Primladá dať si profil na facebook?

Príspevok v téme: Primladá dať si profil na facebook?
Já <3 :D

Mám 13 rokov a chcela by som si spraviť profil na facebooku ale moji rodičia s tím nesúhlasia, je to pre nich uzavretá téma :( Proste si neželajú aby som tam bola, ževraj je to nebezpečné a nemám tam čo hľadať.. Rozmýšľala som aj nad tím, že by som si spravila potajme profil ale to zas nechcem.. Nechcem klamať a tak... ale o tej téme sme sa rozprávali asi pred 2 mesiacmi, je možné že sa ich názor zmenil.. Ja mám taký blbý pocit opýtať sa ich to... Ako ich mám prehovoriť alebo sa ich to spýtať?!

PS: nevedela som kam to zaradiť,.... tak ak budú k tomu nejaké výčitky pardon....

Ďakujem za všetky vaše rady ale ja tam nechcem byť kôli fotkám, lajkom, atď.. proste len si tam chcem písať s kamoškami a nie zverejňovať fotky -.- :
)

M8cr6

čo by som dala za to keby som nebola taka sprosta a nepridavala svoje osobne udaje niekam do riti kašli na to tym si cool pritahuješ inteligentnych chlapov. proste im povec, že chceš zanechať čo najmenšiu stopu o sebe na nete. tym je to vybavene. pomyslia si že si inteligentna a informovana o tom, čo sa vo svete deje a radim ti radšej sa vzdelavaj než sa fotit....pre tupcov...

Mexy

Súhlasím s predošlými príspevkami, ak máte s rodičmi zdravý dôverný vzťah, tak si určte podmienky a dohodnite sa, ak chceš skúsiť fb.

p.d.

Zriad si co chces, ale rodicom daj pravo, aby mohli nazerat do tvojho FB. Dnes mi kamarat hovoril take vec, ze dovi. Ale nejako podvedome som to robil od samotneho zaciatku pouzivania internetu.
Internet nie je anonymny, vsetko sa nahrava, vsetko mozno vytiahnut.
Tak si daj pozor.

slnovrat

na co potrebujes facebook? viem ze mnohe deti to pouzivaju aj kvoli skole. dokonca si pridavaju aj ucitelov ako priatelov :D ale vacsinou je to zabijak casu , pokial to nepotrebujes kvoli kontaktom...a decka sa rady sikanuju cez fb. rodicia ta urcite chcu len chranit.

Noo, ja som im tiež presne toto isté vtedy vravela, že keď nebudem robiť toto a tamto, že to nie je nebezpečné... A oni aj tak povedali, že nie.. Ja som im hovorila aj že sú tam kamarátky a tiež nesúhlasili.. To s tím heslo nie je zlý nápad.. no pokúsim sa ich nejak prehovoriť ale problém je v tom, že oni nie su na taketo veci ako fb.. maximalne skype -.-

xxy

:) fb nie je nebezpecny, ked ho vies pouzivat.. staci tam nedavat osobne informacie, ako odkial si, kde studujes, nepridavat si priatelov, ktorych nepoznas a bla bla. tiez si tam nedavat osobne fotky, kde sa pretcas, nezverejnovat svoje telefonne cislo a tak. je to velmi dobry sposob komunikacie najma pre mladych.. daj rodicom rozume dovody, snad ti ho povolia.

ebi7777777

skús sa ich opýtať, že či by si si nemohla spraviť konto s tým, že oni (tvoji rodičia) by tiež vedeli heslo, a vedeli ťa kontrolovať,
takéto riešenie by mohlo byť optimálne pre obe strany (pre teba, pre rodičov)