to nechať tak. Keby nebolo tohto fóra tak asi stále ešte behám za obvodnou až dovtedy kedy by bolo už neskoro a žiadna operácia by nepomohla. Teraz to vyzerá dobre, po zdravotnej stránke som stabilizovaný a chirurg čo ma operoval mi povedal že sa im podarilo všetko odstrániť takže sa nemám znepokojovať. Asi by som sa naozaj mal na všetko vykašľať ale proste to nedokážem. Nemôžeme predsa takýmto lekárom ako je moja obvodáčka všetko tolerovať. Ktovie koľko ľudí už poslala na druhý svet len preto, lebo jej je úplne jedno čo im je. Veď ona ma ani nepočúvala, hrabala sa v papieroch a predpísala mi masť. A ten druhý raz ma rovno posielala k psychiatrovi. Viete mi niekto poradiť čo v takomto prípade robiť, na koho sa obrátiť so sťažnosťou? Mohol by som za svedka prizvať napríklad aj toho chirurga čo ma operoval? Ako to prebieha, stretol sa už niekto z vás s niečím takým?
Rakovina hrubého čreva a sťažnosť na lekárku - kam podať?
Ja mam rovnaku skusenost s lekarkou, mal som dlhsiu dobu zdravotne problemy, nevedel som normalne fungovat v praci, neusale mi bolo zle od zaludka a bolesti som pocitoval snad vsade.
Takze navsteva obvodnej lekarky - odber krvi, moc - vsetky vysledky v poriadku. Predpisala lieky od zaludka a poslala prec, tyzden som trpel jak pes a jedol lieky na znizenie zaludocnej kyseliny co neviem ako nato lekarka dosla ze to mi je treba zrovna. Po tyzdni sa nic nezmenilo tak znova k obvodnej a zase mi dala nejake lieky a povedala ze nech drzim dietu lebo ajtak mi treba schudnut atd., takto som sa trapil dva mesiace pocas coho som 2x vnoci skoncil na pohotovosti kde mi davali inekcie proti bolesti co uz to bolo az take neznesitelne a vzdy ma odtial poslali prec nech idem k obvodnej rano a obvodna klasicky nic. Po vyse dvoch mesiacoch ma obvodna konecne poslala na gastro, lekar spravil gastroskopiu a ultrazvuk, zapal zlcnika - smer nemocnica, operacia a vyslovene uz na druhy den od operacie som sa citil vyborne oproti tym stavom co som posledne dva mesiace prezival a nikto to neriesil. Chirurg mal stym uz problem kedze to bolo v zlom stave a ked sa ma spytal ze preco som prisiel az v takomto stadiu tak som mu povedal cim vsetkym som si preskakal tak len bez komentara odisiel prec .
Ja ti radim - ked si na nu nahnevany, stazuj sa kde sa da, kludne stym chod na sud, ty nie si lekar aby si vedel co mas so sebou robit a logicky ides lekarke, povies ake su problemy a sedi tam od toho aby to riesila a nie ze odpovede typu nic to nieje .
Ako fakt mozno jeden uhol pohladu je ze ludia tam chodia riesit mnohokrat kktiny po lekaroch, ale boli roky kedy som cely rok lekarku nevidel, a az ked boli vazne problemy som tam chodil ako na hodiny klavira a keby ma hned poslala na gastro mohol som mat davno klud po operacii a aj chirurg mohol mat jednoduchsiu operaciu ktora by netrvala cez 3 hodiny a nemusel som sa dva mesiace trapit - a vo vysledku ani lekarka nic neusetrila lebo za tie dva mesiace domna napratala zbytocne lieky co mi nebolo treba, zbytocne som bol 2x na pohotovosti a absolvoval som 3x tolko vysetreni ako bolo nutne takze lekarka stratila mnozstvo casu, poistovna zbytocne naviac dosla o peniaze a ja som zbytocne dva mesiace trpel takze dôvod preco takto lekari konaju absolutne nechapem .
podla mna mozes spravit toto:
nech Ti pravnik pomoze sformulovat list, kde uvedies ako sa veci mali a prilozis lekarsku spravu, ze si skutocne mal karcinom creva.
tento list doporucene posles lekarke a tiez na urad pre zdravot.starostlivost.
neviem, ci sa jej nieco stane, ale ked to bude mat cierne na bielom, aspon bude do buducna starostlivejsia
mna by zaujimalo, ako pani Albertova zistila rakovinu, na zaklade coho
a ešte ma prosím zaujíma, či idete absolvovať chemoterapiu...asi áno...
Ak dobre čítam, ste mesiac po operácii, ale krv ste zbadali pred rokom, to znamená, že sa to skoro 12 mesiacov naťahovalo kým Vás zoperovali??a ešte je divné, že výsledky boli negatívne...veď prítomnosť krvi v stolici -FOB TEST- je základná vec pri onkoochorení tohto druhu....je to celé divné...
Práve som telefonoval s advokátom, pýtal sa ma čo od toho očakávam, že si nemám robiť žiadne ilúzie. Že síce môžem napísať sťažnosť, ale lekárke sa aj tak nič nestane, lebo koniec koncov - laboratórium potvrdilo negatívne výsledky. Takže sa nemám vlastne čoho chytiť. A že ak mi môže radiť, tak nech to nechám tak.
bosorka933
ja budem drzat co ja chcem a ty zas mozes ten konecnik
vikyy namiesto palcov mu radsej drz konecnik :D
podaj!!! a drzim palce
Ano, po prepustení z nemocnice som musel ísť k obvodnej, ale bola na dovolenke, zastupovala ju mne neznáma doktorka. Moja obvodná sa vráti až niekedy koncom septembra. Tej druhej som radšej nič nehovoril, nechcem dopredu upozorňovať na to, že mienim podať sťažnosť.