Nutričný terapeut ...ako sa k tomu dopracovať?

Príspevok v téme: Nutričný terapeut ...ako sa k tomu dopracovať?
edi5699

Velmi rád by som v budúcnosti pracoval ako nutričný terapeut/doktor výzivy alebo aspon ako odborník na výživu..

No otázkou je ako sa k tomu dopracovať? Zatial mam ukoncenú len strednú skolu (nie zdravotnícku) čiže základy pre štúdium nemám. Viete o nejakej vysokej skole tu na SR kde sa to dá studovat..do zahraničia nechcem ist.

Dakujem :)

gabajka

PP : Ahoj , som prijatá na LF v Brne na fyzioterapeuta a nutričného terapeuta a neviem sa rozhodnúť , čo radšej študovať .. mohla by si mi napísať niečo viac o tom nutričnom keďže to tam študuješ ?? ďakujem

ityvoladomu

no ja viem o slečne, ktorá za toho nutričného terapeuta študovala v Brne, ale nebola spokojná, tak išla do Nitry odznova na výživu ľudí, ale pokiaľ viem, tak na bakalárskom štúdiu sa k výžive sotva priblížiš. bude to o chémii, zvieratách, rastlinách, hnojení... možno keby ideš na lekársku študovať, alebo sa tomu venuješ vo voľnom čase, tak si naštuduješ viac. ale ak dokážeš prehltnúť 3 roky viac-menej len nezáživných predmetov, tak možno aj tá Nitra by sa dala. zoberú väčšinu uchádzačov.

PP

Zdravím, nikdy som do žiadneho fóra neprispela, ale musím sa ozvať. Študujem obor nutričný terapeut už 3 rok na Lekárskej fakulte v Brne. Štúdium si nemôžem vynachváliť, je zaujímavé a perspektívu má jednoznačne. Pozrite si len ako sa ľudia začínajú stále viac o zdravý životný štýl zaujímať. Už len bio potraviny, rôzne alterantívne smery hovoria o všetkom. Taktiež pacientov s nutričnými špecifikami pribúda a potrebujú našu pomoc. Na Slovensku je to bohužial biedne, kedže u nás tento obor ani nie je. Teda je v Nitre na Poľnohospodárskej univerzite obor Výživa človeka. Aká je však úroveň tohto štúdia, neviem. Viem ale odporučiť moje štúdium. Posielma aj link na informácie o štúdiu. Držím palce, nech nás je odborníkov čo najviac a vytlačíme pseudo výživových poradcov s víkendovým kurzom v Herbalife.
PS: Chalanov máme v obore tiež :)
www.muni.cz

simona45

mimusik : Myslím si že žiadny odbor nemá perspektívu do budúcna pokiaľ berieš vysokú školu ako pracovnú agentúru.Pokiaľ ťa to naozaj baví a vieš si predstaviť že to budeš robiť aj v budúcnosti tak nevidím dôvod prečo tam neísť. Ale pokiaľ máš pochybnosti tak sa sama seba opýtaj či ti to naozaj stojí za to. A hľavne keď ideš študovať akýkoľvek odbor nezabúdaj na to že vysoká škola je o tom že ti poskytne len odborné vedomosti o to o čo sa zaujímaš,,To či sa po jej ukončení zamestnáš je len na tebe, tvojej kreatívnosti a priebojnosti.

mimusik236

aj ja sa zaujímam o túto profesiu..tiez by som to chcela vystudovat na SPU, ale neviem či to má nejakú prespektívu do budúcna.

Čo myslíte zamestnám sa v tomto odbore o 5 rokov? Lebo ako teraz pozerám ponuky práce a nič v tomto smere na SR nieje. V zahraničí by som sa mozno uplatnila ale tu doma to vyzerá biedne.

Aky mate názor? Oplatí sa to?

edi5699

takze hovorís ze sa to oplatí studovat? hmm..a este co som pozeral tak sa to da studovat aj na SPU..hmm..no teraz kde je kvalitnejsie vzdelanie?

Maoam

tak dietologii a nutricnej terapii sa venuju viac zeny ako muzi, to je pravda, ale nemyslim, ze je tam 100%-ny podiel zien

ano, je to ten odbor pod tym nazvom na STU v BA

ako nutricny terapeut by si skor uplatnil za hranicami, hoci to momentalne/zatial vylucujes, ale tak v kupeloch, reha-klinikach, privatny sektor - preco nie

adipositas u deti a mladeze stale stupa, pocet diabetikov tiez, pacientov s M. Crohn a Co. takisto, budes mat co robit