V poslednej dobe sa na mňa nejako všetko valí, neviem či som tak unavená zo všetkého a pociťujem len že sa mi stávajú nepríjemné veci a ako sa hovorí idem z blata do kaluže. Teraz mi pridala úplne autonehoda ktorá sa mi stala pred týždňom, som úplne mimo neviem sa sústrediť, som z toho nešťastná a neviem ako z toho von. Pri nehode sa nik nezranil iba otras nárazom,rozbili sa autá ... i v tom hľadám pozitívum že to mohlo dopadnúť oveľa horšie ale nejako to nejde. V prvé dni ako sa stalo som ešte myslela že sa to bude dať zvládnuť, ale nejde to. Mám prevrátený žalúdok, stále mám strach neviem sa odreagovať,v noci sa mi snívajú nepríjemné sny, cítim taký tras tela / neviem to inak pomenovať/ a zo dňa na deň je to horšie.okrem toho mám ešte teraz obavy nakoľko moje deti majú cestovať do zahraničia na dovolenku z čoho mám strach aby sa niečo nestalo...Ja celkove vnímam veci intenzívnejšie, ale teraz v tomto mojom momentálnom rozpoložení je to hotová hrôza. Blúdi mi všetko hlavou a neviem sa upokojiť, ako to zvládnuť, prejde to vôbec? Viem že všetko chce čas , ale veľmi si budem ceniť každú radu.
neviem to zvládnuť
MultiLevel neporozumela som že všetko je v mojej hlave a na niečo ma to upozorňuje.... Ono ja s tým mám problém i tak nakoľko mám teraz zo všetkého strach, že bude nasledovať niečo nepríjemné ale ako zistiť že čo? myslím že to sa nedá....
ďakujem všetkým za reakcie a rady, zrejme bez odbornej pomoci svoj stav nezvládnem.
Doporučujem EMDR terapiu - robí ju psychológ na spracovanie traumy, ale bohužiaľ nie je hradená poisťovňou. Mne pomohla.
damy, ja som k psychiatrovi išla až po rokoch,odkedy sa stala tá autonehoda,
keď som mala už aj detičky, ale ten strach ma ovládal aj po rokoch. No pár mesiacov som užívala lieky a bolo dobre. Preto ti píšem,aby si zašla za psychiatrom a dlho sa takto netrápila.
MultiLevel, mala si autonehodu a tie psychické problémy z nej si len tak ,,rozchodila?"
Skús, čo najviac relaxovAť, choď na prechádzku, urob si radosť niečím, čo ťa poteší, počúvaj dobrú hudbu, daj si čokoládu, zmrzlinu, niečo čo máš rada...Keď to neprejde, radím psychiatra, ten nesklame nikdy
vies o tom, ze je to len o tvojej hlave? nic sa nam v zivote nedeje len nahodou. To co sa deje teraz tebe, ta ma na nieco upozornit. Na co, to musis prist ty sama, ja ta nepoznam. Rozdiel je v tom ako sa ty k tomu postavis a ci si z toho nieco vezmes alebo sa budes utapat....Odzite, vyskusane u mna.
Urcite lekara a dat si predpisat lieky na ukludnenie, kym to cas nezahoji. Viem, aky je to pocit...
Ja moc neporadim,lebo citim presne to iste,potrebujem pomoc,myslim,ze to uz ide do extremu,az na odpadnutie.Teoreticky viem,ze je to v mysleni,lebo tam sa mala snehova gula vali,az je z nej obrovska gula,asi to bez liekov nepojde,aj to viem,ze treba riesit problem,tam je podstata,uz som myslel aj na to najhorsie,som zufaly,a uz ma opusta aj nadej,ze cas poriesi,neviem,ako to dopadne,...som bezradny,nestastny,velmi Ta chapem,a drzim palce
Choď k psychiatrovi. Ja som tiež prežila autonehodu, potom som mala panický strach z auta, no vtedy som chcela aj za jazdy vystupovať. Tiež som mala triašku a dospelo to až k tomu, že som musela vyhľadať psychiatra. Musím povedať, že vtedy mi veľmi pomohol, dostala som sa z toho a to som netušila, čo ešte horšie ma v živote ešte čaká. K psychiatrovi nepotrebuješ ani výmenný lístok. Držím palčeky.