Ja beriem uz tretie a mam pocit, ze ani tie mi nezaberaju....
Ktore antidepresiva typu SSRI su podla vas najlepsie?
Opium sice ukludnuje a vyborne tlmi bolesti a vyvolava pocit euforie, ale rozhodne nie je antidepresivum a nema nic spolocne s hladinou serotoninu.
opium
Lubvovnik a vytazky z neho su daleko najstarsie antidepresiva, pouzivali sa uz v Starom Rime bezne.
Dnesne presne vytazky zarucuju ucinok ssri a SNRI tiez ciastocne aj na GABA receptory v mozgu. Spravna ucinna davka musi obsahovat JEDNORAZOVE denne 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu, ako to najdes zhruba v troch kapsuliach z firmy Paradise Herbs. Musia tam byt oboje, inac to ma len zlomok ucinnosti, ako ma zialbohu drviva vacsina vytazkov s lubovnika na trhu. A pouzivas to nie pravidelne, ale nen podla potreby, v strese, dusevnej krizi a podobne, lebo len vtedy telo spotrebuje privela neurotransmiterov, inac nie.
Moja zena to pouziva napr ked ide do roznych davovych situacii, pri pohreboch,alebo ked je mimoriadny stres v robote.
Ucinok tohoto je asi po 2 hodinach a trva vyse 8 hodin.
Alventa je dobra, beriem ju kazdy treti den:) Ale je fakt dobra. Predtym co som bral, tak to bolo asi depresivum, lebo som chcel stale spachat s:DDD
SSRI a SNRI je pre mňa hnus.Veľa vedlajších učinkov majú a velakrát nezaberajú.Skús inší typ ako SSRI.Inač mne na uzkosti dosť pomaha lexaurín.
SSRI nie su vobec nove, na trhu su niektore asi 20rokov :-D
a naozaj su z tych menej ucinnych AD, pouzivaju sa skor v pripade uzkostnych poruch, maju relativne menej NU.
A urcite neplati, ze cim novsie, tym ucinnejsie, pretoze najucinnejsie AD su prave tie prve objavene, a to tricyklika a IMAO.
stonka, SSRI su asi najnovsie alebo predposledne AD neverim, ze su najmenej ucinne. Ale su podla teba ucinnejsie?
Mozna tvoja depresia nie je vobec spojena s nedostatkom serotoninu, ale nedostatkom inych neurotransmiterov.
Je ich akurat dost, hoci obvykle depresie az na 80% su dosledok nedostatku serotoninu, takze lekari adresuju v prvom rade serotonin.Chyba je ale, ze ho adresuju chemickymi patentovanymi liekmi, nie prirodnymi neskodnymi a nenavykovymi latkami.
en.wikipedia.org
neviem, kto ti povedal takyto nezmysel, ak nahodou psychiater, tak ho co najskor zmen za lepsieho
to nie je pravda, nemusia