Vysadzovanie Seroquelu 50 mg

Príspevok v téme: Vysadzovanie Seroquelu 50 mg
Slniecko15

Tri roky užívam na noc seroquel XR 50 mg a ráno Cipralex 10 mg. Nakoľko sa cez deň cítim unavená, proste po Ser. XR viem spať aj 10 hodín a ráno sa dlhšie dávam dokopy, po porade s Dr ho vysadzujem. Hlavne kvôli práci, jednoducho aby som mala viac energie. Vysadzovanie je postupné. Keďže je to Xrko, teda s postupným 24 hodinovým uvoľnovaním, tak sme sa dohodli na následovnom vysadzovaní. 2 týždne užívať obdeň a potom raz za tri dni jeden týždeň. Teraz som v 2 týždni a čo je fakt, že každú noc, čo si seroquel nedám, neviem zaspať :(. Tak som to začala riešiť prechodne Stilnoxom vtedy keď neužijem Seroquel, lebo keď sa nevyspím, je mi nanič. So stilnoxom viem spať tak max 6 hodín. Pozorujem aj zvyšené potenie, či nervozitu. Asi su to "absťáky", ktoré treba prekonať. Prosím Vás koľko toto potrvá? Má niekto skúsenosti s vysadzovaním tohto lieku?

Ivan099

Avatar, konecne triezvy pohlad rozumného cloveka. Kazdy by sa mal nad tym zamysliet. A myslim si, ze psychiatricke lieky su zvlast skodlive, mozno viac, nez ine.

no2

Toľko diagnóz, koľko existuje, je nepredstaviteľné. Podľa mňa je málokto z toho hľadiska zdravý. Kto je zdravý, tak to len znamená, že mu ešte nestanovili správnu diagnózu:-) Neviem, čo si o tom myslieť.
Vtáky sú šialené, kravy sú šialené, líšky sú besné, ľudia sú bipolárni, v horúčavách sa množia vírusy.
Do toho chýba už len výbuch atómovej bomby, aby to bolo z tohto hľadiska dokonalé.

no2

Ja si nemyslím, že by z toho lieku mal mať človek veľké abstinenčné príznaky, keď ho vysadí. Psychiatrické lieky všetky utlmujú. Podľa mňa si len namýšľaš, že ti chýba. Čo sa týka porúch spánku po vysadení, je to možné. Treba ti nejaký liek na zaspávanie. Viem, že sanval alebo gerodorm sú veľmi dobré. Ja bez liekov na spanie vôbec nezaspím, resp. zaspávam aj šesť hodín, čo je niečo šialené...

avatar1012

ludia, bipolarni, depresivni, anxiozni, ani neviem aku diagnozu vam este ti dementni psychiatri vymysleli a nasli, neberte tie sracky. tie lieky nepresli ziadnym klinickym testovanim.. ano v tejto dobe je normalne, ze sme raz smutni inokedy veseli, ale to neznamena, ze sme bipolar, spamatajte sa!!!

bipolar_man

Uz to bude rok co uzivam Seroquel XR(momentalne je to davka 400mg, na zaciatku to bolo 800mg).
Stalo sa mi par krat ze som zabudol, resp. som zaspal a rano som sa zobudil uplne na sracku. Vyhukany vystraseny a velmi depresivny. Bojim sa vsetkych tych abstinencnych priznakov - ako pisete - nespavost, triaska, uzkost, potenie. Bojim sa pretoze mam Bipolarnu Afektivnu Poruchu a zevraj je to neliecitelne. Nechcem ostat na tomto lieku na cely zivot zavisly tak ak s tym mate skusenosti, prosim napiste.
Dakujem

Slniecko15

Takze vratila som sa k povodnemu davkovaniu Serq. 50 mg na noc. Teraz som zasa naopak ospala, stale unavena a vkuse mam pocit slabosti, akoby isla na mna nejaka chripka. A to potrebujem normalne fungovat. Som aj trosku nastvana, lebo predsa len doktorka mohla zvolit aj iny postup. Myslim, ze som psychicky uz dost silna, ale fakt som mala pocit, ze tym davkovanim obden len tyram telo. Takze zacbnem az v septembri s vysadzovanim. Seroquel 25 mg (nie Xrko) nie je dostupne na SVK, najblizsie v Rakusku. Dufam, ze sa mi to potom podari.
Schvalne sem pisem, mozno tato diskusia raz niekomu pri vysadzovani pomoze. Aj ked urcite u kazdeho to moze byt naozaj individualne.

majulik538

ja beriem 400 mg vecer a celkom ste ma "potesili" ked si citam ako to je s vysadzovanim :D lebo klasicky som rozhodnuta zacat vysadzovat co najskor, aj ked dr urcite nebude suhlasit, ale ako keby ma to niekedy trapilo :) v kazdom pripade som uz druhy den uplne bez, lebo sa minul a som ok...teda az na dnesnu premenu z manie na depresiu...ale nie som si ista, ci to moze byt tym, alebo aj tym, ze napriek davke uz dva tyzdne nemozem spat poriadne...a fakt je, ze ked som im v nemocnici tvrdila, ze sa rano neviem zobudit, vsetci ma presviedcali, ze to nie je liekmi...nie ze by som verila, ale uz sa tesim na skolu od septembra teda...drzim palce a tiez by som vysadzovala nie obden a co najpomnalsie, lebo mna nahle vysadenie jedneho lieku dohnalo k pokusu...a mer prosim ta nevymyslaj, sak si hovorila o tom, ze ides zit :D

DSDV

Ludia nie tak chora ako ked som ho pod vplyvom zvukou a hlasov co neexistuju v mojich schizo stavoch vysadila uplne... 800 mg... a to bol abstak ako hrom :D krzce, triaska, nespala som, vracala som, bolest brucha, potenie atd.... Kazdopadne aj ja som za to ze vysadit ho postupnim znizovanim davky je omnoho lepsie idea ako si ho davat obden... drzim palce