Porazila som chuť na sladké

Príspevok v téme: Porazila som chuť na sladké
Krajta

Chcem sa s vami podeliť o príjemnú skúsenosť, ktorá by mohla aj vám pomôcť. Chodím k Dr. Albertovej kvôli nadváhe. V priebehu 5 mesiacov som schudla 17 kg, čo síce nie je tak veľa, ale mne to stačí, pretože sa pomaly blížim k ideálnej váhe. Užívam nejaké prírodné preparáty,ale okrem toho som od doktorky dostala aj veľa konkrétnych rád ako zmeniť stravovanie. A jedna taká rada sa ukázala ako zvlášť účinná.
Keďže mojím najväčším problémom bola až chorobná chuť na sladké, odporučila mi každé ráno nalačno zjesť malú lyžičku medu. To vraj organizmus oklame a nebude si žiadať ďalšie sladkosti. Med musí byť domáci od včelára, nie taký z obchodu. Musím povedať, že už o niekoľko dní som si všimla, že naozaj nepotrebujem cez deň pchať do seba čokoládu a keksíky, ako som to robila predtým. A po jedle som musela mať vždy sladkosť úplne automaticky. Teraz ma to ani nenapadne. My sme taká presladená rodina, samé koláčiky, čokoláda, zmrzliny... A tak to aj vyzerá s našou váhou, pomaly všetci tučkovia. Teraz začala ten med jesť aj mama a úplne viditeľne prestáva tiež konzumovať sladkosti. Dokonca prestala vypekať koláčiky a zákusky, čo robila odkedy si pamätám stále. Vraj jej to už nejde na chuť. Iba otca a brata sme na ten med nenahovorili a tí sa stále napchávajú rovnako.
Dúfam že neprezrádzam nejaké doktorkine know-how ale myslím že ak by to malo niekomu pomôcť ona nebude proti. Je to fakt veľmi účinné a skoro nič to nestojí. A myslím že odstrániť chuť na sladké je prvý krok aj k zníženiu váhy. Ten med si treba dať najmenej 10 - 15 minút pred raňajkami. Skúste to, uvidíte, že to fakt funguje.

Mkk

A keď chuť na sladké ani nemám ale dávam si ho , hlavne na večer .. zrejme zo zvyku,závyslosti ? i ked sa bránim ,chuť nemám až takú velkú,proste ma to premôže a napchám sa ním ? Na toto je nejaký trik ?

metracek

mne odburalo chit na sladke ked som pravidelne na ranajky mala 2kusy ovocia uz v priebehu dna som nemala chut na sladke prestala som tak ranajkovat a fakt ze okolo tej 11 hodine si musim dat napolitanku tak nieco na tom bude a ten med ma asi podobne ucinky ja som tie ranajky mala z 90 dnovej rozlisovacej diety a moc mi to pomohlo pri chudnuti postavu som si upravila poriadne okolie bolo zaskoceny a manzel prijemne prekvapeny

Jajan

Krajita,ďakujeme Ti za podelenie sa. Isto to idem vyskúšať mám tiež problém so sladkosťami.Mohla by si napísať dajaký recept, alebo ako sa stravuješ počas dňa. Ďakujem

receptik

Krajta, myslis ze na schudnutie staci jest rano ten med? co vsetko si ty zmenila v stravovani? a co ti najviac pomohlo?

ovsenka

Krajta,
Tak by som rada varila kašičky ovsenne,pohánkové atď,ale ja ich neviem chuťovo pripraviť,no a chcela by som ich vymeniť za chlebík,tak daj receptíky . Dík

Krajta

Ešte na jednu vec ma Dr. Albertová upozornila: aby som nikdy nejedla večer po 19.00 hod. Snažím sa chodiť už skôr spávať ako predtým a ak som pred spaním hladná, vypijem radšej pohár teplej vody. Potom v pohode zaspím. Je pravda, že odkedy dodržiavam tie stravovacie zásady sa cítim aj oveľa vitálnejšia. Určite urobili svoje aj lieky, ale myslím že bez tých zmien v jedle by to nebolo také jednoduché.

Krajta

Ešte pripomínam že to musí byť naozaj malá čajová lyžička medu, nie veľká polievková.
Na raňajky si dávam rôzne kaše - napr. ovsenú, ryžovú, pohánkovú a tak. A na tú kašu si vždy nakrájam ovocie. Ale nikdy k tomu nesmie byť citrusové ovocie. Už som sa to naučila veľmi rýchlo uvariť. S týmto jedlom vydržím do obeda úplne bez problémov.