Prvýkrát posielam list- a rovno do Ameriky!

Príspevok v téme: Prvýkrát posielam list- a rovno do Ameriky!
Alanala

Úplne hlúpa téma- ja viem. Ale poprosila by som o pochopenie, keďže ja komunikujem len cez net :) A tiež- poprosila by som o pár rád. Neviem či treba, na tom liste známku, lebo jedna baba z Ameriky hovorí, že to je tá najdoležitejšia vec, že bez toho sa to neodošle a druhá zas, že ju netreba. Keď si budem pýtať obálku, tak neviem akú veľkosť. A čo poštovné? Ďakujem vopred za rady

Alanala

Ďakujem za vaše užitočné, aj keď ironické odpovede. No tak asi som vtedy, keď nás to učili, chýbala ;)

xxy

listy sa ucia posielat na zakladnej skole, ci si chybala? ak hej, tak existuje nieco ako posta. to vies, budova s par tetkami, ktore maju nastarosti posielanie listov. ano, nielen k susedom za humno, ale aj do ameeeriky dokonca. cize treba zdvihnut rit, najst taku budovu, kupit si obalku, ktoru tam dokonca tiez predavaju. viem, je to neuveritelne, ale je to tak. velkost obalky si vyberies podla logiky a vlastneho vkusu. a potom staci na tu obalku napisat adresu a podat tej tetke. hodi ti tam znamku, peciatku a mozno dokonca aj nalepku!! tak vela stastia

flegma

kks, to uz vas v tej skole nic poriadne neucia?
obalku si kup podla velkosti obsahu, vypis adresu a podaj tete na poste za okienkom, ona ti uz oznami, kolko to bude stat