šialený brat

Príspevok v téme: šialený brat
nervyvčudu

Dobrý deň, mám narušeného 30 ročného brata, ktorý bral v minulosti drogy, bol už aj na protialkoholickom liečení, ale nevydržal..odišiel odtiaľ so slovami, že \\\"tam nemal konkurencie\\\".Má prehnané sebavedomie, ale rozum malého decka a doneba volajúce nelogické rozmýšľanie.Už prvým dojmom pôsobí narušene.Nikto, ale naozaj nikto s ním nevychádza, dokonca ani tí, čo sa s ním kedysi kamarátili.Je drzý, neustále provokuje, všetko mu vadí, čím dalej je horší.Nikoho takého iného ani nepoznám.V poslednej dobe dokonca už aj vulgárne kričal hrdelným hlasom v obchode a robil mame hanbu..nie len jej, ale aj naším ostatním rodinným príslušnikom (a povesť máme dobrú).Hanbím sa veľmi za ňho, hanbím sa už normálne prejsť ulicou.Bol už aj pár krát v zahraničí, ale vždy to skončilo rovnako..prepil všetko čo mal, bol zneho bezdomovec a potom sa mu stal opitému nejaký úraz..anglickej z nemocnice nam volali...prišiel domov úplne na dne.Ale optimismus ho znova neopustil, psychický problémy si nepriznal, tak si požičial peniaze a išiel z nova do Anglicka do druhej roboty...hned v prvý deň sa opil, zaspal na ubytovni s horiacou cigaretou..samozrejme, že prišli hasiči a znova sa vrátil s dlhým nosom..Absolutne nič nerobí, čo chytí do ruky, to mu spadne, všetko rozleje, všetko rozbije, všetko pokazí.Včera mi kopal do zamknutých dverí (pred pol rokom mal ťažko zlomené nohy, lebo ho opitého zrazilo (už druhý krát)auto).Kričal na mňa zo samej sily s prepačením do kokotoch, lebo znovu bol opitý.. ja mám tiež len jedny nervy, tak som odomknul prefackal som ho ako slušnosť káže...Kedysi to pomohlo, ale dnes mi znova kopal do dverí, tak som ho znova prefackal... Ale toto nie je riešenie, bojím sa, že sa niekedy sa neovládnem a ublížim mu.Je to len veľmi stručný príbeh neuveriteľných zážitkov s týmto psychopatom...to by bolo na 3 bestselleri..Preto som sa chcel spýtať, či neexistuje nejaká psychiatria, ktorá by ho zobrala aj proti jeho vôli na liečenie a dala by ho dokopy? Ďakujem, s pozdravom Peter.

katka298

Inak ešte ma napadlo, že ešte jedna možnosť na SVK-u je u tohto muža- jedna za najužasnejších osobností u nás :

www.youtube.com ... na nete nájdeš od neho viac videí ... raz som bola v mojom meste na jeho prednáške, niečo neuveriteľné fakt :)

katka298

nervyvčudu/ nemáš nejaké normalnejšie meno ? :)

No tak v podstate máme pokoj, pretože je celé dni preč, ale tak jasné , že celá rodina chceme aby sa posúval niekam vpred...lenže u nás je to trošku komplikovanejšie aj z tej otcovej strany, čo by som tu nerada rozoberala ..

Aj tak vlastne už ste 3 dospelí muži doma, podla mňa by nebolo ani odveci, ak by ste sa s tvojím druhým bratom zobrali a odišli a začali si pekne budovať budúcnosť po svojom :) .. síce je to nefér, že on ,ktorý rodinu iba "vyžiera" tam ostane, ale ak vidíš , že rodičia nie sú schopní s tým nič spraviť, tak si myslím, že ty aj s bratom sa môžte snažiť donekonečna ...

:) Záleží na tom, kto je pre teba " všivák" .. poznám veľmi veľa ľudí, ktorí boli, sú závislí, a tu nejde ani o tie drogy, tí ludia sú fakt stratení v istom zmysle... možno si za to môžu sami, možno nie ... ale v každom prípade nie všetci sú to všiváci, kopec z nich sú vysoko inteligentní ludia ..pre mňa chudáci, samozrejme závisí od každého jedného ..veľa z nich je v base, pretože pre nich jednoducho normálny život nikdy nebude reálny, tí ludia nevedia držať poriadne lopatu, nechce sa im pracovať, radšej budú kradnúť bez výčitiek svedomia - to je podla mňa ten najhorší prípad, ked už prestanú mať svedomie ubližovať okoliu, blízkym ..

