Strata pigmentu - vitiligo

Príspevok v téme: Strata pigmentu - vitiligo
teeri

Dobrý deň.
Pred rokom som začala strácať pigment okolo úst,vytvoril sa mi biely fľak, ktorý sa mi postupne zväčšuje. A v zime sa mi taktiež okolo úst vytvoril ďalší a teraz nad okom. Kožná lekárka mi diagnistikovala vitiligo.Chce ma na jeseň poslať na ožarovanie.Ale neviem či to pomáha. Chcela by som sa opýtať či s tým má niekto skúsenosti alebo poradiť či Vám niečo na to pomohlo.
Ďakujem za odpovede.

Mirka Gerliova

Ahojte, vitiligo sa mi objavilo najprv na rukách pred troma rokmi. Choroba sa spustila keď som bola pod stresom a mala problémy v rodine a práci. Liečbu som začala riešiť až nedávno.

Pomohla mi UVB terapia (liečba svetlom), kúpila som si ručnú lampu a v kombinácií s Vitix gélom a vitamínmi, keďže som sa dočítala o pozitívnych výsledkoch na stránke www.vitiligoshop.sk. Momentálne som vo fáze druhého mesiaca liečby a spozorovala som zatiaľ len mierne známky repigmentácie. Môj cieľ je hlavne zastaviť šírenie vitiliga a to sa mi konečne darí.

beautician

NA VITILIGO JE EXPERT DR.PROF ANDRASHKO KTORY PRACUJE NA KLINIKE DERMAREVOLTA ,VYLIECIL UZ DESIATKY TISIC PACIENTOV S VITILIGOM ,PSORIAZOV A ATOPICKYM EKZEMOM.TAKZE VSETKO SA DA LIECIT LEN TREBA ZVOLIT SPRAVNY SPOSOB

Vitiligo

Mam len 14 rokov pigmenti samy zacali ket som mala 6 rokov zacala sami robit mala biela botka na bruchu nerobila som si s toho nic ale potom us sa to zvecovala a rozsirilo sa to na tele brucho som este len divcatko chcem nasit sati ktore nosia ine dievcata a ja take nemozem lebo mam pigmenti na cali telo chcem bit ako oni strane im zavidzim existuje niejaki liek abo liecena na pigmentoch?? Ak hej prosim poslite mi detajli na toto cislo 07780215783 ak existuje nieaka sanca ze to zmizne a date mi vediet budzem stastna prosim

Dakujem

Vitil

o vitiligu je tu uz vela tem a vela vselijakych odporucani, si to otvor a precitaj, tam sa dozvies vsetko co potrebujes.

Natalik323

Mam vitiligo. Pigment najviac stracam akolo znamienok alebo jazieu. Takze ziadne oziarovanie ani nic je to vylucene .... nemate niekto s tym skusenosti? aspon ako zabranit rozsirovania pigmentu ?

vitavi

O vzniku a príčinách vitiliga toho lekári moc nevedia. O fyziologických procesoch tiež moc nie, ináč by poznali proces vzniku nemoci, to je prvý predpoklad úspešnej liečby. Nedoporučovali by toľko mlieka a cukru pri chorobách, ktoré nazývajú autoimunitné.

ebi777

tiež nie som zástanca liekov a klasickej medicíny, ale zákonitosti ľudského tela, anatómie, chemických a fyziologických procesov v organizme sú pre mňa dosť podstatné!!

a ma to mimoriadne irituje, ak nieto si dovolí prezentovať alternatívnu liečbu a bez poňatia otom ako telo v skutočnosti funguje

vitavi

Imunita je niečo, čo medicína neovláda, vysvetlenia o autoimunitnom sebapoškodzovaní sú síce efektné, ale nevedú k vyliečeniu.

ebi777

vitiligo je autoimunitné ochorenie, to konkrétne u vitiliga znamená, že vlastná imunita ničí vlastné bunky melanínu - t.j. pigmentu, preto sa na tele začínajú tvoriť biele fľaky...

tie biele fľaky nie sú spôsobené nejakým zatvrdnutým filmom pod kožou, ktorý vytvára biely fľak

druhá vec je, že tieto spomínané nezdravé potraviny sa mohli pričiniť k vzniku tejto poruche imunity, ale určite nie tak, že tie biele fľaky sú toverené nejakým zatvrdnutým filmom pod kožou