S mojím priateľom chodíme spolu takmer 4 roky, jeho rodina už čoraz častejšie spomína slovko svadba a jeho rodičia dokonca uvažujú o tom, že by nám pomohli s bývaním spoločným. Lenže zakaždým keď padne reč o svadbe, všimnem si, že priateľ znervóznie, zmení tému alebo im povie, že sa o tom teraz nebudú baviť. Ja neviem čo si mám myslieť, myslím, že jeho rodičia i ostatná jeho rodina si ma obľúbili a jeho starí rodičia i rodičia sem tam na túto tému odbočia, no mám pocit, že on takéto témy vôbec počúvať nechce. Pritom viem, že ma veľmi ľúbi, každý deň mi to dáva jasne najavo, bojí sa, že by ma stratil, tak neviem prečo ma taký postoj. Nedávno mi povedal, že by chcel mať deti, no bojí sa či bude dobrý otec a či dokáže uživiť rodinu.... myslíte, že to s tým súvisí????? Neviem čo si mám o tom myslieť.
Čo si mám o tom myslieť?
Ja viem,ze vacsinou maju s takymito otazkami asi problemy chalani,ale ja mam s toho tiez haluze,sice my sme spolu uz 5 rokov,ale stale ked sa niekto spyta,kedy uz bude svadba,je mi to blbe,neviem,co sa do toho kazdy stara a ani sama si to este neviem predstavit,napriek tomu,ze mame obaja 26rokov.Hm.Myslim,ze este mame cas a akekolvek narazky tohto typu od hockoho ineho,ako mojho priatela,mi lezu na nervy.Takze ten tvoj je na tom asi podobne,kedze ti povedal,ze by si ta chcel vziat.Skor ci neskor.
Paula25 - no ja mam 21 a priatel 24 rokov
Ja som priam neznášala tie " milé" narážky a kedy sa už zoberiete ? Asi ani jemu to nie je príjemné. každý človek to má spraviť dobrovoľne a nie aby ho do toho tlačili druhí ľudia. Tak si myslím že mu vadia len tie reči. Mne tiež vadili a tak som povedala že keď sa mi bude chcieť a bol pokoj.
môžem sa ťa opýtať koľko máte rokov???
ja mám to isté, už mi začína šibať...
mozno, si ta chce zobrat no nechce o tom zatial diskutovat s rodinou a svojimi rodicmi, mozno caka na spravu chvilu. Vidim,ze ste spolu uz 4 roky, nepises ci ste spolu zasnubeny alebo spolu len chodite, mozno ta chce poziadat o ruku a chce,aby to bolo prekvapko a nechce to teraz rozoberat pred rodinou.
Dnes som sa ho priamo opytala ci si ma niekedy vobec vezme, resp. ci by si ma zobral za zenu a on mi povedal, ze ano. Lenze nechapem preco sa potom tak sprava pred rodinou ked nahodia tuto temu, ak mne povedal, ze ano preco sa o tom nechce bavit, ale radsej zmeni temu alebo odide do izby????? Nerozumiem tomu
a preco sa o tom s priatelom narovinu neporozpravas?mala by si sa ho priamo spytat
Prosim poradte ak ste niekto v podobnej situacii ako ja, neviem co si mam o tom mysliet, ci je to normalne, ci je to len strach alebo nieco ine???????
Mam to nejako riesit alebo sa s nim porozpravat??????????? Prosiiiiiiiiiiiiiim