Zdravím Vás.
Chcem sa spýtať na názor, ako pokračovať ďalej v živote a ako sa z toho dostať. Problém je v tom, že ma po pomerne dlhom vzťahu (3,5 roka) nechala priateľka a ja nedokážem na ňu zabudnúť a čo je horšie prestať ju milovať. Bola to moja prvá láska, spočiatku to bolo dosť ťažké, pretože až na druhý pokus sa nám podarilo dať to fakt dohromady. Ale potom sme boli šťastní, boli sme oporou jeden pre druhého, väčšinu času sme trávili spolu, všetko bolo tip - top. Lenže v lete minulého roka nastala zmena. Mal som pocit, ako keby sa o mňa zaujímala oveľa menej než to bolo dovtedy. Ona si to nevšimla a na vine som bol ja, že prečo si vymýšľam, podľa nej bolo všetko v najlepšom poriadku. Ibaže nebolo, stále som cítil menej záujmu o moju osobu. Ale naučil som sa s tým žiť a nechcel som jej to dennodenne vyčítať, pretože opäť začal nový ak. rok, mala veľa školských povinností a navyše sa pritrafili aj rodinné problémy. Sem tam som to chcel riešiť, ale žiadnu zmenu som nevidel, až došlo na to, že na škole začala flirtovať so spolužiakom. No to ma dorazilo vtedy, ale akosi sme si to všetko opäť ujasnili a plný odhodlania a lásky sme chceli pokračovať ďalej. Aj sme pokračovali až sme došli do apríla tohto roka a odvtedy sa to celé začalo rúcať. Asi mesiac som z nej ťahal čo ju trápi, ale nič som sa nedozvedel. Po mesiaci mi oznámila, že sa chce rozísť, že nie je so mnou šťastná. Mne sa doslova zrútil svet! Už je to 6 týždňov a ja sa neviem odraziť od dna, na ktoré ma dostala, nedokážem sa sústrediť, nedokážem komunikovať, zanedbávam všetky povinnosti. Ročník som úspešne ukončil a vyše mesiaca sa mi nedarí nájsť žiadnu prácu, aby som sa nejak zamestnal a nemyslel na ňu. Proste nič, aspoň keby som po nociach mohol spať, ale nedarí sa. Žil som pre ňu, staral sa, pomáhal jej, snažil sa byť tou najväčšou životnou oporou a ona to ukončila, pričom mi sama nevie povedať, čo je tým hlavným dôvodom rozchodu. Len toľko, že nie je šťastná, ale prečo? Netuší. Nemám pocit, že som jej niekedy ublížil, proste také malé hádky sa vyskytli ale všetko sme si vedeli rýchlo vysvetliť. Nechápem.
Tak Vás prosím o radu, ako by ste to riešili, ako sa odraziť od dna, ako začať žiť a zabudnúť.
Ďakujem.
Stratené šťastie
orol, ty si teda blb
A co je len jedna diera ked tak mraucis ?
vsak ich je predsa statisice, miliony :-o)))
na taketo bolesti je cas najlepsi lekar
rob fyzicku pracu a sportuj a rychlejsie zabudnes
druhykrat sa nebuchni az tak a nechaj si rezervu
P.s- isty pravnik sa vyjadril, ze zena je len uzitkovy tvor na varenie, zehlenie, pranie, upratovanie, starostlivosť o deti, drzanie varesky, vtaka, ale ze nejaky valny rozum to moc nema :-o))
a ako vidiet, ani ta tvoja diera ho nemala
vela zdaru zelam
každý si tým prešiel a ver, že je to k niečomu dobré ..... ja som napr bola potom 3 roky sama a som tomu rada ... ešte som si veľa vecí zažila a šla do nového vzťahu s tým, že už nepotrebujem ziadne zurky, chaty a pod .... proste som sa vybúrila a môj terajší priateľ tiež ..tka si teraz jeden druhého užívame ...
inak výhoda je fakt tá, že je leto a dá sa ísť hocikam, že nebudeš kvasiť doma .. ja som začala chodiť na rôzne cvičenia, výlety, dovolenky ... všade kde sa dalo som bola :D deň je dlhý, čiže v zime by si bol na tom o poznanie horšie ....
lilyiankaa
Tak vieš dobre na čom som a ako sa cítim. Neostáva mi nič iné len sa cez to preniesť a dať tomu čas, snáď to nebude dlho trvať, pretože strašne nerád čakám :-) Ako sa vraví, všetko zlé je na niečo dobré...tak už len na to dobré musím vyčkať
mňa tiež nechal v tvojom veku, ale po dlhšom čase, a som tu ako vidíš, a šťastná ... teraz mám úplne iný vzťah, niečo odlišné od môjho bývalého a som veľmi spokojná ... aj keď som bola sklamaná a nešťatná, ked ma nechal, nevedela som si predstaviť život bez neho, stretlo ma niečo miliónkrát lepšie a ja som rada, že som si tú kapitolu života odžila a že mi niečo dala .. uvidíš, dá aj tebe, ale prídeš na to postupom času ....
stava sa, toto by som napisal pred par mesiacmi ja, len vztah bol 4,2 roka cca a rozisla sa so mnou na zaciatku februara :-D tiez zniceny, nevyspaty a stale hladny a ziadna chut do jedla... po 3-4 tyzdnoch sa to zacalo upravovat, zacal som znova s kamosmi chodit von, spoznal som dalsich ludi atd. pak sa zacalo cvicit kazdy den, bolo vela prace, semester v polovici a kopec zadani... tak sa dalo do takej pohody ze lepsie mi je samemu :-) ta pohoda moc nevydrzala, tak tyzden :-D pak som stretol niekoho... uz sme viac ako dva mesiace spolu a som stastnejsi viac ako predtym.
Tak nezufaj a mysli na pritomnost a nie na minulost, nikdy nevies co sa stane ;-) bol si pre nu dobry a ona to pochopi, ale uz bude neskoro a ty budes stastny s inou :-)
lilyianka
Viem, že to spolu nesúvisí, ale to je taký zákon schválnosti, že keď bolo všetko OK tak život gombička, ale teraz sa zrazu nedarí...ja nikoho z toho neviním, že nemám prácu, len proste to tak vyšlo, teraz v najnevhodnejšiu chvíľu. Mám 25 rokov, dosť veľa na to aby som to takto ťažko prežíval, ale robím čo môžem a snažím sa zabudnúť
agnes998
Snažím sa chodievať kam sa len dá, ale nie každý deň sa mi podarí byť v spoločnosti druhých. No keď som sám,tak stále sa mi vrátia myšlienky na ňu...Potrebujem činnosť, ktorá ma zamestná na väčšinu dňa, aby som sa domov chodieval len vyspať a nemal čas myslieť...Bohužiaľ na turistiku moc nie som, ale začal som cvičiť, momentálne zháňam nový bicykel, aby som si ako tak prevetral hlavu...
nesmieš byť taký pesimista a nemôžeš hneď hádzať všetko do jedného vreca...že keď nemáš babu, tak už ani brigádu nemáš ... to so sebou vôbec nesúvisí, sú to dve diametrálne odlišné veci .... inak koľko máš rokov? a do zahraničia môžeš ísť aj sám ..alebo choď len niekam vyskúšať v lete ..za to nič nedáš ..len neseď doma a hýb sa, rob so sebou niečo .... neutápaj sa v tom, t je to najhoršie čo môžeš urobiť .. jej veci daj preč, nech ich nevidíš, aby ti ju nepripomínali a zavolaj kamošom a niekam vypadnite