Myslela som to v tom zmysle, že on s tým jeho pohnutým myslením, dokázal namotať každého koho chcel, nikto si nevšimol jeho bočné nekalé úmysli ..má jednoducho talent byť zlí k ľudom bez toho, aby si ostatní všimli , že to čo robí je svinstvo :)Ty si iný prípad, ty to máš, zdá sa, v hlave úplne v poriadku :)

5.) občas mi požičia bike, ochráni ma, dá mi darček na vianoce a narodeniny, pomôže niečo zohnať a tak ... nič nie je úplne čierne

7.) :) neviem pre čo máš nervy, polovica dnešných mužov / aj žien nemá túto úctivosť, to by si musel dať medicínu polke ľudstva od ázie až po ameriku :)

8.) Vyzerám tak ? :) aebo ako si to myslel .. samozrejme , že som úplne iná ako " bežný človek" , ktorý chodil spávať po tom ako dopozeral večerníček a nie po tom, ako bol hlôadať brata v meste po krčmách s rodičmi .. ale nemyslím, si že by to bola porucha, ja som za všetko čo som prežila veľmi vdačná, myslím, že mi to len dalo, nie zobralo ( až a pár vecí ) .. a aj napriek tomu , že má 20 , ver tomu, že my toho už veľa nezmeníme , snažili sme sa 13 rokov, rôznymi spôsobmi ... ale myslím, že to nie je úplne najhoršie. Teraz v podstate škodí najmä sám sebe , my už máme ako - taký pokoj . Teda až na to , ako si písal aj ty, že ho nájde sused občas pred bránou ležať o 4 ráno atd ...
Inak my je to lúto, že ťa to takto zranilo , v podstate sa toto celé bude s tebou niesť celý život, si jednoducho iný - čo je podla mňa fajn, pretože si budeš omnoho viac vážiť/ alebo vážiš snaživých pracovitých , čestných ludí :) je z teba dobrý človek, fakt ..
A ten pohlad poznám.. najsmiešnejšie je, že keby si toto po mne prečíta tak sa asi dobre zasmeje ... on si absolútne neuvedomuje , čo my sme kvôli nemu museli prežiť , njväčšie chúdatko je stále on ...

Fakt spievaš ?? :) to je milé, ja hrám na gitare, najnovšie som si dostala od kamaráta ukulele, ale je stále rozladené, potrebujem novú ladičku :) .. na čo vieš hrať ? ..Modeling ? a prečo si odmietol ak sa smiem spýtať ?

Teraz je to medzi tebou a mamou v pohode alebo ako ? Ja som tiež pred 3 rokmi spôsobila mierny šok doma, ked som začala chodiť s drog. dealerom o 6 rokov starším, otec nespával, nerozprával sa so mnou ... no hrôza, proste mladá - hlúpa...a tak učíme sa celý život :) ..všetko zlé je na niečo dobré , no nie ? ..a akú školu si vyštudoval? teraz pracuješ ?

včudunervy

Katka,
oukej, tak začnem psychologicky (a že mám na to talent:d)
1.takže, ked je ten váš nepodarok doma a npracuje, tak vám lezie na nervy...ale ked si zarobí, a prefajčí to, prepije a kúpi si matroš, tak máte aspoň kľud.
2.U nás toho blázna živíme 6 rokov... prišiel ako troska, pravidelne sa vracia ako troska, dokonca sa priznal jeho kamarátovi(bývalému, a on netuší, že je bývaly kamarát), že sám schválne spadol zo schodov, len aby nemusel pracovať..bohužiaľ.
3.no comment, všetci okrem autistov sú charakteri, lebo som spoznal pár všivákov, čo o sebe tvrdili, že sú zlí ľudia (debata na 20 strán)..
4.´ľudia ho vždy mali radi, taký miláčik...´ áno, to som ja.. mali ma radi od malička, pekné črty tváre mám, neskazenú dušu, ale nevyskytla sa porucha, a ani dôvod prečo by mali ľudia ku mne stanovisko meniť ...(súvislosť s ničím iným)
5.všetko chce, nič nedá, kokot!
6.V tomto je (resp. bol) charakter.. len to ho vyzdvihuje v mojích očiach na iné merítko, aby som to s ním ešte nevzdal.
7.Teraz mám také nervy...hned by som dal tvojmu bráchovi´medicínu´

