setrne pasterizovane dzusy a vitaminy v nich

Príspevok v téme: setrne pasterizovane dzusy a vitaminy v nich
rhea

ahojte, co si myslite... zachovavaju si ako-taky podiel vitaminov a enzymov ako to tvrdi vyrobca (myslim napr. rio fresh)? vraj su osetrene setrnou pasterizaciou ako mlieko... je to pohodlnejsie pre mna kupovat tieto stavy, ked si pomyslim,ze na napr. na 1 liter karotkoveho dzusu treba 25 mrkiev a potom to aj cistit... proste pohodlnejsie je kupit si to.. je tam velka strata vitaminov? diky za nozory..

bulino1

Podla mna je to len marketingovy tahak... vitaminy, enzymy a antioxidanty v ovocnom a zeleninovom dzuse oxiduju velmi rychlo. Precitaj si viac napriklad v tomto clanku: zdravopedia.sk alebo si vygoogli dalsie.

GoFruit

Enzymy neobsahuju ziadne pasterizovane vyrobky. Je jedno ci su pasterizovane tzv setrne. Vitaminov a mineralov tiez ubuda pri vareni.

neskusena

rhea, mna by to zaujimalo takisto.

ja si kupujem najma karotkovy dzus namiesto betakarotenu v tabletkach.

ked som ochutnala pomarancovy, je neporovnatelny s ostatnymi z koncentratov.
su drahsie, ale neporovnatelne.

ebi777

rhae
ja nesledujem tieto výrobky, potom ok,
som nevedela, ani som si nevšimla v obhcodoch ešte,,

ja viem len teoreticky, že je rozdiel medzi šťavami...... o konkrétnej kvalite daných výrobkov nemám vedomosti....

ja mám doma odšťavovač hurom slow juicer, nemá konkurenciu, štavy si robím sama :)

rhea

praveze tie rio fresh su v chladnickach a neobsahuju vobec vodu a pridavne lastky... je to cisto len stava, aj bez pridavania cukrov a hocicoho... dalej su este take stavy Ugo, tie su troska drahsie, tie sa osetruju este setrnejsie- vysokym tlakom-paskalizaciou a tiez su v chladnickach..

alibi

na znicenie vitaminu C staci cas. nie je potrebna ani teplota. vseobecne dzusy, ktore maju dlhu trvanlivost prichadzaju o vitamin C kazdym dnom. ked sa k tomu prida tepelna uprava.. nevidim to ruzovo.

ebi777

nie je 100% šťava ako 100% šťava z obchodu

a to zistíte tak, že tá "kvalitnejšia" je skladovaná v chladničke,,,tieto šťavy by mali byť zo 100 % z ovocia, bez riedenia vody, ich doba spotreby je výrazne kratšia,, no neviem, či na slovensku takéto štavy vôbec predávajú

tie ktoré sú v poličkách len tak sú riedené vodou a možno obsahujú aj iné prídavné látky