Steniatko cika a kaka na postel

Príspevok v téme: Steniatko cika a kaka na postel
nikolkaaaa

Prosim vas stalo sa vam niekedy to,ze ked steso steniatkom doma,tak cika a kaka pekne tam kam ma,na plienku ako som ho naucila,ale akonahle ho na chvilu nechym same,ze idem prec...a ono si to vsimne vyskoci mi na postel a ocika a okaka mi to tam.Mam pocit ako keby to urobilo naschvsl lebo ked sme doma to vobec nerobi.Co mam robit?uz ma nebavi to prat vsetko stLe dookola.Vzdy ju zato vhresim..vcera to urobilo uz stvrty raz a povedala som si dost a dala ho do kuta a dovolila som mu odist az o 15 minut...poradte..ked sa nauci vyskocit na gauc bojim sa ze aj tam bude cikat kakat!Inak napriek tomu ze ma 3 mesiace je to velmi sikovna fenocka,uci sa veci rychlo,vie uz sad ut,zostat,na voditku pekne ide ale toto?

nikaroxy

Mimochodom pre týratelov ktorí tu pisali - zakladnym povelom ktorý musite svojho psa naucit nech uz je to velke alebo male plemeno je ZOSTAŇ. A moji sa tymto povelom velmi rychlo naucili. Nikdy som mojich a ani inych psov neudrela ale správna výchova je podla mna normalna vec. Rovnako ako u malych detí. Manohí z vás by si mali nastudovat nejake veci a nesudit tu podla jedneho prispevku.

nikaroxy

:DDDD Smejem sa :DDD Nebudem sa vyjadrovať k niektorým komentom lebo to nema vyznam. Ja tu riešim problem, že či to niekto už zažil, že z akého dôvodu to psík može robiť. Neviem čo tu točia niektorí o týraní a neviem o čom. Nechcem vo výchove nič zanedbať a preto som zašla sem. Zábavné je že nohí sa tu len navážate a rada nikde. Ostatným ďakujem. Steniatko je čivavka, e velmi učenlivá, mudra, rychlo sa vsetko učí. Je chovana na kvalitnom krmive, stale sa jej venujem, chodim casto von. Veterinár mi povedal pravdepodobnú príčinu jej konania. Teda ak to tu niekoho zaujíma, robí to vraj preto, že sa pomstí. Lebo ked idem do práce, tak ona ostáva sama. Ja jej nedovolím skákať na gauč a ani postel, ale cakala som do teraz na dvere od stolara tak mala do spalne pristup a naucila sa tam po mojom odchode z domu vyskocit. A tí co pisete tu o hlupostiach, ze neviem nic o vychove. Smejem sa pretoze mam este trojrocneho psa cane corso a ten mi toto nerobil. Ale nevadi, ludia tu maju radit a nie buzerovať. Prajem Vám len aby ste boli šťastní ako som ja, že mam super psickov, ktorí mi robia radosť.

jedulka

Ta3 naprosto souhlasím a víc k tomu nic ani není zapotřebí dodávat :-)))
Asi už je dnes opravdu zapotřebí číst návody na vychování psa.Zdraví selský mozek,mi řekne, že do malého bytu jen malí a společenský psík u domu s velkou zahradou si můžu chovat i pyrenejského mastifa :-)To dá rozum.
Dostala jsem se do situace kdy na mě zaútočil asiat,nepřemýšlela jsem,chytla ho za hrdlo obrátila a šlehla s ním na zem na záda.Na chvilku jsem hrdlo ještě zmáčkla, když se zakuckal pustila jsem ho.Utíkal jak o život.Nebyla to jeho vina ale páníčka který si nikdy neměl kupovat tak silné plemeno,když na něj nemá vliv.Měla jsem a mám v životě více plemen a psů.Myslím si, že lidem ze všeho nejvíc chybí přirozená autorita a respekt.Nikdy jsem neměla se psi problém, oni to nějak sami vycítí a pak opravdu stačí jen vysvětlit psovi co se po něm chce. Štěně labradora, bez zkřivení chlupu a zvýšení hlasu už ve třech měsících dokáže na slovo "dělej" udělat bobek.Labrador je velmi chytrý dokáže zdolat 90 povelů.Chce to klid a čas.Žádný stres.Ale je pravda,že jednu knihu jsem si opravdu přečetla,to když jsem se rozhodla chovat koně.Jednu knihu a dva roky sledování práce lidí s koněm a koně mezi sebou ve stádě.Jsem z města neměla jsem kde vzít zkušenosti.Mám koně "miláčky" můžu je půjčit komukoli a nezklamou.Ale to je na jinou tému:-)

Laara

ja som nemala z jej prispevku pocit, ze by bola chora a vyzivala sa v tyrani a sikane maleho steniatka..tak ho postavila na 15 minut do kuta, o boze, volajte slobodu zvierat..sice si neviem celkom predstavit ako to spravila a ako to tam stena vydrzalo..ale budis..
nikde nepise, ze ho bije, vrieska po nom, vyhadzuje ho z okna, topi ho..pretoze aj taketo mame pripady a takito "experti" si to este nahraju a zverejnia na internete..toto su chori jedinci, lebo ludmi ich neviem nazvat a takymto odludom by som spravila to iste..zvierata a obzvlast psov milujem, ale nevidela by som to so zakladatelkou az tak tragicky..ona je len neskusena a pytala radu..tak tu z nej nerobme tyranku..tak ako nerobme z vychovy psa exaktnu vedu..dostala tu dostatok rad, ktore jej musia pre zaciatok stacit plus precita nejaku prirucku a hotovo..ja jej prajem pevne nervy, trpezlivost a vela stastnych chvil so psikom

orol

Prasknut nervy mozu kazdemu.

