Chronicky zapal hrdla po vybrati krcnych mandli a bolesti usi po FESS

Príspevok v téme: Chronicky zapal hrdla po vybrati krcnych mandli a bolesti usi po FESS
PacientQA

Dobry den,

pred 8 rokmi mi vybrali krcne mandle z dovodu opakovanych angin. Odvtedy som trpel pravidelnymi zapalmi hrdla, vzdy ma pobolievala
len jedna strana hrdla, miesto na pravej strane kde bola krcna mandla. Riesil som to kloktanim salvie, propolisu a naucil som sa s tym zit a tento zdravotny problem som mal pod kontrolou.

Posledneho pol roka sa u mna opakovali komplikovane sinusitidy, bola mi diagnostikovana chronicka hyperplasticka rinosinusitida na zaklade CT vysetrenia a preto
som v maji podstupil sanacnu operaciu maxilarnych dutin metodou FESS.
Taktiez mi imunoalergolog diagnostikoval znizenu bunkovu imunitu (T / B- lymfocyty, zvysene IgE) a predpisal IMUNOR. Liecba Imunorom bola bez zlepsenia, v sucanostni uzivam preto POLYOXIDONIUM.

Priblizne 6 tyzdne po FESS sa u mna vyskytla lahsia sinusitida, lekar mi predpisal ATB.
Od tohto obdobia trpim silnymi bolestami usi pravezne praveho ucho, bolestami prinosovych dutin (prevazne prava strana), bolieva prava strana hrdla (miesto kde bola krcna mandla).

Podla vysetreni ORL lekara v hrdle, v nose ani usiach nie je ziaden zapal, aj ked hrdlo mam silno prekrvene a cervene, hlave miesta kde boli mandle.

Podstupil som kontrolnu endoskopiu nosovych dutin s vysledokom: Vpravo stredna lastura zjazvena, parcialne zrastena s lateralnou stenou nosovej dutiny, obe choany volne, nosohltan volny.
Taktiez cakam na kontrolne vysetrenie CT.

Bolesti praveho ucha dosahuju niekedy taku intenzitu, ze bolest musil tlmit Tramalom.

Bolesti hrdla, ucha, dutin sa v 90% tykaju len pravej strany.

ORL lekar sa domnieva, ze znizena imunita moze sposobovat, ze u mna pretrvava infekcia (napr. virusova), ktora sposobuje bolest PND, hrdla, ucha, popripadne nastali nejake komplikacie po FESS, ktore by malo odhalit CT vysetrenie.

Nerozumiem, preco po vybraty krcnych mandli sa bolest hrdla tyka len pravej strany, taktiez ma pobolieva len prave ucho a prava PND.

Vyteri z hrdla, nosa su negativne, CRP v norme.

Neviem akym smerom sa ma uberat, ci nastavit ineho lekara, netvrdim ze som z sucastnym lekarom nespokojny ale mozno nazor ineho lekara by bol prinosom.

Vraj sa stava, ze po vybraty krcnych mandli niekedy ostanu zvysky lymfatickeho tkaniva, ktora sa moze zapalovat a sposobovat takuto bolest. Predpokladam, ze ORL lekar by si toto ale mal vsimnut.

Popripadne ake vysetrenia by bolo vhodne podstupit? Nakolko dane zdravotne problemy mi vyrazne znizuju kvalitu zivota.

Dakujem

Zuzka:)

