Vegan - problemy so stitnou zlazou

Príspevok v téme: Vegan - problemy so stitnou zlazou
Bianka2222

Dobry den,

od jedenastich rokov mam diagnostikovanu hypotyreozu. Denne beriem 112 mikrogramov Euthyroxu. Pred troma rokmi som sa stala vegetariankou pred rokom vegankou. Momentalne mam 20 rokov a nikdy som nemala zrovna dobre vysledky,aj ked jem Euthyrox poctivo naozaj kazdy den, dokonca hodinu pred jedlom, ale bojim sa, ze sa to zacina zhorsovat este viac. Viem, ze to urcite suvisi so zmenou stravy a mnozstvom zjedenej soje.
Chcem sa vlastne opytat, ci existuje nejaka moznost riesit to bez zivocisnych produktov alebo sa mam zacat pomaly obzerat po nejakych domacich chovoch, alebo co mam vlastne spravit. Co si myslite, ze je najlepsie?

Dakujem pekne za odpoved. Prajem pekny den!

RNG

Jod sa v suchozemskych produktoch prakticky nernachadza a este aj to malicko z nas vytlacia chlor, brom a fluor, ktorych je coraz viac v nasom prostredi a potrave, tiez vo vode.
Takze ho odporucam silne si doplnovat,2 az 6 mg denne, ci uz vo forme tinktury pod pazuchu, , lugolovho roztoku, tabletiek(iodoral, KJ) alebo jedenim morskeho kelpu, ktory ma specialne vela jodu v sebe, od 0.1 az do 0.8% v susine.
S jodom si treba doplnovat aj selen, lebo tieto dva spolupracuju na vyrobe hormonov stitnej zlazy, na vyrobe inych hormonov a tiez enzymov v tele.

poPotvorka

ved v zime slnko neobsahuje UVB a ... ziarenie ,cize do tela vitamin D nedostanes
a Q10 ? ved to by som nedokazala fungovat bez energie

Ivka 1

Pri zníženej funkcii štítnej žľazy pomáha užívanie kombinácie prírodných produktov : včelieho peľu , fields of greens, vit.B 12, minerály a stopové prvky Nature Mine a dokonca môžeš aj piť aloe vera gél , čo ľudia so zvýšenou funkciou štítnej žľazy nemôžu.

GoFruit

D slnkom
B12 si doplnim tabletkami alebo si pri umyvani salatov do ostavovaca dam aj husenicky a iny hmyz
Q10 nijak specialne nemam tu potrebu a nepoznam ziadneho vitariana co by ho mal nedostatok

poPotvorka

ked mi ty odpovies ,ako do tela dostanes vitamin B12 ,D ,Q10 bez toho ,aby si dala do ust nieco zivocistneho povodu

GoFruit

Preco jes soju s tvojov chorobou? Soja odcerpava z tela jod.
Nastuduj si nieco o lugolovom roztoku najlepsie od brownsteina alebo abrahama tusim sa tak volaju.