Ahojte potrebujem sa vyrozpravat lebo dnes som mala ,,nadherne,, rano.Nestihala som autobus k lekarovi,tak som volala mame ci by ma nemohla odviezt.Byvam totiz s priatelom sama v podnajme,od mamy som odisla ked som zmaturovala. A na moje velke prekvapenie mi dvihol jej priatel o ktorom som si myslela ze je v base. Neskor mi sestra povedala ze ho pustili na podmienku.Zavreli ho sice kvoli tomu ze neplatil alimenty na svoje deti a za to ze napadol moju mamu dostal podmienku.Mama i volala ze momentalne mu dala svoj mobil a ked som sa pytala ci byva u nej tak vravela ze kam mal ist ..co ma dost nastvalo.Sama byva v podnajme,s mojimi dvoma mladsimi surodencami.Byt sa totiz po rozvode predal,otca vyhodila ako psa noekde na internat.Bolo mi ho luto ked som videla ako si bali jedno vrece veci s placom ked odchadzal.Nepresiel ani tyzden a uz si nastahovala svojho Debila k nam.Obycajny pijan,tlacili sme sa v jednom byte ked prisli este aj jeho deti na vikend.Potom sa byt predal,prisli sme o trvaly pobyt samozrejme,odstahovali sme sa do domu,po case do ineho...tam sa to uz nedalo vydrzat,stale pili,vyhodili ich z prace,mama vobec nevidela ako sa my 4 surodenci trapime.Mama si vzdy nasla nejaku pracu brigadu... jeho zivila.Ja som odisla,neskor aj moja sestra,mala len 17...neviem co mam robit,nechcem aby to moji dvaja najmladsi sirodenci prezivali.Co je to za detstvo? Bez priatela by som to nezvladla,neviem kam by som sla,ale co surodenci?chodia len na zakladnu skolu...
Mama znicila rodinu
*vidim a gratulujem si.
ta3, vidim........je to chore, ze niekto si radsej uziva "pohodlicko", akoby mal pomoct blizkemu, hoc len prespat.....
Skecherska
gratuluj si, ze pochadzas z takej rodiny ako o nej pises lebo bohuzial nie vsetky su take
neviem aky vztah mas s ocinom, ale ak dobry, mozete sa spojit este s nim...bohvie ako zije, ako sa ma...Muselo to nesmierne zasiahnut aj jeho, nikde vsak o nom nepises viac, zeby ste boli v kontakte alebo co. Treba sa s nim skontaktovat. Ty mas aspon priatela, ale co on? Viem, ze je dospely a musi sa postarat sam o seba, ale v kontakte by ste mali byt a pomahat si navzajom. Ked pises, ze byvas s priatelom, preco si nezavolala ocina byvat s vami aspon na cas? Ja neviem, asi pochadzam z fakt jedinecnej rodiny, ale keby bol aky kolvek problem, viem ze dostanem byvanie u hoc koho z rodiny. Hoc koho. Ocinovi bratia, mamina sestra, obe starke, sesternice, tety...u hoc koho. Casto citam pribehy o tom, ze clovek sa dostane na ulicu a nema kam ist. Neverim. Urcite existuje jeden clovek z rodiny, ktory moze v bars akej miestnosti ubytovat clena rodiny. Nerozumiem naozaj co to maju ludia za vztahy. Neviem ako inak by som ti poradila, ako tak, aby ste drzali pokope, to je fakt dolezite....Na mamu sa vykaslite, ta si to nezasluzi.
velmi tazka situacia, naozaj
a co keby si zasla na urad pre ochranu deti a tam sa poradila ako surodencom pomoct?, mamu si predvolaju, aj ked sa nechce vzdat deti, ale ked zisti, ze urad je na veci zainteresovany, mozno sa zacne lepsie spravat, minimalne k svojim detom, ktore este u nej byvaju
alebo Tvoji dvaja surodenci nemozu byvat s Tvojim otcom hoci niekde na internate?, kolko maju rokov, zvladol by ich otec?
alebo mozno by im bolo lepsie pri dedovi, ani dedo by nebol sam a boli by si vzajomnou fyzickou a moralnou pomocou, ale tiez zalezi od toho kolko surodenci maju rokov, ci by to na dedu nebolo privela
s mamou sa neda o tom vazne pozhovarat?, asi nie, ale este to s nou raz skus
Byvam s priatelom v 1izbovom byte a sestra tiez,nemam sa zle ale nemam ani nic nazvys,sestra to ma tazsie....a mam tetu ale ta je daleko,babka umrela nedavno,velmi sa kvoli tomu trapila,dedo je na vsetko sam a na mamu ma tazke srdce...mama by sa surodencov nevzdala,ale ,,priatela,, tiez nie,nechcu ho tam,nenavidime ho...
Ahoj, ;) .. veľmi rada by som ti pomohla, a tvoj nie ľahký príbeh, ma veľmi zaujal ;´(
Musím uznať nemala si to ľahké, a samozrejme ani nemáš ..
Fúha, ked máš ešte takých "malých" súrodencov, je to dosť komplikované ;-/
Ty, a tvoja sestra by ste si ich asi zobrať ku sebe nemohli, však ? :(
Tak ma ešte napadlo, či nemáš napríklad starých rodičov, tetu, uja ... ? :)) :-(