Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Fobia? Panická porucha?

Príspevok v téme: Fobia? Panická porucha?
brumo

Zdravim. Potreboval by som poradit v jednej veci. Uz davnejsie som mal pocit ze trpim OCD. Po navsteve psychiatra som sa dozvedel ze sa moze jednat o panicku poruchu. Berem aj lieky. Mal som stavy ze niekomu hrozne ublizim. A myslienky sa kedy kolvek vynarali pri hocikom. Stavy som sa naucil ako tak ovladat. Lenze pokazde ked zapocujem aku kolvek negativnu spravu automaticky ma napadne: a co ak to spravim ja? Nikdy som nikomu neublizil, ked vidim krv tak pomaly odpadavam vzdy som bol pozitivne naladeny a vsade rozdaval radost a teraz toto....vie mi niekto poradit ako sa vratit ku svojemu povodnemu ja? Zijem spolu s priatelkou a fakt mi tieto stavy moc nepomahaju. Dakujem za kazdu odpoved

Anabela

Dobrý deň chcela by som sa na niečo spýtať, beriem lieky na krohnovu chorobu imuran,medrol a salofalk najprv bolo všetko v poriadku brucho tolko nebolí ale naskytli sa iné problémy: bušenie srdca, pocity uzkosti a strachu a blbé myšlienky chcem sa spýtať či to nemože byť od toho imuranu čo znižuje imunitu alebo od medrolu ktorý je kortikoid..? dakujem za odpoved...prípadnú radu

jedulka

Bruno, můj email je pod nickom.Tahle potvora,at se jí říká,neurastenie,neuróza, to je úplně jedno.Ona se tiše plíží jako rakovina a když už propukne,tak už je zle,ale málokdo to ví.Můj první atak byl po donucení dojít na pohřeb týdny jsem nemohla mluvit, když jsem chtěla tak jsem jen v kuse bračela.

brumo

Velmi moc moc dakujem za radu. Len chcem sa este spytat. Kedy sa to u teba ukazalo prvykrat? A co presne sa ti dialo? Pocuj kludne a mas nejaky mail tak posun mozeme komunikovat tam

jedulka

problém je v tom, že z tohohle se moc dobře nedostaneš. Prosurfovala jsem celý net, všude je to stejný. Ani ve světě nemají nic nového a lepšího.Jediný "lek" co ti "pomůže" jsou benzodiazepiny.To je dvousečná zbraň je na ně návyk, víc jak měsíc bys je neměl používat.Ještě můžeš zkusit třezalku tečkovanou(lubovník bodkovaný).V Německu ho dávají raději jak ty benz. Alespoň do té doby než se uklidníš.Měl by jsi změnit celý svůj životní styl, to jediné ti pomůže a najít si zdroje radosti a uvolnění.Ono v podstatě jde především o schopnost uvolnění se.To je minimalizovat emoční napětí.Čím dřív s tím něco uděláš, tím dřív se toho zbavíš, ale už se nemůžeš vrátit ke starému způsobu života. Recidiva se může kdykoli objevit.
Určitě si kup vitamíny a minerály, to abys zabezpečil "potravou" nervy. Milgamma N,magne B,Omega 3,6,9,Calcium s vit.D,Vitamín C 1000g,jod,draslík,to je výživa pro pocuchané nervy.Z jara a na podzim takovouhle kůru.Všechno ve velkém množství,alespoň já to tak užívám.V životě jsem už zkusila všelico, nejvíc mi pomohlo hrát a zpívat na kytaru.To jsem i zapomněla, že nějaký problém mám.Ale to nevydrželo věčně.Kamarádi se rozprchli zakládat rodiny a byla jsem v tom a ještě hůř.Teď mám koně.Neboj nejsem žádný sedlák,jsem městský typ a koně se mi vždycky protivili svojí velikostí a nesnadnou manipulací.Náhoda mě k nim dovedla, mají vzácnou moc, ani s nima nemusíš nic dělat stačí sedět v jejich společnosti a jde na tebe klid a velkej pocit spokojenosti.Nedá se to popsat, nedá se popsat vůně růže...
Jestli budeš potřebovat zodpovědět nějaké otázky tak mi napiš, tady nemůžu všechno do podrobna napsat.Zablokovala bych to tady.

brumo

Hej hej viacmej. Zajtra mam kontrolu a chcem to s nou prekomunikovat dalej. Chcem sa ta spytat ci si si presla niecim podobnym?

jedulka

Víš, čím dřív se naučíš se toho zbavit, tím lépe.Protože s paniku,jde pak těžko zvládat bez léků a budeš na nich závislý.

jedulka

Media jsou návyk jako každý jiný.Prostě se toho zbav.Nebo koukej jen na přírodní seriály.Já si velmi vybírám na co se budu dívat.Za moje nervy mi to rozhodně nestojí.Co ti napsal doktor,pomohlo?

brumo

Ahoj ano ano bol som. Od vtedy sa velmi polepsilo. Len teraz zase. Media krmia ludi len nasilim a proste nie je pred tym utek. Neni ten stav taky ze uplne najhorsi len hovorim ze uz bol ako tak klud a zase som videl pocul nieco co ma zase rozladilo.