strasne sa bojim :( ako to prebieha? kolko to asi trva? ak sa jedna o viackorenovy zub vzadu?
Extrakcia zuba
tak strasne sa bojim iba nad tym rozmyslam cele dni ked je aj moj zubar je strasne neprijemny...dakto vravi že mi všetky zuby vytrha za jeden den najviac sa bojim trhat predne a zadne co mi bude dasna rezat
Michaela, dostaneš nejakú tú injekciu na znecitlivenie zubu a okolia, takže pri extrakcii by si nemala nič cítiť, žiadnu bolesť, len také tlaky a mykanie.... jednoducho ako ťahanie zubu...
každý človek to znáša individuálne.... ja som musela dostať i viac injekcii. Ale horšie sa mi znášali tie stavy potom.... musela som byť i na PN.
Takže neboj, ty môžeš byť kľudne už na druhý-tretí deň fit... teda ak ti nebudú všetkých 6 ťahať naraz ale postupne :)
Michella mne dal zubár 2 silné injekcie a nič som necítila len také tlaky takže v pohode keď to odtŕplo trocha to bolelo ibalgin zasa pomohol :)
michalea...mne tahala zubarka stolicky..viackorenove...a bolo to uplne poho..velmi sikovna...zalezi na zubarovi aky sikovny..drzim palce
Chcem sa spytat čaka ma extrakcia zubou je ich asik zo 6 da sa to prežit je to bolestive...strašne sa bojim !!!
Ahojte!
chcem sa spytat, ma 5 dni po extrakcii dolnej pravej osmicky, bolesti sa dali zniest a vzala som len jednu tabletku v ten vecer.opuch minimalny, len ide o to ze ho stale mam, ale bolesti nemam ziadne. Ide o to ze stehy mam na dvoch miestach. prve samozrejme v mieste osmicky a druhe pri sedmicke zboku pri lici. Nechapem preco to doktor rezal takto. Stale ma to na dotyk boli to miesto, bojim sa aby som to nemala zapalene, ale to je mozno moja paranoja :) stehy mi uz pomaly vypadavaju (same mi maju vypadnut) no a nakolko vrcholo sportujem tak uz sa chcem do toho vratit. myslite ze uz mozem zacat? beriem wobenzym na to aj, mam taky pocit ze od vcera sa aj ta bolava cast zmensila. dakujem
ja uz mam davno po :)) do narkozy kvoli strachu by som urcite nesla, oproti porodu to bolo nic a ani ten by som nesla cisarskym len zo strachu :)
kazdy ma strach z neprijemneho a nepoznaneho, nevidim na tom nic specialne
Nechapem ten iracionalny strach zo zubarov ktory ma tak vela ludi, a este ho v nich zivia rodicia a okolie. Medicina pokrocila, a zubna este viac nez vacsina inych oblasti.
No co, pichnu ti injekciu z mezocainom, skor to je neprijemne ako by to nejak priserne bolelo. Najprv trochu, a ked prakticky okamzite zacne ucinkovat tak dotlaci zvysok injekcie. Ak nebude stacit, sturi ti este jednu. Potom uz nebudes citit nic, len ze ti niekto nieco taha z celuste. Bolet to bude zhruba ako tvoja posledna manikura.
V extremnom pripade sa da pouzit aj celkova anesteza, ale na to musi byt medicinske opodstatnenie, kvoli tomu ze je pacient priposraty to ziadny zubar robit nebude. Je to zbytocne riziko a ovela vacsia zataz pre pacienta. Nehovoriac o tom, ze na to nema drvova vacsina ani vybavenie.
Ako pise aj philips, o nic nejde.
Po osetreni na tej strane nejest, cistit vyplachovanim, ale najlepsie aspon den pockat. Nehulit, nechlastat - zvysuje prekrvenie, zhorsuje hojenie a zvysuje tym bolestivost.
Zvykneš si. Do týždňa na to budeš zabúdať a o dva týždne o tom ani nebudeš vedieť. :)
kupila som si ten dezinfekcny roztok a s tym si to vyplacujem, rano a cez den ok, ku veceru ma to pobolieva systemom, ze aj okolite zuby a neviem si zvyknut, ze tam mam dieru ako svet