Dobrý deň, môj syn má 14 rokov a nadmerne sa mu potia nohy a ruky. Má ich stále mokré a je to nepríjemné. Veľakrát mu je na nohy zima kôli studenému potu. Môže to byť nejaký vážny zdravotný problém? Čo by sme mali dať vyšetriť, aby sa zistila príčina? Ako mu s tým pomôcť?
Veľmi pekne ďakujem.
Nadmerné potenie nôh a rúk
Potenie môže byť metabolického pôvodu
Ale môže byť spojené s prebiehajúcymi zápalovými alebo detoxikačnými procesmi v organizme
Proti poteniu určite pomôže tinktúra zo šalvie lekárskej z lekárne predávaná pod názvo Florsalmin, alebo kúpeľ v odvare zo 100 gramov šalvie lekárskej
PS
Minimálne po tom bylinkovom kúpeli sa potenie určite upraví
na nohy skus geotermalny sprej ... mne pomohol celkom dobre ten so salviou a lopuchom zo zdraveho nakupu
nadmerne sa potim uz 17 rokov, navstivil som uz asi kazdeho lekara co sa dalo, aj normalneho, aj sarlatanov :)
takze moje potenie nieje sposobene nejakou chorobou.
Absolvoval som aj operaciu, ale dostavilo sa kompenzacne potenie, takze som hladal a skusal dalej a dalej a zase hladal, skusal, spekuloval.............. az nakoniec som nasiel vytazok z bylin. Netvrdim, ze som sa prestal potit uplne, ale moje potenie sa zmiernilo o 50%
Co pomohlo mne, nemusi pomoct tebe, ale ak mas zaujem podelit sa o svoj pribeh a vypocut si moj kludne napis na potenie@gmail.com
a mozeme hladat riesenia
potenie ruk a noh je spojené s mozgovou aktivitou... podobne ako svali ktore spaluju tuky , cukri... spaluje aj mozog a hadajte cím sa potí mozog..... ano cez dlane a spodnúcast chodidiel... su pripady spojene aj so zdravotnými prob. ale vecsinou len 5/10 % ludom tento problem sposobuje zdrav. stav. ludia s rozdielnou mozgovou aktivitou maju rozdielne štandardy co sa tyka potu na rukach a nohach. príklad: priatelka pri strese alebo silnom rozmýslabi (cize pri vysokej mozg. aktivite ) vydá nebadatelne mnozstvo potu... ja ked niekomu vysvetlujem kvantovú fyziku tak podomnou ke mlaka a z ruk mi kvapka( vobec niesom nervozny) je to studiami potvrdené a nedá sa to liecit pretoze liecbou by sme museli dosiahnut trvale znizenie mozg aktivity.... v podstate by vas museli urobit doslova hlupejsim a ked bebudete vyuzivat mozog v takych obratkach nebudete tolko spalovať. snaha o odstranenie problemu je plavanie proti prudu a antiperspirantmi a pripravkami na znizenie potenia ruk si jedine ublizite ak hrate na nadtrojoch .. ok chapem raz za cas pred koncertom aj to nie pravidelne ... ak sa ten pot nedostane z tela robí neplechu... mozog vie pri aktivite vycerpat o 15% viac energie ako svali pri vrcholovom treningu... to je priamoumerne potwniu ruk a noh... budte radi ze mate tento problem lebo je viac ako pravdepodobné ze mate v skratke vykonnejsi mozog ako cecsina ludí ktora potenie pri rozmyslaní nepocituje... sú vínimky samozrejme.
da sa to riesit len treba vyhladat aj odbornu pomoc a tam vam uz lepsie poradia ako tu
Pomáha pitie šalviového čaju, kúpeľ v harmančeku. Dobre je pitie žihlavy dvojdomej.
Pomožu aj detoxikačné náplaste.
Zdravým mam ten istý problém s potením rúk a nôh a chcem sa toho zbaviť vedel by mi niekto poradiť kto požičiava ten Electroantiperspirant. Ďakujem