Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Neda sa tu zit, neznasam tunajsich

Príspevok v téme: Neda sa tu zit, neznasam tunajsich
NetrebaPrzvk

Zdravim,
mojim problemom je okrem toho ze sa chcem vypisat to, ze neznasam tunajsich ludi, neznasam slovakov. Sam som slovak a hanbim sa za to.
Ludia v tejto republike sa nevedia spravat.
Von neda vyjst bez toho aby ste nestretli:
1. opiteho
2. vracajuceho
3. takeho ktory niekde moci (to aj cez den) absolutne nekultura
4. pluvaca
5. smrkaca nosa do travy
6. takeho ktory ide po ceste a do vetra nadava
7. nadavajucich ludi, 80% ludi same vulgarizmy (ako keby sa nedalo zaobijst bez nich)
8. vyhadzovacov odpadu na zem
9. asocialiov/fetakov
10. takeho co chce ohen/cigu
11. takeho co chce peniaze
12. zavidiacich ludi
13. kombinacia tychto osob

Clovek tu je odkazany na to aby sedel doma a vyhybal sa styku s ludmi.
Na dedinach je to relativne OK, aj to tam celkom dobre vyzera, pokial tam neziju cigani, ale v mestach katastrofa, spina, bordel.

Clovek tu ma krasny byt, luxusne byvanie ale naco to je dobre ked je obklopeny ludmi ktori sa nevedia spravat? Mozno uz len niekde v indii a kongu je to horsie ako tu.

Toto sa mi nikdy nestalo ci som bol vo Viedni(pozor je tam vela braTYslavcanov ktori tam robia bordel) alebo mnichove, berline... hockde uplna pohoda, clovek sa nemusi bat a tu nozik, teleskopicky obusok, kaser by mala byt zakladna vybava.

Videli ste metro v nemecku? Ked vidim ako vyzeraju u nas podchody a podzemne lokacie tak chvalabohu ze mi to metro nemame. Kedze u nas ked slovak vidi podchod hned co ho napadne ze je to zachod, smetny kos, niekde kde sa da pit a podobne.

Natupim do taxiku, taxikar mi z neznamych pricin zacne tykat, hresi na druhych a policajtov.

Je to strasna hanba ze tu ludia ziju ako prasata a ktomu vsetkemu sa este stazuju. Mozno keby tu polovica naroda nepila nefajcila nenadavala a miesto tv si precitala knihu nemusala by sa stazovat. No ludia tu maju prazdnu hlavu jedine co vedia su vyssie spominane veci a vraj chcu sa mat lepsie.
To by museli najprv zacat od seba, pozriet sa ako ziju.

Dobre koncim. Zivot v mestach je tu otrasny a nekulturny. Spravil som velku chybu asi sa tu da prezit len v malych dedinkach. Alebo vobec.

tess

na margo tých špinavých miest, niekde som čítala, že je to dané odlišným historickým vývojom, ako v západných krajinách. Keď u nás vládol socializmus, bolo zlikvidované súkromné vlastníctvo a existovalo iba štátne.
Keď socializmus padol, ľudia sa stiahli do seba, do vlastných bytov, chránili si to svoje a o to čo je verejné sa prestali zaujímať, to spôsobilo (hlavne vo väčších mestách) spoločenská pasivitu. Tá staršia generácia sa stará sama o seba a mladšia nie je vedená k tomu, aby cítila nejakú zodpovednosť za verejný priestor

Sejla

No ja neviem, nevracala som zase toľko krát, ale čo si pamätám, tak mi bolo zle celý deň a zvracanie prišlo tak rýchlo že som ledva stihla dobehnúť na záchod... Inak sáčok so sebou bežne nenosím a do svojej tašky by som nevracala :D ..no to je jedno, ja len že si radšej veci vysvetlím pozitívne namiesto toho, aby som sa rozculovala.. Vidím ten rozdiel tiež, v mentalite, ale nie je to v inteligencií, sprostí sú všade rovnako len všade sa to inak prejavuje.
Bola som uz v niekoľkých mestách v uk, takže viem ako to tu vyzerá... A je tu čisto, lebo tu denne čistia ulice, všade sú kamery, sbs a čo sa týka hygieny a hadzania odpadkov na zem, ľudia sú tu rovnaké zvery, ako na Slovensku. A to som tiež dosť zaujatá voči našincom :) Len ty si ešte viac, ako ja, tak čo ti poradím, to, že nevieš predať pozemky je strašná výhovorka... A hromadiť v sebe hnev a nenávisť škodí najviac tebe samému, ja len to....

NetrebaPrzvk

p.d. s tymi kriciami a nieco hovoriacimi ludi.

Bezne stretavam v meste alebo po sidliskach ludi ktori sami kracaju a nieco do vetra hovoria alebo nadavaju. Nikdy som to nepochopil, ale asi to je normalne ked to robi plno ludi.

Kaser je zaklad, ten treba mat pri sebe vzdy, pistol plynovu moc neodporucam aby nahodou niekto potom nevytiahol normalnu, sice ked bude mat zaslzene oci asi nevytiahne ale ja by som to neriskoval. Normalna zbran je zase tiez vysoke riziko. Ked tak teleskopicky obusok s tym vysekas protivnika a nemusis ho zmrzacit. Nozik neodporucam, tam kde sa vytahuju noziky tam vzdy potecie krv.

