Ahojte, mám 18 rokov, chodím na Hotelovú akadémiu, nemám veľmi dobré známky. Zachvíľu končia prázdniny a nechcem pokračovať so zlými známkami, už len kôli rodičom. Ako sa mám prinútiť učiť?
Ako sa prinútim učiť?
takze chces sa ucit? dám ti môj "návod"
je to jednoduché, staci vypnút pocítac/notebook/radio/čokolvek čo ta vyrusuje, zavriet sa do izby, kde ta nikto nebude rusit, sadnút si na zadok a otvor knihu a čítaj, čítaj, čítaj....až kym si to nezapamatás...
zeby to bolo az také tazké? Hmmm?
presne takto som sa ja ucila na maturity..celé dva týzdne , kazdý jeden den od rána do vecera v knihách :/ ale! prezila som :D :D a to hlavné ZMATUROVALA a dokonca úspešne :)
Treba iba chciet a vsetko sa dá !!!
ja som počula že najlepšie si veci zapametáš tak, že ked prideš domov zo školy tak si pozrieš učivá ktoré ste preberali a potom ked sa to už pojdeš učit na hodinu tak by ti to malo ist lahšie :D ale s mojej vlastnej skúsenosti to neviem. Najlepšie je ked prideš zo školy, naješ sa a pojdeš sa prevetrať ! a potom ide učenie zakaždým lahšie.
musis proste naozaj chciet, sadnut si a zatat sa do toho..podla skusenosti viem ze najhorsie je vobec zobrat si tu knihu a sadnut si k tomu, a ked si to uz zacnem citat tak je to lepsie, uz som v tom tak iba pokracujem..najhorsie je ozaj iba ten krok otvorit zosit..neviem no, treba mat aj motivaciu a ozaj chciet , zalezi to len od teba, nech ti tu napisem cokolvek, prinutit sa musis iba ty z vlastnej vole ze chces nieco sa naucit a niecim sa v zivote stat, hoci to nezavisi od znamok to je jasne, ale predsa vzdy je to lepsi pocit ..takze vypnes pc, zavries sa v izbe ode budes mat klud a zacnes..rob si pomedzi to prestavky, neuc sa vkuse, lebo to tiez nie je dobre, ja si davam pauzu tak po 15min aspon na 5 minut a potom idem znova a tak to trva take dve hodky, potom po dakej dlhsej pauze zacnem znova