Neuspesne hladanie prace

Príspevok v téme: Neuspesne hladanie prace
javor24

Ahojte, chcel by som sa Vas opytat na nazor, som cerstvy absolvent VS a vidim, ze sancu najst si pracu na Slovensku je velmi narocne, rozmyslam, ze by som odisiel kludne aj do Nemecka hoc aj pracovat v Mcdonalde, co si o tom myslite, je lepsie odist von a zacat uplne od piky, alebo to neprestavat skusat tuna na Slovensku?

0vecka

No ja z vlastnej skusenosti viem ze ak clovek vystuduje nieco po com je v rozvinutejsich krajinach dopyt tak nema absolutne ziadny problem.

xxy

kebyze mam absolvovane pravo, neprestavala by som tu skusat tu.. poznam ludi co zacali od piky v zahranici a maju sa dobre. ale tym, cim si preskakali, tak to vobec nezavidim. o zahranici maju ludia casto skreslene predstavy. ale zalezi, co chces, ak tuzit makat v zahranici, tak len do toho. ale osobne by som nehodila za hlavu roky studia.

javor24

ano vystudoval som pravo, a nemam ziadnych rodinnych znamych v tomto odbore, naviac teraz zvysili koncipientsku prax z 3 na 5 rokov, takze to je uz cesta uplne zarubana..
rozmyslam, ze co dalej, nejako sa neviem odrazit, nie je tu niekto kto zacal uplne od zaciatku v zahranici a je uspesny? myslim, ze uz aj to by mi trosku mohlo pomoct rozhybat sa a nasmerovat svoj zivot nejakym smerom..

lilyianka

myslím, že tento chalan má vyštudované právo ... ja čo poznám právnikov a advokátov, tak ak by nemali známosti, alebo rodičia advokátsku kanceláriu, ich kariéra by bola na bode nula ... je to smutné, ale je to tak ... teraz je všade tlačenka a bez známostí je to veľmi ťažko ..

Laura93

a mozem sa ta spýtat co mas vystudované? teda aký odbor a aká skola?

ja som teraz skoncila sice len strednú a tiez si hladam pracu a zatial tiez neúspesne :(