Inzulínová pumpa a psychické ochorenie

Príspevok v téme: Inzulínová pumpa a psychické ochorenie
Meretseger

Lekárka z Ľubochne prejavila záujem dať mi konečne inz. pumpu, asi najmä kvôli opakujúcim sa nočným hypoglykémiám. Bola som dnes u svojej diabetologičky, celá happy, nech mi dá žiadanku pre psychiatričku, lenže ma sćhladila, že vraj psychiatrickí pacienti sú kontraindikovaní, čo sa pumpy týka. Kde je problém?? Nemá pumpu aj bipolárna diabetička K. Feldeková? A ja som veľmi ochotná prestať sa kvôli pumpe aj rezať. To len preto, že som bipolárna, som bez šance na pumpu? Alebo to súvisí s tými samovražednými pokusmi? Ale veď na to by bolo to schválenie od psychiatričky, nyet? :(

RNG

Zniz prijem sacharidov,a aj tak jedz len take, co maju nizky glycemicky index, potom mozes znizit aj prijem inzulinu a nebudes mat take tazkosti si nastavit presnu ovela mensiu davku. Inac trochu zvysena hladina cukru v krvi ta neposkodi velmi ale znizena ta moze doslova zabit.

kay44

no čo ja viem, tak podmienkou psychiatrickeho alebo psychologickeho vyšetrenia je aj implantacia neurostimulatora, pokial neprejdeš tymito vyšetreniami, tak tiez si kontraindikovana. Take su pravidla, bohuzial, ved dokaz ze si v poriadku a prestan s tym, a daju ti ju.