Ahojte, mám 17 a som nejaká smutná v posledom čase. Mávam také obdobia , že nič ma nebaví. Rozmýšlam nad somarinami a všetkým a tak to na mňa potom dolahne. Moja mama má 38 rokov a má hemoroidy (teda aspoň si myslíme) a trpí miernou inkontinenciou, len ona si to chce riešiť po svojom a nechce ísť ku žiadnemu lekárovi. Ked si tak spomeniem aké to bolo pred pár rokmi, všetci zdraví a teraz už starneme a to zdravie robí problémy. Je to také smutné ako ten čas a život rýchlo plynie. Kde sú tie staré dobré časy? Bez problémov , bez starostí? Chcela som sa len niekomu vyrozprávať, ale nemusíte to čítať :) Ked chcete môžete komentovať,rada si popíše s každým niečo na túto tému. :)
Začínam si uvedomovať veci
je chvalyhodne, ze v Tvojom veku sa nielen bezstarostne zabavas, ale sa zamyslas aj nad vaznejsimi vecami, ale zase to neprehanaj lebo Ta to zbytocne znechucuje az deprimuje a to je skoda, vsetci starneme a ako starneme, objavuju sa aj rozne vacsie ci mensie zdravotne problemy, je to uplne normalne, nemozeme ocakavat ze ked sme starsi, ze budeme rovnako zdravi ako za mladsich cias, gratuluj si, ze mama ma iba tieto banalne zdravotne problemy, mnoho dievcat v Tvojom veku straca mamu choru napriklad na rakovinu, tak to su naozaj velmi vazne veci ktore tie dievcata trapia a velmi, Tvoja mamina je vobec nie na tom tak zle, jej problemy su bezne a zivot neohrozujuce, tak sa prestan tym hlbsie zaoberat a uzivaj si bezstarostnu mladost lebo dospelost moze priniest aj vaznejsie problemy, pravdaze Ti ich nezelam, ale tak to niekedy byva
Mackani - to nevadí, každý má také obdobie a ak to s mamičkou nie je vážne, tak ju nechajte, pokiaľ je šťastná a zdravotný stav jej nerobí problémy, tak je dobre. Veď je to jej zdravie a ak sa cíti dobre, tak potom je dobre. ;) Vravíš, ako by bola tvoja matka tesne pred smrťou. Veď je to mladá žena, ktorá má pred sebou ešte dlhý, veľmi dlhý život. :) A ty takisto - áno, niekedy treba rozmýšľať aj takto, ale nie stále, pár sekúnd a hneď preč! UŽÍVAJ SI ŽIVOT! Rob, čo ťa baví, čítaj, spievaj, tancuj, behaj....:)
Keby niečo, napíš na mail: (jessivulganova@centrum.sk)
Budem rada, ahoj :)
Dakujem manimani , aspon niekto je zhovievavy :) Hej mozno som citlivejsia vnutri i ked rozhodne navonok to nedavam najavo a posobim ako vyrovnany vecne stastny clovek :) Tak nebudem tomu prikladat vsetkemu taku vahu :) Zivot si uzivam naplno
Nebudte k nej takí hnusní. napísala sem, čo ju trápi a zrejme ju to trápi dosť. mackani, neboj sa o mamu, ani jeden z jej problémov nieje taký veľký, že by ju nejako ohrozoval. a zrejme ju až tak neobmedzuje a preto to nerieši. neboj, ak by to bolo horsie, tak by iste isla hned k lekarovi. obcas si ani dospelí neuvedomujmú, že aj ich deti o nich môžu mať starosti, častokrát prehnané a preto si myslím, že je egoistické vešať deťom na nos svoje problémy a pritom nechceť ich riešiť. možno si citlivejšia, poznám to, tiež som sa roky rokúce bála o rodičov, moja mama to začala tak zneužívať, že až. skončila som na psych.liečení. tak stačí, keď rodičov ľúbiš, ste mladá rodinka, tak si to užívajte.
Prišla si na to, že mnoho ľudí, ktorí sa predvádzajú , ako sa bavia, tým len skrývajú svoje problémy, často utekajú sami pred sebou. Ty chceš pravdu, ale to dnes neletí.
Mame poraď, nech sa vyhýba prílišnému soleniu, sladkostiam a pečenému.
Ved posli mamu k doktorovi ze sa to da liecit...to je cele...
Ludia vy ste fakt "dobrosrdecní" , ja uz fakt nechapem...iba tu nieco napisem a vy hned ze patrim na psychiatriu a neviem kam by ste ma do Pezinka poslali, díky....
To prejde :)
Starosti začneš mať, ked budes pracovať, resp budes bez prace rodičom na krku, bez peňazí, potom pochopia aký je študentský život bez starosti
a ja si zas myslím, že si zdeptaná z toho, že Tvoja mama má istý problém, ale nechce ho riešiť, trápi sa s tým, a prenáša to aj na Teba, zaťažuje tým teba aj keď nepriamo