Mam dcerku, prvych 6mesiacov spinkala ukažkovo, večer som ju dala do postielky a spinkala. Nikdy sa nenaučila na ruky. Teraz má 15mesiacov a neviem si rady. Malá mi spi len v kočiku. Som z toho nešťastná, neviem či ju nútiť spat v postielke alebo ju mam nechať v kočiku. Skusila som spavat s nou v posteli, nic nepomaha. Bez kočika je aj do polnoci hore!!! Uspavanie v postielke trva aj hodinu a viac, spanok hrozný. Budí sa s plačom, nechce mlieko, vodičku ani cumlik. Na rukach sa tiez nechce "učičíkať". Čo mám robiť? :(
Zlý spánok - 15mesačné dieťa
odporucam ayo.sk
vacsinou dietatko nespi dobre ked zje cez den vela sladkeho
Častokrát môžu byť na príčine negatívne zóny, ktoré prebiehajú pod posteľou, prípadne postieľkou. Male sú na tento jav dosť citlivé. Deti sa samé snažia pregúľať, alebo nejako sa dostať z tohoto miesta.
Na vyriešenie problému niekedy stačí premiestiť postieľku mimo týchto zón.
Viac informácií o týchto negatívnych zónach známych aj pod názvami geoanomálie, geopatogénne zóny alebo aj dračie žily nájdete na stránke: www.dracie-zily.sk
Napis ako zaspava. Co robis aby si dieta uspala? Zaspava s cumlom? Alebo ako? Je tma v miestnosti? Ta strava moze tiez robit zle.
skús sa zaregistrovať na
www.klub-mamiciek.sk
napišeš svoj problem, oni sa ti takmer
hneď ozvú,
je tam LiveChat, môžeš priamo komunikovať s odborníkom, napr. psychologom.
a bude ešte horšie :) ja som sa 5 rokov nevyspala kvôli jednému deculu a ďalších 5 kvôli druhému (najprv kvôli kojeniu, potom sa budili často, alebo chodili čúrať v noci). Takže len vydržať, nič iné ti neostáva.
Nejaký recepr na uspávanie nemám. Ale platí všeobecne - dieťa unaviť aktivitami cez deň (čerstvý vzduch, pohyb najlepšie bez kočíka, nech si deculo prepletá po vlastných). Večer prečítať rozprávku, umyť zuby a zaľahnúť s deculom do postele. A kľudne zaspať i s ním. Nevstávať a nedovoliť to ani dieťaťu (ak spať nechce, musí ležať v posteli, ak moc vystrája, držať ho v objatí aj nohami), nezasvecovať svetlo, nevymýšľať hovadiny "ako deculo uspať" - spánok je rovnaká potreba ako jedlo, nepotrebuješ dieťa učiť jesť ani spať. Len si nesmieš nechať skákať po hlave, dieťa sa musí prispôsobovať režimu v rodine, ak je to naopak (všetci skáču okolo dieťaťa a rozmýšľajú, čo mu dať papať, ako ho dať spinkať..), dieťa necíti oporu a z toho chaosu (ono samo nevie čo chce) je nervózne. Skús mať cez noc otvorené okno v izbe, aby tam bolo chladnejšie a tak bolo najpríjemnejšie pod perinou v posteli.
Prvé deculo som veľmi pracne "uspávala" a veru nešlo mi to ktovieako. Pri druhom deculu, som padla o ôsmej, deviatej do postele, objala ho a viac som proste nevládala. Bola som rada že dýcham.
Nepokoj dieťaťa signalizuje neporiadky vo výžive. Dávaj pozor, aby dieťa nejedlo veľa sladkostí, obmedzuj i mliečnu výživu a ovocie nahraď zeleninou.
Nezrelý nervový systém upokojíš B vitamínmi, vlákninou a polysacharidmi z obilnín. Dodajú a zastabilizujú príjem glukózy do mozgu, tak, že dieťa nebude podráždené, ale pokojné.
Nedávaj dieťaťu aromatické nápoje ani tie, ktoré obsahujú chemické prímesy.