Niekto po tomto zahresi a tym to konci, niekto skrici, niekto pohrozi prstom, niekto jemne buchne novinami, niekto vynada...

a n i e k t o ma potrebu tyrania a sikanacie steniatka, ci babätka
najma ked je nevedomy, resp. chory, vsakze

TinaM

Orol: tebe nikdy "nepraskli" nervy? Suhlasim, ze takym sposobom, ako opisuje nikolka, sa to nerobi, ale ked si spomeniem, ako som ja zurila, ked vymyslal nas maly.Bola som uz z neho obcas sediva (nam sa zase zacal zasekavat na chodniku a kazdy jeden meter si sadol, hoci dovtedy pekne cupital vedla nas). Az som plakala, taka som bola zuriva a zufala :D Potom sme vyskusali zopar technik a vyriesilo sa to. Ale kazdy moze sem tam "zachaosit", no nie? :)
Myslim, ze nikolke sme uz poskytli niekolko rad, odkazov na manualy a vycviky. Ja len suhlasim s tym, ze je dobre si nieco o pscoh precitat, idealne aj o konkretnom plemene, lebo kazde je niecim specificke.

orol

Nie je nutne vystudovat veterinu, ani nutne absolvovat min, 2 r vycvik

ale je nutne precitat si knizku, knizky o vychove, vycviku psika, o chorobach atd

prave taketo znalosti musi mat majitel psika a pokial ich nema
tak potom dochadza k takym veciam, ako opisuje nikolkaaaa

v osmej, deviatej a desiatej vete cit:

„Vzdy ju zato vhresim..vcera to urobilo uz stvrty raz a povedala som si dost a dala ho do kuta a dovolila som mu odist az o 15 minut“..

P.s- nech sa na mna nikto nehneva, ze to poviem takto tvrdo. U mna je to tyranie a sikanovanie steniatka a nie sposob vycviku, ci nacviku.

TinaM

Pane boze ludia... co sa to s vami deje? Nemal by kazdy clovek vystudovat veterinu,alebo absolvovat min. 2-rocny vycvik, aby bol sposobily vlastnit psa? Je to PES. Cize ZVIERATKO. Na jednej strane je to samozrejme obrovsky zavazok a zodpovednost, lebo suhlasim s tym, ze majitel je zodpovedny za vsetko, co pes robi. Ale nerobme z vlastnenia psa vedu. Ano, je dolezite vediet, ako sa k psovi treba spravat, mat zakladne vedomosti o tom, ako pes funguje, ale ved kluuuud. Nikto uceny z neba nespadol, proste sa to clovek nauci, ked len trosku chce.

A este sa vyjadrim na margo alfa rolling: preco to prezentujete ako "bachnutie psa o zem a spacifikovanie" (je to parafraza toho, co som pochopila z vasich prispevkov, prosim opravte ma, ak je to nespravne).
My mame jazvecika, cize otazka "ako zvalit velkeho psa atd..." je tym asi zodpovedana. Pri nom netreba chlapsku silu a buchanie o zem spojene s bojom, aby som ho prevratila na chrbat. Je to stale este stena (8 mesiacov), je hravy a lahko sa rozsanti. Su vsak situacie, kedy nie je cas na pozvolne skludnenie nalady alebo odvedenie pozornosti (napr. hodenim hracky). Napriklad ked pride necakana navsteva, zazvoni telefon, alebo kypi vecera na sporaku. Vtedy, ked sa postavim, ze musim nieco rychlo urobit, je nezastavitelny, skace, "hryzie", samozrejme v ramci hry, do nohy a spol. Nemam vtedy cas ho pacifikovat, tak si cupnem, prevratim ho a s kludnym hlasom mu vysvetlim, ze sme sa nateraz dohrali, pohladkam ho a je ako baranok. Nema z toho traumu, neboji sa, ked ho chcem pohladkat a rozhodne nevyzera, ze by mu tym klesalo sebavedomie. Jednoducho musi vediet, ze ked ja nieco poviem, tak to plati. A ked nie, tak ho v tejto polohe odzbrojim, aby si uvedomil, ze to myslim vazne. Fungujeme takto skvelo.
Na zuriveho psa (toboz nie cudzieho) by som sa to asi neodvazila skusit, aj ked clovek nikdy nevie, co nam zivot prinesie.

Na zaver len dodavam: uzivajme si svojich psikov, tesme sa z nich a ucme sa, ako nam to spolu moze fungovat.
Ani rodicia, ktorym sa narodi prve dieta, nemaju predchadzajuce skusenosti ani vycviky a lala, vsetko funguje :)

ta3

jednoducha pomoc, ked ma fenka zostat bez dozoru sama doma, zatvorte ju do chodby a kupelne, alebo zatvorte dvere do obyvacky a spalne