8.fhúúú :)) Katka, tak teraz mi povedz, či náhodou ešte nakoniec aj ty netrpíš nejakou poruchou ;), som rád, že ten tvoj bláznivý 20 ročný dochcaný brat má len 20...to sa ešte dá usmerniť, nie je to tragédia.. mal by dobujnieť, a ak sa drží drog, tak ho hned treba držať na krátko...osobne by som ti to aj rád predviedol, len škoda, že môj najstarší brat nemal kedysi rozumnejšieho mladšieho brata, ktorý by ho mohol fyzicky ( a teraz už nemožno) psychicky skrotiť..:( jeho oči sa strácali, ten pohľad s ktorým som sa stretával odumieral, prestal cítiť, zranilo ma to,nepočúval, odumrel :(
9.Ja mám 25 alebo 27, more gádžo ;))Asi 27, ak ma občianka neklame.. dokonca aj spievam ako profesionál, hrám na inštrumentov a pýtali ma do modelingu...ale to isto nechceš vedieť :))
Sestru nemám, sklamal som mamku ako benjamín..chcela dcéru, ale žiaľ bol som kokot!!Som najvyšší chalan v rodine (192cm), najpodnikevejší a vzdelanie mi dokonca aj presahuje maturitu..to je asi už všetkko :))

katka298

No teraz čakáme na to, že sa niekde zamestná po lete, on aj teraz chodí na brigádu, rád pracuje ( za peniaze, alebo pre svoj prospech ) ..doma nepohne prstom :) .. ale všetky zarobené peniaze prepije, prehúli a prefajčí ...čiže zas 0 bodov, ale tak aspoň nesedí len doma na riti ..

Ono niekedy to vyzerá, že je lepšie obdobie, vtedy sa všetci doma nadchneme ale vždy to príde znova a znova, v podstate teraz je to už asi 4 roky rovnaké...

A čo sa týka predstavy o mojej budúcnosti, tak tú teda nemám absolútne ovplyvnenú ním :) myslím, že na neho nikdy nezanevrem natoľko, že by som s ním chcela ukončiť kontakt alebo tak .. On je v niečom úplne super, tak ako každý má svoje dobré aj zlé stránky ... je veľmi inteligentný ( aj ked tým ako sa správa to moc nedokazuje ) , je veľmi sebecký, robí fakt len to čo chce a čo vyhovuje jemu . Rešpekt nemá v podstate ku nikomu, ale tak občas sa zdá akoby mal nejaké hranice :)

Reálne nemyslí vôbec, on má jedoducho úplne iné myslenie ako "normálny" človek, fakt vo všetkom ... je dosť neempatický, čo môže byť v podstate aj porucha mozgu .. ja si celkovo myslím, že takíto ludia majú nejakú akoby " poruchu" , pretože n taký bol naozaj odmalička ... už v škôlke s ním boli problémy, pretože kšeftoval s hračkami, využíval ostatné deti vo svoj prospech ... je veľmi vypočítavý , ľudia ho vždy mali radi, taký miláčik, čo vedel tiež vždy veľmi dobre zneužiť :)

Zásluhy, on má vlastné definície všetkých týchto pojmov. On má pocit, že si stále všetko zaslúži lebo je dobrý brat, syn , kamarát, človek :)

A emócie, to ťažko povedať, kedže ani ja nie som tp, ktorý nejak extra prejavuje svoje emócie. Myslím, že vo svojom vnútri je veľmi citlivý, práve preto je možno taký aký je .. často hocikomu povie, že ho má rád, myslí to fakt úprimne, ale o 5 minút je schopný ti ukradnúť 10 E z peňaženky a nikdy sa nepriznať že to bol on :)
Česť a hrdosť nemá, kedže ja ako žena, som po ňom často umývala grcky a vyzliekala ho z počuraných vecí , ked ho "kamaráti" doviedli pred barák totálne mimo... nemá v sebe takú tú úctivú stránku voči ženám, starším osobám .. no je toho veľmi veľa

A k tomu vyhadzovu z domu: on má teraz vlastne 20 rokov, čiže do 18 to ani nebolo " reálne" ..tak či tak, utekal sám . Ale teraz je to väčšinou tak, že ak je to s ním fakt zlé, dostane od otca ultimátum, na ktoré sa u nás ale rýchlo zabudne a život ide dalej ... už sme si na to všetci zvykli .. ono to takto znie úplne strašne, ale nie je to také zlé. ..alebo je a ja už som voči tomu imúnna..

ty máš koľko rokov ? sestru nemáte ? ..lebo ak ste 2 bratia, tak ste na tom relatívne ešte fajn.. v prípade že by bol násilnícky alebo tak .. nikdy sa vám nevyhrážal ? ..a ked sa ho za triezva spýtaš, že či už mu to nepripadá moc, to ako žije, tak čo ti povie ? Myslíš, že je je na niečom závislý ? ( okrem vás ) :)

včudunervy

(ano, som to ja, uživateľ nervyvčudu)

