Aké sú vaše skúsenosti s liekmi Xanax a Neurol?

Dzeronima

No a teraz som sama z toho v riti co mi to na pohotovosťi predpisali..... Beriem neurol s tým že úzkosti a depresie nemám.... Takže niekto mi rozumne vysvetlite prečo to mám vlastne brať keďže mam len cvaknuty nerv na cicke a ta bolesť mi vráža priamo do srdca zevraj to je na bolesť ale čo čítam som z toho dosť znepokojena

Tomas12345

Karol777 :

"ale zavislost na benzodiazepinoch je ovela horsia ako na nelegalnych drogach,"

Hlupost a mimoriadne odvážný výrok, ktorý však nemáš ničím potvrdený.

1) Benzodiazepíny su narozdiel od drôg koncentrovane, to znamená že sa dajú preto vysádzať postupne ( U rivotrilu dokonca i po pol kvapkách) narozdiel od drôg ktoré koncentrované nie sú, jedná dávka je silnejšía než druhá, a preto sa ani nedajú postupne vysadzovať, vysadzujú sa zo dna na den. Co myslíš, ktoré vysádzanie je jednoduchčšie, to pri ktorom sa postupne vysadzuje alebo to pri ktorom sa daná dávka vysadí zo dna na den ?

Z obrázkov vidíme umrtnost v USA za rok 2016 na Benzodiazepiny - všetky druhy benzodiazepínov (10684) , a nelegálne drogy ako napríklad Kokaín ( okolo 10000) a heroín (15000). Vidíme že tá umrtnost je na prvý pohľad približne rovnaká, no treba si však uvedomiť jednu dôležitu vec, a tou je to koľko ludí užíva benzodiazepiny a kolko ludí užíva kokaín, heroín. Kým benzodiazepíny sú na predpis, a psychiatri ich v súšasnej dobe velmi často predpisuju svojim psychiatrickým pacientom, nelegálne drogy na predpis nie sú, a z toho pochopitelne vyplýva i to že ich zohnatie je velmi ťažké a drahé a preto i pochopitelne i počet ludi ktorí užíva nelegálne drogy môže a aj je niekolko desiatok krát nižší než počet ludí uzivajucich benzodiazepíny. Z toho vyplýva nasledovný záver - ak by počet užívatelov nelegálnych drog bol rovnako velký ako počet užívatelov benzodiazepínov, umrtnosť na nelegálne drogy by bol v porovn aní s benzodiazepínmi desiatky násobne vyšší.

Záver : Nelegálne drogy sa narozdiel od benzodiazepínov nedajú vysádzať postupne. Ked sa pozrieme na štatistiky a zohladníme počet užívatelov benzodiazepínov a nelegálnych drôg zistíme, že umrtnosť na nelegálne drogy je desiatky násobne vyššia než na umrtnosť benzodiazepínov. Za povšimnutie stojí i nasledovná úvaha - ak sú benzodiazepiny ovela navykovejsie než drogy, prečo sa nelegálne drogy neužívaju v psychiatrii ? Prečo je konsensus v psychiatrii i vo vede proti nelegálnym drogám ?

Karol777

za prve, neurol,ani xanax nieje liek na spanie, ale na uzkosti a panicke ataky, tento liek vam cca za po hodinu pomoze s uzkostou, ale zavislost na benzodiazepinoch je ovela horsia ako na nelegalnych drogach,,,lenze psychiatri, predpisuju to co im farmaceuticky diktat riadi, ale zbavit sa da kazdeho lieku, chce to subor roznych veci a hlavne dovera medzi lekarom a pacientom

herak

viete o zavislosti akurat tak holy penis frcal som na heroine pervetine a podobne sracky teraz som na xanaxoch je to jeden s naj liekov ake su.....vyskujate zavislost na opiatoch potom zistite pojem slova peklo nasvidania
PS moje gramaticke chyby ma mrzia ale namiesto skoly som vela fetoval haha

celebrita FB

Na druhej strane keď som šťastná, mám robotu a zarábam prachy, vtedy to celé mesiace nemusím dať do huby...

celebrita FB

Ja mám dobré skúsenosti s takými, kde je účinná látka olanzapin :) dobre sa od nich vychrápem, keď som nešťastná, nemám robotu a myšlienky na dlhy mi nedovolia zaspať :)

MIREC30

Moon 1990 prečo sa pýtaš ludí aby ti poradili chod za lekárom,uvidíš ako ťa pochváli že si vysadila lieky,zavreť ťa na oddelenie psychiatrie tam si s tebou poradia aspoň na pol roka.