Triphala na detoxikaciu, vase skusenosti

Jonka

Prečo sa hovori, že Trimphala je zmes ovocia,ja mám Trimphala čaj a nevidím, že je tam nejaké sušené ovocie.Tak premýšľam, že je viacej s týmto názvom-kto ma z toho vyvedie?

Dabe

Chcem sa podeliť o svoje vlastne skúsenosti s Tripalou.
Aj ja som vyhladaval na rôznych fórach skúsenosti konkretnych ludi s uživaním tejto zmesi bylin. No väčšinou som objavil iba všeobecné nazory typu: -je to super, -v Indii to užívajú už minimálne milion rokov, -je to zázrak atd....samé klišé
Tak som si z netu objednal 4ks balenia na cca. 3mesiace. Teraz užívam už posledné balenie a mám za sebou 2 mesiace a týždeň.
A výsledok?
Nič zvláštne nepociťujem. Teda myslím spred doby pred užívaním. Cítim sa tak isto. Nič si nenamýšlam aby som som si nevsugeroval niečo, čo nie je tak. Už to doužívam, no myslím, že niečo zázračne som nepostrehol. Dal som si spraviť krvný obraz pred tým, a dám si aj potom. Chcelo by to trošku exaktne porovnať.
Je tu ale jedná vec, ktorú musím povedať, a to:
-asi po prvý krát (čo pamätám) som nedostal sezónnu chrípku, ktorá sa prehnala Slovenskom cca. február-marec 2019.
-a klesol mi krvný tlak na normál, vždy som ho mal mierne vyšší
Takže to je moja troška do mlyna. Myslím, že každy si musí na sebe odskúšať prínos tejto, ale aj každej inej bylinky (a nemusí byť z Indie, Číny alebo z Amazónskeho pralesa). Tak želám, aby každý objavil ten svoj spôsob, ako byť zdravý a spokojný.

RNG

Nuz triphalu pouzivaju v indickom lekarstve/ayurvede s uspechom vyse 2000 rokov. A napr jej zlozku behada,(terminalia belerica, belericky balzam) spominaju c Egypskej medicine este 2000 rokov skor.
Cerstve ovovie vsetkych troch je bohate na vitaminy a rozne "trpciny", ktore maju hojive, cistiace a liecive ucinky.
Dnesne koncentrovane vytazky sa prave sustredia na tieto trpke latky, ktore pomahaju udrzovat dobru crevnu floru, tj aj samozne creva a su cistiace pre cely organizmus.

Ale mate pravdu, nie je to oficialne schvalene ako liek, hoci to ma liecive vlastnosti, bez akychkolvek pochybnosti.

Na precistenie criev odporucam kazdemu brat najmenej 15 gramov mikrovlaknin a to cely zivot. Su cistiace mechanicky, absorbcne a zaroven su vyziva pre probiotika, ktore musime podporovat krmenim zmesou roznych mikrovlaknin, inac sa v crevach rozmnozia ine, skodlive kultury.
Inac ja som ten somar, co tu "blbost" obcas je, ked mam problem s crevnou florou.A zatial mi vzdy pomohla.