Katka,
A čo budete s ním teraz robiť?Zvykli ste si na neho, že mu musíte pomôcť?Nebude chodiť do roboty a bude vás už len do smrti cicať ako pijavica?To znamená opatrovať ho v starobe atd..
Ako si plánuješ založiť rodinu?Budeš si vedieť predstaviť, že bude v kontakte s tvojími deťmi?Má ku tebe rešpekt?Myslí reálne?Vie čo sú to zásluhy?Ako je to s jeho správaním, má plytké emócie (resp. žiadne), česť, hrdosť?Skúšali ste ho vyprať z domu?

katka298

kabel, tak každý máme v živote niečo ... myslím, že ma všetko to toto skôr posunulo vpred, aj ked to nikdy nebolo jednoduché .Myslím, že ludom sa stávajú omnoho horšie veci :)

nervyvčudu: www.cenacolo.sk

jemu to nepomohlo ani zdaleka, ale nám ako rodine áno ..

Ja ťa úplne chápem, vieš najhoršie je asi to, že najmä matky sú váčšinou tie, ktoré si aj napriek toľkým sklamaniam, ublíženiam a ranám, nedokážu predstaviť nechať dotyčného padnúť n úplné dno, čo je 1. vec k tomu, aby sa mu dalo pomôcť..

Môj brat bol v 3 ústavoch, chodil na tieto stretnutia, z každého toho ústavu ušiel, bol pár x hladaný, kradol doma aj na ulici, chodili sme po neho v noci hodikam po slovensku na policajné stanice ... v podstate celá rodina sme boli vdaka nemu v nebezpecenstve, ja som mala tak 11-12-13 - jeho "kamaráti" sa vyhrázali ze mu ublížia, mal vela dlhov...a vieš ako je to po tom celom teraz ? .. brat je doma, tento rok dokončil maturitu ( z 50% vdaka mne)- toto nie je samochvála, to je do plaču ... neustále pýta doma peniaze, na cigy, pivo atd ..a u našej mamy je to doteraz anjelik, ktorý len potrebuje čas a podporu :) ..ja už som si na tento život zvykla, iné to už nebude.. okrem toho otec je workoholik, takže to čo sa deje doma, ide mimo neho ... držím velmi palce ! :)

nervyvčudu

Ozaj, sú tu aj nejaký socialní odborníci, alebo sa do chatu môže zapojiť hocikto?Som tu prvý krát, Ďakujem.

nervyvčudu

Katka,
nezávidím ti to..ja som odmalička vyrastal v rodine s dobrou povesťou, problémy začali, ked som začal chodiť do školy...Niektorí žiaci na ZŠ mali voči mne predsudky kvôli môjmu staršiemu bratovi, ale zbavili sa ich, lebo zistili, že ja aj môj brat sme pohodáci.Renomé nám ničil náš najstarší brat.. večne to bolo tak, že kde bol on, tak tam bol problém.Ale najprv to bolo v pohode.Otec sa stal zámožny občan, chodili sme aj rôzne po dovolenkách do rôzných štátov a boli by sme skoro vzorná rodina.Teraz ked nám to ten indián narušil, dohanbil nás svojím ´kúlom´ , tak absolutne ho ani zdaleka nemám chuť pochopiť, stretávať ani vychádzať.Nechcem, aby pri nás žil.Ja sa to len snažím na tomto fóre poradiť, aké sú možnosti, lebo som sa pevne rozhodol, že dám rodičom ultimátum:Bud pôjdem z nášho veľkého domu do prdele ja a brácho, alebo ten najstarší brácho.Ked že ten blb už vyfackal aj moju matku (samozrejme, že som mu potom spravil tuning xichtu), tak pôjde do prdele.Bud, alebo.Bud zdochne na ulici, alebo sa vylieči...ja mu dávam poslednú možnosť ísť sa liečiť, ak to nezabere, tak nech sa rozťahuje aj negrom na ulici a zdechne!
Ak máš link, kde ti to s tvojím bratom zabralo, tak linkni, dík.

katka298

:D pardon, to som sa asi zle vyhdrila ... chodili sme tam s rodičmi kvôli bratovi, niečo ako psych. terapie, poradenstvo :) síce otec bol kedysi alkoholik, ale prestal ... ale máš pravdu, úplne normálna nie som, ale to asi nikto :)