Dobrý večer.
Mám skvelého priateľa. On už pracuje, začal pracovať hneď po strednej. Ja chodím na výšku, veľa čítam, zaujímam sa o históriu, umenie, kultúru.
No a on je trošku jednoduchší. Nemá veľkú slovnú zásobu, nevie ani jeden cudzí jazyk, ťažko sa mu vyjadruje, nie je mu príjemné, keď musí hovoriť medzi "vzdelanejšími" ľuďmi. Aj keď mu vysvetlím nejaký nový pojem, tak o pár minút už opäť nevie, čo to bolo. Nenávidí hru aktivity, lebo nedokáže ju hrať. Nevie slovami opísať daný výraz, ani ho ukázať, či nakreslitť, a už vôbec nie uhádnuť, hoci sú to veľmi jednoduché veci. Vidím, že sa cíti nepríjemne, má možno aj trému, a cíti na sebe pohľady ostatných, ktorým je to už dávno jasné.
Cítim aj ja ten rozdiel medzi nami. On je inak veľmi múdry chlapec. Má veľmi dobré srdce, nikdy by mi neublížil, je milý, postará sa o mňa. Akurát že je taký nenáročný. Všetko medzi nami klape, opravujem po ňom maily, píšem mu správy do oficiálnych listov, pomôžem mu vo všetkom ,čo potrebuje. Len ma mrzí, že cítim nejakú "vedomostnú"??? prepasť medzi nami. Nedokážem sa s ním baviť o zložitejších veciach,o nejakých logických hádankách alebo o vedeckých výskumoch.
Vedeli by ste baby s niekým takým žiť? Trochu sa bojím, že aj naše deti budú potom takéto.. Poraďte
Trochu jednoduchsi partner
mozno sa praveze skvele doplnate. moj byvaly tiez aabsolutne necital, nevzdelaval sa, ale zato vedel v rukach preniest 100 kilovy strom, tazke kufre jednym prstom a to som v tej chvili ocenila viac akoby mi odrecitoval naspamat Kanta. lebo dnesni muzi su uz taki vetchi ze ano pracku nevedia sami nalozit do auta.
ale tiez je pravda ze ma obcas nudiki debsty typu co budeme jest a co mal kto oblecene
beskyd
vyborny nazor, nieco z druheho uhla pohladu :)
tesim sa na pokracovanie, beriem pukance :D
ta3, co ked si ten tvoj partner polozil otazku.. ..ze o co by bol jeho zivot kvalitnejsi keby sa zaujimal o veci ktore sa ho bezprostredne netykaju len preto, aby vzbudzoval dojem ze ma rozhlad? a co ked si na tuto otazku odpovedal ze by ho to nijak neobohatilo? ma teda povinnost riesit geopoliticke problemy na ktore mozno nema absolutne ziaden dosah, ma sa vyznat v historii, ekonomike, politike, v prirodnych vedach... ked... aj znalost v tychto veciach by nic nemenila na jeho zivote? ...neviem, spominala si ze zijes volakde v australii ma samote, osobne by som cele svoje pravnicke vzdelanie aj robotu na ministerstve hodil za hlavu keby som bol schopny viest hospodarstvo volakde na samote tak, ze by som z toho vyzil a nepotreboval by som k tomu ziadne pseudointelektualne kecy predovsetkym o veciach na ktore absolutne nemam vplyv a ani o nich z medii nemam sancu nic realne vediet.
ja viem :D ale tak, je po 22, takze pravidla sa tu nerespektuju, ale uz necham len zeny prispievat :D
zit vedla teba Vedec ,vrnela by som ako "kocur Garfield"
som zena to len na porovnanie :DDDD
poPotvorka
no ja mam take skusenosti, ze ludia ma podozrievaju ze preco im tolko "pomaham" :D
chapes, mna tak proste vychovali.. ja za to nemozem :D pre mna je to malickost, ale oni a tym vidia skryty umysel..
zas TOLKO toho podla mna nerobim, ale preco ine, ak mam cas..
jeden kamos si dokonca myslel ze som GAY, ale ja som len sa nudil a chcel som necio robit :D
ci uz obycajny kamos, alebo podobne..
cize flame war? no problemo :D
piktogram
manzelovi posledneho roka, ked stracal zrak som citala kazdy den 2-3 hodiny a robila som to rada lebo mal o vsetko dianie naozaj zaujem, ale momentalnemu partnerovi preco by som mala citat ked ma dobry zrak a nielen to, vobec nic okrem soferovania, motorov a ebay predaja ho vobec nic nezaujima? je to naozaj tazke a to je aj dovod, ze sem tak casto chodim, pretoze aspon touto formou s ludmi komunikujem
nuz ,muzi si take jednoduche stvorenia to sa nezmeni .... niekomu staci v pravidelnom intervale servirovat pivo ,jedlo ,futbal a sex ,ze ? a ten druhy o stipku viac dokonalejsi ,ten ti akurat tak nieco pomoze ,ale vzdy to okomentuje vetou
" a co za to " ?
takze neries
nechapem, co riesis. ty citaj, jemu rozpravaj (baby musia aj tak vkuse mliet), on hned zabudne a tym padom ti nebude vycitat, ze mu hovoris furt to iste.. vsak je to uplna vyhra.
ta ne?! :)
veru strateny antiVedec :-)) je to pech