Mam 40 rokov a asi pred 3/4 rokom mi manzelka vycitala, ze mam prilis velke brucho. Dost ma to zobralo, lebo sa jej chcem pacit. Odvtedy mi prestalo chutit jest a schudol som 10 kg. Lahsie sa mi hybe, citim sa ovela lepsie, nepotim sa tak, vladzem ovela viacej napr. na bicykli a pod. Teraz je ale opacny problem - manzelka mi hovori, ze uz vyzeram super a ze uz nemam chudnut, lebo naopak, zacinam vyzerat prilis chudy, lenze ja teraz neviem dostat do seba viac jedla - ked sa pokusam zjest viacej, vzprieci sa mi to v krku a koniec. A vaha mi ide zo dna na den stale dolu. Denne jem tak, ze ranajky vobec - maximalne kava, na obed iba polovica druheho jedla a na veceru som schopny zjest tak trochu melonu, alebo pol balika chipsov, ci pukancov (aj to iba kvoli tomu, ze nic ine mi nechuti a nedostanem to do seba.)
Co myslite, co by som mal robit? Je to na psychiatra ako mentalna anorexia alebo mam pockat, ci sa mi vaha nejako sama nezastavi? Cital som, ze je to u chlapa vzacnost a predsa nie som nejaky nevyzrety pubertak, tak fakt neviem, co sa stalo.
Anorexia u muza?
Nechutenstvo a zle travenie sa da napravit.
Travenie je vec dostatku kyselin, enzymov mikrovlaknin a probiotika.
"navretie jedla" v zaludku=kvasenie a hnitie a to moze byt len pri nedostatku kyselin
Nepi s jedlom, aby si si nerozriedil,kyseliny. Ak to nestaci, musis brat doplnky kyselin, pripadne aj enzymov
Mikrovlakniny kazdodenne a obcas kvalitne probiotika radim brat kazdemu bez vynimky.
Neda sa, je mi z toho spatne, ked chcem zjest viacej. Nemozem to ani prehltnut musim skoncit. Mam pocit, ako by mi to navrelo v zaludku a zacalo ma to tam tlacit. Bojim sa, ze by som zacal vracat, tak to citim.
Dakujem za to vyvratenie anorexie, sa mi ulavilo. Myslite, ze sa to teda nejako zastavi?
Určite nemáš anorexiu :)
Anorexia by to bola v prípade žeby si to robil cielene, umýselne ,aby váha klesala... ale možno niečo na tom bude,kedže si začal cielene chudnúť a teraz sa ti to vymklo z pod kontroly.. nedáš do seba viac? Tak sa pokús.. Skús nasilu zjesť viac... že ti niečo nechutí? čo tak sa donútiť? ak ti klesanie váhy vadí a chudnuť už nechceš tak stým niečo začni robiť ...donuť sa