NetrebaPrzvk

Inak sejla zil som pol roka v Readingu, Berkshire v UK co je par km od Londyna ked som mal 22. To mestecko ma asi tolko obyvatelov ako trebars take kosice. Zajdi si tam a pozri si ako to tam vyzera a porovnaj s nejakym mestom na slovensku. Nam normalne padali sanky dolu.
Ciste chodniky, cesty, slusne stanice aj ked na nich bolo plno ludi tak tam bolo cisto. Krasne parky, zelen v meste, historicka cast super. Udrziavane stare domceky, pekne fasady na oknach. Nestretol som tam ozrana ani cloveka ktory by ma otravoval, pri tom som bol ako cudzinec lahky ciel. Pri baroch, discotekach SBS, kontrolovala ID pod 21 nepustali. Takze ziadne podniky s napitimi 15rocnymi detmi a vela inych veci o ktorych by sa dalo pisat.

A auta zastavovali na prechode. Fakt nezvyk.

Vzdy ked niekde idem mimo SR tak som milo prekvapeny ako inde funguju veci a u nas nie. Myslel som si ze to je peniazmi, ale nie je. Je to ludmi. Chudobnemu tiez nikto nebrani vyhodit papierik do kosa alebo si ho strcit do vrecka.

p.d.

Nevidel som jednu znacku, tak na mna policajt nakrical jak na poslednu spinu. Idem si po meste a nejaky frajer na mna cosi krical, tak som ho ignoroval.
Ale dalej to uz nebudem tolerovat. Ak ma napadne niekto slovne, tak ... Ja sa nehram na pseudokrestana.

p.d.

Skutocnu spinu nie je vidiet. Kupil som si kaser a uvazujem aj nad pistolou. Ked ma niekto napadne, tak mu streknem kaserom do oci a dorazim ho pistolou, ale nie na naboje, len nejaky brutal tlak. Sorry, mam obavy tu zit. A potom pojdem sediet, cize ma vlastne ty budes potom povazovat za spinu. Vyhoviet sa neda kazdemu.

NetrebaPrzvk

Sejla ok, da sa vyjst vonku, da sa vracat do sacku do tasky a za dalsie nevybuchne to z teba hned ked ti je zle z dacoho tak citis ze asi budes vracat aspon minutu predtym tak bud si nieco pripravis alebo vystupis alebo necestujes vobec.

Ty hovoris o jednom pripade ja o denno dennej realite ani do obchodu sa neda vyjst aby clovek nestretol jedneho takeho akych som opisal. Je to normalne?

m77 som rad ze nie som sa co to takto vidi, na sidlisku jedine pozatahovat vsetko pozamykat a mas aspon 70m2 normalneho priestoru kde ta nikto nebude obtazovat.
Pritom my vobec nevyzadajume od ludi nieco nerealne stacilo by aby sa nespravali ako svine a nie ze clovek si nemoze ani nakupit aby sa mu nezdvyhol zaludok od ukonov co dokazu vsetko ludia robit vonku.
Ja mam jeden pozemok aj na dedine tam je to relativne ok. Nie su tam cigani, kludna dedina, ziadne odpadky po zemi, hluk obycajny cez tyzden pracovny, co mne osobne nevadi.
Mne napriklad nevadi ked si niekto preraba byt a vrta alebo tak, alebo ked bezi cirkular, ale ked niekto kope do bedne alebo rozbija flasky o chodnik, vrieska .. tak to mi teda sakra prekaza lebo to nie je normalne. A na malej dedinke toto nemas.
Na slovensku asi je fakt najlepsie mat aspon 500x500 metrov pozemok oploteny na nom dom so zahradou a mozes si tam zit.
V byte to je blazinec. Nemam este ani 30 ale asi mi sibne z ludi co tu v meste ziju.
Kebyze som neinvestoval cez 100 000eur do bytu.

Ked som bol maly tak som vravel podme do mesta tu na dedine je supacky nic to nie je nic tu nefunguje. A teraz si vravim paneboze podme cim skor na dedinu, prec od tych asocialov v meste. Esteze mam obe sidla, aj ked som bohuzial viac poslednu dobu investoval do bytu.

sweater.

urcite sa niekto iny najde. kamo ako sa hovori kto chce hlada sposoby kto ne dovody. a nebodaj si myslis ze som na svk :D. chlape ja nejsom blazon... a na margo eu, nechapem preco za vsetko ludia vinia nase clenstvo v eu. tento stat bol je a bude riadeny blbeckami ktori nesu vinu...

m77

Presne ako píšeš,napísal si všetko presne,ja mám taký istý názor.Takisto mi vačšina slovakov pripada neinteligentnych,primitivnych,jednoduchych a podla spravania to vidno a neskutočne mi vadia tí ludia.Zivot v meste a hlavne na sídlisku je otras a vzdy ked vindem von tak stretavam samych debilov ze sa na nich nemozem ani pozerat.Už aj pocitujem že mi začina z toho šibať.Ja vlastne von chodím len ked niečo potrebujem vybaviť kupiť a pod.Alebo proste von z mesta na chatu a tak
JEDNODUCHO POVEDANE NA SLOVENSKU JE VELA HAVEDE A PRIMITIVOV.
Moj sen je naučiť sa po nemecky a odísť niekde do pokojnej dedinky do Rakuska alebo Nemecka,prípadne Svajciarska,kde sú vacsina ludi na urovni a slusny.
Co možeš proti tomu zatial robiť je nevšimať si to a robiť si svoje veci.

Sejla

netrebaprezyvku, ja som v Británií a minulý týždeň som tiež videla jednu slečnu zvracať v metre, tak som jej dala servítku a flašu vody. Sú tu v poslednom čase 30 stupňové horúčavy a je mi jedno či niekto deň pred tým chlastal, alebo mu len prišlo zle z tepla;)