Márnosť nad márnosť, všetko je márnosť

iggzik

Asi jedina rovnost na svete je, ze den ma iba 24h. To plati pre kazdeho, ci bohac alebo chudobny. Ten co ma vela (majetku, penazi atd) tak zabije hodne casu "preberanim" tych veci a nie na seba. Dalej clovek, kt. si dokaze usetrit vela casu na seba a nevie ho nasledne cely vyuzit aktivne/pozitivne sa zacne krutit v myslienkach a bude pomalicky chodit k negativnemu..

"Ako si kto ustelie, tak si lahne." plati iba asi z 66%

"kto druhému jamu kope, sám do nej spadne." wishfull thinkin

"Vsetko pominie" to je fakt

"to je podstatne iba pre toho, co zije hlavou v buducnosti a minulosti" na totok som tiez uz cital, a podla mna tam plati zakladne pravidlo, vsetkeho vela skodi, spomienky vedia urobit dobru naladu aj povzbudit, nahlady do buducnosti mozu povzbudit kreativitu a prinasaju vysledky/uspechy,, je aj napriklad vela tem na "ciele" stanovit si ich a ist za tym, co je vlastne cele zalozene na buducnosti...

Ci ma zivot zmysel tot je otazka, to je hooodne komplikovane. Ako je to teraz na nasej planete a dosledok toho co robime ako celok je ZLE. Potencial ale v nas je.
Zle -> poskodzovanie okolia (fabriky, atom elektrarne, plastove flase a zillion inych veci)
Preludnovanie -> veda v zdravi - predlzovanie zivota, vacsia cast chce mat velke familie..
Rapidna spotreba nerastnych surovin.
Zaujmy a veda zamerana na luxus a pohodlnost-lenivost vacsinou
atd atd ..

"Vsetko je marne, ak nezijes alebo nekracas s Bohom..." neverim v boha, reinkarnaciu a ine ludske vymysly, yin-yang, rovnost, karma, spravedlnost atd. Vsetko je to tiez iba wishfull thinkin..

"Sme duchovne bytosti skumajuce fyzicky svet, nie fyzicke bytosti skumajuce duchovny svet" tu by som si trufal povedat oboje. Neviem odkial to je ale cele mi to pripada ako howadina =) Lebo ak zoberies ze sme duchovne bytosti tak zakonite musime skumat oboje, aj fyz, aj spirit..

"Hodnotu veciam a skutkom prideľujeme my sami" to je pravda

"čo je pre jedného márnosť, pre druhého môže byť hodnota." chapem no povedal by som, ked je nieco marne a niekto tomu "da hodnotu" tak to neznamena, ze to hodnotu ma.

"Pochabost a neznalost je dakedy lepsia ako poznanie a mudrost."
pochabost ani nevim co je lol.. a neznalost ano je lepsia v dost pripadoch ako poznanie a co sa tyka tej dillemy ohladne mudrosti, tam sa jedna o slovicka/pojmy dost ludi, vratane mna ma v tom mišung (vedomosti/mudrost)..
No dam par prikladov preco je nevedomost lepsia. TV spravy, nekukavam -> vacsinou su plne negativnych veci, katastrofy, kto umrel, co nasi politici posrali aaatttddd vela tych veci v ludoch iba vyvolava strach takze take informacie su nam na prd...

Life is too short dont stress everyday, leave your worries behind, go out and play..
(zivot je prilis kratky, nestresuj kazdy den, nechaj svoje starosti, chod von a zi.)
Have a nice day,, and today is my BDay =)-

no2

Investovať sa oplatí len do skutočnej lásky tu na Zemi. Skutočná láska je to, ak máte niekoho radi, nie to, ak ste do niekoho zamilovaní. Kvet je pekný v prvom rade preto, aby jeho gény mohli žiť večne.
Life is an aimless drive that you take alone. Might as well enjoy the ride, take the long way home.
Ak mám depresiu, tak dokážem povedať, srať na všetko a na všetkých, ale na tých, ktorých mám rád, srať nedokážem nikdy.

anjelik *

S múdrosťou pribúda mrzutosť? Potom sa nejedná o múdrosť. Ak si niekto zväčšuje vedomosti, zväčšuje si bolesť? Súcit možno, ale nie bolesť. S tým posledným súhlasím. :o)
Hodnotu veciam a skutkom prideľujeme my sami, takže áno, čo je pre jedného márnosť, pre druhého môže byť hodnota.

Sibila

Marnost, vsetko je len marnost a honba za vetrom.
Je to tak a ak tomu nerozumiete, alebo s tym nesuhlasite, budte radi ze je to tak. Pochabost a neznalost je dakedy lepsia ako poznanie a mudrost.
Lebo cim viac je mudrosti, tym vacsmi pribuda aj mrzutosti. A ako si niekto zvacsuje vedomosti, tak si zvacsuje i bolest. Co je, to uz bolo a co bude, to bolo tiez.

gdsgsdgsd

Je to dost zlozite a ten vyrok hovori o niecom uplne inom,ale nevadi. Marnost nad marnost, hovori o tych "bohatych" ludi co mrhaju peniaze na blbosti, ktore nemaju ziaden vyznam a nevenuju sa skutocnym veciam,ktore maju vyznam ako rast seba, pomahanie druhym, zdokonalovanie sa a zlepsovanie ducha, nemyslim tim plynov.
Zivot ma aj nema zmysel, zalezi z akeho uhla sa na to pozries a zalezi aky pristup si vyberies aj tak vsetko je v tvojej mysli. Tak moc nerozmyslaj, bav sa, uzivaj si, smej sa,ale neublizuj druhym. A sme duchovne bytosti skumajuce fyzicky svet, nie fyzicke bytosti skumajuce duchovny svet, ked to pochopis, vsetko sa zmeni, ale k dobremu.

vitavi

Výrok je vytrhnutý z kontextu. Šalamún žil veľmi aktívny život. Nahromadil veľkým úsilím veľký majetok. Ale ten ho neurobil šťastným. Preto povedal, že jeho úsilie bolo márne. Majetok šťastie neprinesie.

Deria

ked budes moc nad takymi vecami rozmyslat, nebudes mat cas zit. potom si mozes povedat, ze si svoj zivot premarnil.:) stavim sa, ze si este mlady, taketo hlavolamy som sa tiez kedysi pokusila riesit ale nastastie to netrvalo dlho.

WildWind

že je to blbosť..možno naše životy sú pre vesmír nepodstatné, ale pre mňa nie, každý pre niečo "svoje" žije a to stačí...podľa mňa všetko má svoj význam a dávať na takéto výroky je jedine poľutovaniahodné..keby aj niečo malo byť márne, vždy budem radšej dúfať v nádej a že je dôvod, pre ktorý sa to deje..aj keď možno to znie naivne.

zewa

Hamlet je to tak. Vsetko pominie. Ale to je podstatne iba pre toho, co zije hlavou v buducnosti a minulosti. Ale ten, co zije pre tento okamih, ten s tym suhlasit nikdy nebude. Pretoze uzit si zivot mozes iba v pritomnosti. Ostatne su bud fantazie alebo spomienky.