ahojte, potrebujem poradit.. bol som u urologa, mam zmenseny semennik, bral mi krv na testosteron, test vysiel na nizku hladinu, ked ho vsak bral druhykrat uz bolo vsetko ok, aj ostatne androgeny ... moje priznaky sa ale dost podobaju na andropauzu... ma s tym niekto skusenosti ?
Moze to byt testosteron?
no ved ta injekcia bude aktualna az ked sa to potvrdi 2x ... ja som len chcel vediet ci viete nieco o tom kolisani a ci to nema nieco s prostatitidou ...
Hormony sa tvoria najma z roznych mastnych kyselin, rastlinnych sterolov a cholesterolov.
Odporucam si doplnat najma olej z plodov palmicky serenoa repens(saw Palmetto), tiez rozne zeleninove steoly, najma beta sitosterol v davke 1 az 2 gramy denne. Na zvysene testosteronu je aj viacero inych rastlin, najma tribulus terestris a tongcat ali koren, horny goat weed, a d-aspartic acid a ine. Pravdepodobne aj maca a tiez avena sativa(vytazok z divokej ovsennej travy) a tiez L arginin(aminokyselina v davkach niekolko gramov)
No a pravy prirodny testosteron sa da dodavat aj injekcne.
nabuduce sa pytaj, ide o tvoje zdravie. Pripadne si najdi lepsieho lekara. Mal by si vediet, preco ti to kolise. Kazdopadne ak chces, vyskusaj tie omegy... ma to aj dalsie pozitivne vplyvy...
ja mam este aj chronicku prostatitidu.... ide o to, ze prvy test bol pod normou 5,75(norma 9-28) v druhom som mal 10,14 v priebehu 2 tyzdnov... on to chcel uzavriet ale ja som ho ukecal este na jeden test zase o 2 tyzdne... to preco ho mam zmenseny mi nevysvetlil ...
Zmensene semenniky znamenaju nizku produkciu testosteronu. Tvoj lekar ti k tomu nic viac nepovedal? z 2 roznych vysledkov predsa velmi nie je co usudzovat, treba zistit pricinu nizkej produkcie a dat to dokopy. Omega 3,6.9 mastne nenasytene kyseliny sa podielaju na spravnej synteze hormonov. Ale neviem, nakolko ti to pomoze, je to len vyzivovy doplnok.