Ahojte, prosím Vás, koľko ste zaplatili za výbavu pre prváka? Nakupovali ste aj špeciálne perá, ak máte doma ľaváka? Pomohla Vám pri kúpe školskej tašky aj babka, teta či krstná mama? Dá sa vôbec na niečom ušetriť? ďakujem za odpovede!
Kolko vas vyšla výbava pre prváka
taška 50 eur, peračník 15, pero 5, oblečenie, tepláky, hygienické pomôcky, púzdro na prezuvky, čiže toto cca 100-120 eur + počítač 250 eur, keďže sa kupovala len "skriňa", ostatné časti sme dodali sestre a jej prvákovi my ..... (čiže tam ušetrila za monitor, myš, klávesnicu)...čiže zatiaľ suma sumárum do 400 eur
cca 100 e, mozno viac plus este potreboval pisaci stol, ten stal cez 100 e dalsich, este nam treba stolicku k nemu zatial mame z kuchyne
Ahoj, my máme doma prváčika ľaváka a kupovali sme mu ergonomické pero Stabilo EASYoriginal, tiež Stabilo pastelky, pretože majú aj špeciálne pre ľavákov. Navyše v pere sa dá vymieňať náplň, takže dúfam, že mu vydrží dlho. Okrem toho má aj strúhatko pre ľavákov a nožnice. Hľadáme ešte špeciálne pravítko. A podľa mňa to nie je také strašné, vždy keď ide dieťa do školy, je jedno na aký stupeň tak je potrebné do neho trošku investovať a podporiť ho.
a samozrejme,da sa usetrit...su tasky za 200 eur aj za 30 eur...peracniky za 20 ale aj mensie za 5...teplakovku sme tiez nekupili adidas za 80 eur ale obycajnu za 15...atd:)
a nemusel nam financovat nikto,nie je to hrozna suma co by nas zruinovala:)
nakupovali sme to postupne,vyslo nas to asi na 100 eur...
pera,farbicky,zosity,voskovky,vodovky,vykresy,farebne papiere,hodiny papierove,peracnik,guma,struhadlo,stetce,lepidlo,noznice,taska,vrecka,teplakova suprava,tricko a kratasy na telesnu,tenisky,prezuvky...to je vsetko...nic co by sa nedalo:)
no ked rodicia kupuju 3 kg peracniky, v ktorych je 80% veci ktore deti v skole ani nepotrebuju, tak sa necudujem ze zaplatia vela. Ak pises do novin, tak na to prosim ta poukaz, lebo jednak je to drahe pre rodica, tazke pre dieta, a psychicky narocne pre ucitela, ktory ma 5 minut cakat kym sa mile dietatko rozhodne ktorym z piatich odtienov zelenej bude kreslit stromcek :-)
deprimovana? kdeze :-DDD
Bohužiaľ, to už mám, ale v obchode mi tie vecičky nepovedia skúsenosti... Nechápem ako môže byť niekto taký zapáračný ako ty.. musíš byť riadne deprimovaná...
chod sa opytat do obchodu, popozeraj si ceny a potom pis do novin
Ja nič nevyberám, ja robím príspevok do novín... a potrebujem vedieť aké je vox populi.. Nejde o to, či babka vyberá, ale či financuje!