Počujem hlasy, vidím predmety..

Príspevok v téme: Počujem hlasy, vidím predmety..
DSDV

Zdravim vas... uz som sem par krat pisala, opisem to ale znova a v skratke: Mam nieco podobne schize ( ak to ovsem nie je schiza): pocujem hlasy, vidim predmety, machule, vidim ludi ale v skutocnosti nie su... mavam stavy kde toto vnimam, velmi sa bojim lud az v ich spolocnosti placem alebo utekam odtial... je to zvlastne lebo okrem toho ze mam panicky strach z ludi akokeby pri tych stavoch nic necitim- mama place a ani to s mnou nehne, niekoho nieco trapi ja nic... mavam amoky vtedy, velmi kricim a hadam a s kazdym ,hadzem po ostatnych veci a tak.. nedoverujem nikomu, mavam depresie, chcem si siahnut na zivot... mam pocity ze ma kazdy prenasleduje, ze mi citaju myslienky a ze sa proti mne spriahli vsetci. Nikto ma nechape a ja to stale vyhadzujem pred oci mojim najblizsim... mama hovori ze si nevie so mnou rady a aj ONA stale na mna hulaka a aj s otcom a otec niekedy a fyzicky zasiahne. Lenze najhorsie je ze ja si myslim ked mam tie stavy ze to je normalne co robim a co sa mi deje a proste potom ke prejdu tak som zo seba znechutena a aj pocas tych stavou mam pocit ze som tu navyse, ze kazdemu so len a len na pritaz. Posledne som videla postavu fakt strasidelnu tak som sa rozbehla a schovala. Vydavam aj neznesitelne zvuky a neviem spat. Bojim sa. Posledne som mala aj take pocity ze som lezala a mysela som ze sa hybem aokeby so mnou niekto manipuloval... Ale najhorsie je na tom to ze nikto ma nechape kazdy mi radi tvari sa ze je to lahke prermoct ako nejake prechladnutie... Rodicia aj rodina na mna kricia, ale asi od zufalstva to chapem, ale ja za to nemozem a vobec mi to nepomaha... k psychiatroi chodim, antipsychotika beriem, no posledne mi ich zmenila koli zdravotnemu stavu na slabsie... vas nazor? nejake rady? pomoc???

Stopaaa

skoda, ze v zaluzi pri nitre uz nepracuje primar rosinsky. on bol nielen vynikajuci psychiater, ale mal aj paranormalne schopnosti a vedel rozlisit, kedy ma clovek naozaj schizofreniu a kedy su v hre nejake ine javy. a hlavne dokazal tie javy odstranit bez liekov. on je uz stary pan, je davno na dochodku, ale jeho stari pacienti o nom dodnes rozpravaju s uctou. mnohym ludom pomohol, lebo psychiatricke lieky len potlacia tvoje vnimanie, ale ak je to skutocne nieco z ineho sveta, to tie lieky neodstrania. budes len trpiet nadalej. rosinsky napisal o tom aj vela knih a su velmi uznavane v celej europe. je to velmi, velmi vzdelany clovek, ziadny sarlatan, ovlada 16 jazykov, vratane cinstiny. tu su niektore knihy ktore napisal:
skoda ze tvoji rodicia to pokladaju len za chorobny stav, ze nezvazuju, ze by sa mohlo jednat aj o nieco realne.

www.martinus.sk

www.martinus.sk

www.martinus.sk

DSDV

Dobre ludia po tej davnke nykobu rano sa mi viac menej ulavilo a je mi lepsie.. nie uplne ale lepsie taze asi do nemocnice nejdem.. akurat som velmi unavena a otapena a boli ma zaludok... ale to je furt lepsie nez taky schizo stav... na 100%

DSDV

dobre dakujem no aj ja chapem mojich rodicov len ja sa viem v tychto stavoch velmi rozladit a fakt mi aj hovoria niekedy ze ich desim a tak... moc si ani nepamatam z tych amokov proste... ale tak uvidime snad to pomoze do nemocnice fakt nechcem ist...

teltri

S liekmi sa dá vymeniť aj psychiater, to je moja skúsenosť. Len ako teoretický tip by som spomenul knihu od kňaza Gabriela Amortha - Posledný exorcista. On uďeľuje dlhé roky exorcismy a mal aj podobné prípady.

Maoam

ak ti zmenili lieky na 'slabsie', cize s nedostatocnym potlacanim symptomov spojenych s tvojim schizofrenickym ochorenim, logicky sa ti zhorsil stav

uvidis, ci to navysenim davky odide, co sa hospitalizacie tyka - tam je lepsia moznost sledovania tvojho stavu/tvojich stavov aj moznost nasadenia novych liekov, pozorovania ucinkov liekov atd. ako v domacom prostredi

co sa rodicov tyka a okolia - su to laici, cize nevedia, co to je schizofrenia a ako narabat s pacientom-schizofrenikom, tu sa da ale vela citat, samovzdelavat sa, prip. sa normalne opytat tvojho lekara, ako na teba, ako zvladat tvoje stavy atd., pretoze oni nie su psychiatri a nevedia, co je s tym spojene, na druhej strane si myslim, ze ked krici atd, je to skor uz z bezmocnosti, lebo zvladnut stavy schizofrenickeho pacienta, najmä ked sa mu stav zhorsi, ked nestacia lieky je fakt hardcore

strasne to vycerpava, plus ti pacienti posobia casto nebezpecne, najmä ked chytaju amoky, atd.

cize do istej miery skus rodicov pochopit, myslim, ze by aj oni potrebovali odbornu pomoc - aspon niekoho, s kym by sa mohli porozpravat, ako to doma lepsie zvladnut

no daj vediet, ci ti navysenie davky pomohlo, ak nie, tak vramci hospitalizacie zrejme skusia nove lieky

DSDV

iked by mi to asi pomohlo ale nechcem proste... ale ani nemozem normalne fungovat na druhu stranu ani na stuzkovu nepojdem a v skole vydrzat je pre mna umenie a nie nikto nemal v rodine psychicke problemy... len ja a trapim sa uz asi 2 a pol roka

DSDV

mamina sa dnes kontaktovala s lekarom, povedal davat nykob kazde rano + vecer moj liek co berm a ze byto malo prejst a ak nie tak zaciatkom noveho tyzdna zavolat a nasledna hospitalizacia... to bol pre mna sok a nejako to aj zmiernil a dufam ze ma to teda prejde... na kramare fakt nechcem uz ist....

Maoam

zatial hod rec s psychiatrom a skuste vymenit lieky, je ich viac na schizofreniu, tvoje doterajsie zjavne nepostacuju, daju sa dat aj kombinacie, o pripadnej nutnosti hospitalizacie sa mozes tiez porozpravat s lekarom, on to vie odhadnut najlepsie

DSDV

A navrhovali by ste aj hospitalizaciu? uz som tam mala ist raz ale ochorela som tak som tam nesla... lenze problem je tam taky, ze by som bola v jednej izbe s viacerymi a to je ten hl. problem :( uviedla som to aj v popise...