Ahojte kto vie prosím pomôžte mi. Asi pred 8rokmi som prekonala inf. mononukleozu následsne nato mi vybrali mandle nosne aj krcne vraj tam mam lozisko- streptokok stafilokok. Po op. som mávala chrípku 1ročne. Pribl. pred 2rokmi som prechladla a po chrípke som mala neustále upchatý nos preto som zacala brat olinth na ktory som si navikla uzivala som ho asi rok a potom som prestala uzivat olinth.Zacala som navstevovat alergologicku- imunologicku ktora mi spravila vysetrenie z krvi a povedala mi ze nemam alergiu ale mam zoslabenyimunitny system tak mi predpisala polyoxidonium-vybrala som 4krabicky inekcii.po liecbe som chodila na kontrolu kde mi povedala ze mam si zmenit stravu pretoze moj stav sa nezlepsoval.V jan 2013 som zacala mavat zavraty A bolesti v usiach- preto ma hospitaizovali do nemocnice kde mi robili rozne vysetrenia ale nic mi nezistili...so zavratmi som sa zmierila a naucila som sa s tym pocitom zit vedela som kontrolovat tie stavy a postupne ma to preslo.. sice je pravda ze niekedy tie zavaty este mavam hlavne ak velmi stresujem...V maji2013 som si spravila viter z usi nosu a hrdla. Vo vysledkoch som mala streptokoki a stafilokoky. Usi ma stale boleli preto som navstvila viacero orl. amb. kde mi jeden lekar hovoril ze mam zapal usi predpisal mi kvapky do usi druhy mi hovoil ze nic tam neamm ze mam nechanu mandlu na pracej strane aj linf. uzlinu ale aj na lavej strane mensiu cast.... poslal ma k infektologovi kde mi spravili vysetreneie a zistili mi ze mamm skryty zapal ale nenasadili mi zaidnu liecbu...v sept. 2013ma zacali boliet klby myslela osm si ze mi prechladli klby pretoze som bola na dovolenke tak som bola k ortopedovi ktory mi z vysetreni a z krevneho vysledku povedal ze nic tam nemam a predpisal mi tabl. kt. boli na zosilnenie klbov.. brala som tabl. 3mesiace.. nezabrali zacala sombrat tabl. versan a zacala ustupat bolest- skoro ani nepocitujem tu bolest... ortoped ma poslal na reumatologiu lenze tam som sa este nedostala.... nemyslim si ze by som mala reumu pretoze mi brali aj nan krv.. a vysledky boli negat....v nov.2013 som bola za svojim obvodnym lekarom s vysledkami vyterov. Nasadila mi ATB liecbu. v jan.2014 som bola chora takze zacala som brat ATB. po vybrati ATB. sa moj stav o nieco zlepsil neboleli ma usi... FEBR.2014 som zacala pocitovat velku bolest v usiach kt. pretrvavali od min. roka.... jan2013 bola som na orl. kde mi povedal lekar ze treba vybrat zvisok mandli kt. mam v hrdle nechane pretoze mam ju zapalenu a predpisal mi ATB.vybrala som krabicku dnes som bola na kontrolu a povedal mi aby som zasa vybrala krabicku ATB., a nevie ci je to dobry napad vybrat mandle a linf. uzliny pretoze v hrlde by bol vecsi priestor a nevie ci je to dobry napad. Necitim sa byt chora lenze stale ma bolia usi v kt. nijaky zapal nemam, mam zoslabeny imun. system a kazdy mesiac pchaju domna ATB. a som z toho zufala neviem co mam robit...ta bolest usi vznikla v zime nie je to mozne ze je to nejaky prievan?Pretoze ta bolest usi po ATB. ustupila ked som ich brala v jan2014 lenze po fujavici sa mi vratila ta bolest... a aj ked si stlacim krk pod usami tak ma bolia... co mam robit:S raz ma v usiach picha raz svrbi a niekedy pali. prosim vas pomozte mi kto sa s niecim takym stretol som psychicky na dne...dakujem

Dr. Colon

injekcie vitamínu C + kalcium, ak nemas problemy s oblickami alebo ine kontradikcie (zisti u lekara), skus to, budes dakovat:)

RNG

Posledny rok sa situacia okolo vytazkov z grapefruitovych semien velmi zmenila, lebo dnesne GSE a ine produkty uz neobsahuju citricidal, ale len vytazok z grapefruitovych semien. Citricidal, povodne patentovany produkt firmy BioChem research je CHEMICKY zmeneny vytazok z grapefruitovych semien, kde polyfenoly su chemicky zmenene na zmes quaternialnych zlucenin, ktore su radove ucinnejsia antimikrobialne latky, nez povodne polyfenoly.

zero5

Mam vsak pocit ze prave na tento sa odvolavate tu :
www.zdravie.sk
Citujem:
" Na beZne streptokoky, stafylokoky a rozne mikroby zijuce z hlienov staci aj 4 kvapky citricidalu TM(tj povodneho 60%) , ked ho vies este dostat.Pozri na Centrum regenerace, udajne ho tam este maju.

GSE z NutriBiotic zmenili formulaciu na neucinnu, takze nevyhadzuj na to peniaze."

Nerozumiem poslednej vete: či nevyhadzpovať peniaze na ten z Centra zdravia lebo na ten z Nutribiotic. Z kontextu to nevyplyva...

RNG

Reklama hovori o prirodnom vytazku z grapefruitovych jadierok. Pocodny ucinny citricidal, patentovany, je ale tento vytazok chemicky zmeneny, tj polyfenoly v nom zmenene na zmes quternialnycb zlucenin, ktore su radove viac antimikrobialne ako len vytazok z jadierok. Taky dnes uz dostanes len od povodnej firmy, BioChem research co pod menom citricidal profesional a to ze je to chemicky zmeneny vytazok s obsahom quaternialnyc zlucenin musi byt na flaske jasne spomenute.
Takze to slovo Citricidal natural je na pomylenie zakaznika, nejedna sa o ziadny patentovany velmi ucinny povodny citricidal

RNG

QA na[pisal som ti.
Ries zdroj mirobialnych infekcii, kvapockocu infekciu, co sa usadi v prinosnych dutinach, pripadne sa dostane aj do vnutorneho ucha.Mandle a uzliny nie su zdroj infekcii, su len nasledovne infikovane hlienami z prinosnych dutin.
Lekari nevedia povedat, ci v nose nie su nejake nakazy pozitivne, lebo ich kultury su len na niekolko z desiatok tisicov moznych, kde mnohe nie su ani bakterie, tj ich atb su na ne bezcenne.
A ked na to pozres z hladiska mikrobiologie, v nose najdes tisice roznych , aj ked si zdravy.