Ako odstrániť vápno zo skla skleníka?

Príspevok v téme: Ako odstrániť vápno zo skla skleníka?
Anežkaaa

Počas mojej dovolenky manžel natrel celý skleník vápnom. Keď som sa vrátila skoro som odpadla. Skleník bol veľmi drahý, mal špeciálne sklá, ktoré chránili rastliny pred prehriatím, takže žiadne ďalšie úpravy neboli potrebné. Na skleník som si našetrila sama z vlastných peňazí. Teraz vyzerá v záhrade ako také strašidlo. Môj muž nie je psychicky v poriadku, už dávno robí všetkým napriek. Veľmi ťažko sa s ním dá vyjsť, doma nič nepomôže, je už dôchodca, len rozmýšľa ako by koho naštval. Deti k nám už radšej ani nechodia. Neviem čo mám urobiť, vápno dávno zaschlo, netuším ako sa to dá odstrániť. Viem, že to sem nepatrí, ale nepoznám iné fórum iba toto. Neviete niekto čo s tým mám urobiť? Pomôžte prosím. Hľadala som cez google, ale nič sa mi nepodarilo nájsť.

Anežkaaa

ebi777, určite? Aj keby si bola na dôchodku, nič nerobila, tvoja žena živila celú rodinu, chodila ešte do práce, pretože niekto účty zaplatiť musí? A keby potom horko-ťažko raz za 10 rokov našetrila na dovolenku, lebo aj kôň potrebuje oddych, tak by ťa to štvalo, že nenašetrila aj pre teba?

ebi777

ja by som možno aj niečo horšie spravila

mňa by to tiež naštvalo, keby manželka išla niekam na dovolenku a mňa by nechala doma (keby som bola v mieste tvojho manžela) :D

Anežkaaa

Ďakujem, pevne verím že je to len obyčajné vápno a nie nejaká zlúčenina. Vyskúšam tú vodu, snáď to pôjde. Škrabať by som ani nemohla, lebo to nie je hladké sklo, ale také drapľavé nepriehľadné, špeciálne do skleníkov proti prehriatiu. To by sa zoškrabať určite nedalo. Horšie to bude s tými rámami, snáď sa tá krásna zelená farba od toho vápna nezničí. A je pravda, že som skoro zinfarktovala. Tak ma napadlo, koľko žien je asi v base preto, lebo v návale zlosti, alebo skôr bezmocnosti urobili niečo, za čo ich zákon potrestal. Len škoda, že žiadny zákon nemyslí na potrestanie tých, čo to všetko vyprovokovali.

.

nič neškráb,pokiaľ to je len obyčajné vápno a nie nejaká hlinka s obsahom latexu,tak to normálne umyješ.
Najlepšie po daždi,keď to bude odmočené to vystriekaj wapkou,potom to vymydli saponátom s prísadou octu,znovu vystriekaj a potom len octovou vodou vykefuj fľaky,čo ešte ostali

flegma

ajeje, si musela zinfarktovat...
ako prve skus spachtlou jemne oskrabat, co sa da (treba davat pozor, aby si nedoskrabala sklo), ak nemas spachtlu, tak klasicka ziletka, tahat na plocho, ako sa odstranuje farba pri malovani okien... ak to pojde tazko, pomoct by mali prostriedky na odstranenie vodneho kamena (pracovat s rukavicami) alebo ocot