Prejedanie sa

Príspevok v téme: Prejedanie sa
vittotitto

mam velky problem. pocas par mesiacov so schudla asi 18 kil, no potom som zacala cez vikendy so sladkostami, napr. vianocka cela na ranajky s ovocim a lekvarom,nutellou, posypana grankom alebo namocena do jogurtu hoci jak. moja rodina mi vzdy hovrila aka som chuda, na na len si daj este sa najedz, len ma v tom podporovali. v poslednych dnoch sa neovladam, pridem domov a zozeriem co prve vidim, viem ze uz nevladzem, normalny clovek by jest prestal, ale ja neprestavam a rvem a rvem az kym mi to nespliecha do krku. nikdy nevraciam. mam pocit ze mi tieto stavy vyvolavaju mucne jedla, alebo aj hocijake obilninove. doakzem zjest pol balika ovsenych vlociek naraz, a nielen to, to je uz vacsinou len dezert. mojej rodine som sa snazila vysvetlit nech nekupuju taketo ptraviny, lebo sa neovladnem a zozeriem ich naraz, lenze oni si nedaju povedat, robia mi to naschval. Som z toho nervozna, uz asi tri mesiace sa nesmejem, priberam naspat. ked sa doprezeriem, tak si vzdy poviem to bolo naposledy, ale kdeze, nadruhy den to pride zase, otvorim chladnicku, vidim tam chleba a uz len nakladam na tanier a jem, zapnem si k tomu telku alebo film a potom este hodinu lezim v krcoch od bolesti. pomozte mi prosim, je to priserne, mam len 16 rokov a tento problem by som nikomu nepriala, chcem sa ho co najskor zbavit, som ochatna ist aj k psychologovi, ale neviem ako to doma povedat

vittotitto

žužova dakujem za podporu, taktiez ti drzim palce, dnes som ranajkovala 350g vianocku so 100g nutelly, 2 sladke activie a este asi tretina takeho uzasneho "drevorubackeho chleba" z lidlu, ostatnu sestinu som mala na obed s natierkou, tatarkou syrom, sunkou.. s bananom! plus cukriky, potom som cvicila, na veceru som si spravila melonove smoothie s ladom a mätou, ale neoovladla som sa a znova som zobrala tu skatulu s cukrikmy, vyjedla som sice len tie najlepsie ale nebolo ich malo, ani nahodou

Žužova

Uf uplne ťa chápem , podobné prežívam aj ja a nechápem prečo to tak je ,prečo som stým začala. ludia radíte že jesť pravidelne,ja si od včera plánujem hodiny a čo v tu hodinu zjem, rána su fajn..do obeda vydržim,fajn...ale podvečer okolo tej 15-16-17stej už to začína,už sa neviem ovládať. prídu chute sa prejesť a ked sa aj velmi snažím ovládať sa ,preplo mi aj dnes a k normál. jedálničku som pridala hned 3 rožky s džemom,kavenky a kexiky indián. Vraciam ,čiže to šlo von. TAk kde je chyba ? to som už taká chudera že sa neviem ani pravidelne stravovať? :(

Žeby bol spúšťač aj v tvojom aj v mojom prípade pečivo ?
Dala som si polku rohlíka len s maslom a hned skrat a hned som si dala dalšie a hned chuť na sladké...

Prečo tato choroba sakra existuje ,dá sa vôbec poraziť ?!!

MYslím že by bolo fajn nejak sa vyhýbať pečivu a všetkému tomu podobnému. Neviem ti poradiť ako ,ale myslím že to bude v tvojom prípade spúšťač ,možno si na ňom závyslá ako ja ... treba si ho zhnusiť,nejesť ani kusok . Možno ráno ked je ešte mysel taká čistá ,prebudená... Drím ti palce aby si sa z toho dostala !!

vittotitto

velmi pekne vam dakujem za zaujem a za rady, velmi si to cenim, uz len kvoli tomu, ze existuju ludia, ktori sa ozvu na moje volanie, by som sa mala zmenit a vydrzat, hlavne vydrzat, Sonia Malini: knihu si stiahnem a precitam, tesim sa.

zabudla som napisat ze pravidelne cvicim priblizne hodinu 6x tyzdenne, bolo by super keby ste mi mohli vymysliet nejaky racionalny vegansky jedalnicek,kedze sa dlhodobo stravujem vegansky, maso nam nechuti a mliecne vyrobky nemozem kvoli zahlieneniu

Sonia Malini

stiahni si tuto knihu

uloz.to

Louise Hay, Miluj svuj zivot. Je to svetovy hit a pomohol milionom ludi. Ked si precitas tuto knihu, pochopis, preco trpis poruchou prijmu potravy. Je to psychologicka kniha, ale pisana velmi moderne.

Porucha prijmu potravy je ochorenie spojene s tym, ako sa citime v spolocnosti. Jedlom iba maskujeme skutocne problemy.

Tiez sa treba naucit spravne jest a ovladat sa, cize ako pisu ostatni, vymedz si hodiny v ktore budes jest napriklad o osmej, o jedenastej, o jednej, o stvrtej, o siedmej, a v malych davkach.

Cukor a prepaleny tuk zabija rovnako ako drogy. Avsak trva rok, kym sa budes moct pozriet na zakusok a mysliet si, ze je to jed.

Ja jem namiesto cukru a sladkosti susene ovocie s medom a teraz v lete kopu cerstveho ovocia z trhu.

Tiez pomaha jest ladove kocky vyrobene iba z vody alebo pit ladovu vodu. Ukludni to v tomto teple.

cry2

Tvoj problém sa volá: záchvatovité prejedanie, ktoré tiež spadá do PPP. Chcelo by to režim v stravovaní: 5-6x denne jesť, v pravidelných intervaloch. Nejesť nič mimo stanoveného času. Ak máš chuť, nutkanie na jedlo, treba sa niečim zamestnať, alebo si povedať, že napr. za hodinu a pod. ma čaká ďalšie naplánové jedlo, že dovtedy už vydržíš. Ten čas do ďalšieho jedla sa snaž nejako vyplniť. Niečim, čo ťa baví, choď na prechádzku, vyšívaj, upratuj, to je jedno. A mali by to byť jedlá výživné, nemala by to byť žiadna diéta. A psychológ je tiež skvelý nápad. Keďže problém trvá 3 mesiace- čím skôr začneš "s liečbou", tým lepšie!

gilianina

ahoj...neostavaj doma, zober bicykel a nesed hlavne doma!!!! ja sa prejedam ked sedim doma a sa nudim, s rodinou nic neurobis musis makat na sebe. od rana si zabran jest a bojuj!!! davaj si ovocie a zeleninu a radsej ani nezacinaj s obilninami ak si myslis, ze to ta tak nastartuje. nevzdavaj to a hlavu hore, zacni sa niecomu venovat a psycholog tiez nie je od veci.