Depka

erik704

Noo, nechcem vyzerat aby som ta na nieco navadzal alebo nieco podobne... Ale ludia trpiaci depresiou so samovrazdenymi sklonmi sa "pohybuju" medzi tuzbou zit a zomriet- to je prvy kamen urazu.
Za dalsie musis pocitat aj so silou pudu sebazachovy- a ten sa zda byt v roznych situaciach dost silny.

Mne osobne trochu pomohli kvazi pokusy o samovrazdu (ako som povedal pud sebazachovy je silny+ necitim sa ako cvok). A chcel som vediet cim si budem musiet prejst ked by som nahodou do toho siel na 100%.

A na zaver odporucanie pre Teba Patkooo, v ziadnom pripade neber moju uvahu na vedomie. Je totiz jasne ze chces zit aj ked ti to tak mozno teraz nepripada. Ak chces zvitazit nad depresiou musis vynalozit nejake usilie a nedavat priestor necinnosti a zbytocnym uvaham o smrti a tak podobne. Zalezi na tebe ako sa k tejto prekazde postavis, ale hlavne bojuj najlepsie ako vies...

Patkooo

Vsak ved aj na slnku som bol pomerne dost ale to ako keby nepomahalo samovrazedne sklony to je velmi suvisiace s depkou ja to mam po cely cas

erik704

No tazko povedat ako napredovat s depresiou... Robit to co ta bavi sustredovat mysel na prijemne veci, co ti sposobuju radost.
Vraj je to take ako ked zjes nieco od coho vies ze ti bude zle- no napriek tomu to chces zjest. A tak nejak to vraj funguje aj s myslenim.
Plus pobyt na slniecku tiez nie je zly.

A aj ja by som mal otazocku na dalsich prispievatelov:
Ako spolu suvisi depresia a samovrazedne sklony+ co vsetko sa musi stat aby sa clovek odhodlal k pokusu vziat si zivot?

Patkooo

Problem je hlavny aj v tom ze nezachytim pointu ked mi niekto nie co rozprava dost ma to desi ci som normalny neviem si pomoct a aj to ze nadviazat aj na nejaku temu je katastrofa