Test na rakovinu

jaeny

testy na hrubé črevo som videla aj DM-drogérie stojí okolo 500sk,ale každý obvodák ti napíše lístok na test,robí sa zo stolice

andie

jj, ccc. je to test na skryte krvacie a ma odhalit rakovinu hrubeho creva. je dostupny aj na svk a to v lekarnach. netusim vsak cenu ani odhadom..

ccc

neviem si predstaviť test na rakovinu, kt.by sa dal robiť doma..obavam sa,že to je momentalne este sience fiction..
Ale počula som o teste na rakovinu traviaceho traktu..nepouživa sa ešte u nas,ale inde ano..neviem o tom vela, ale pointa je v tom, že tym testom sa zisťuje, či nedochadza ku krvacaniu niekde v git a zistit by sa to malo zo stolice.
je to ale len velmi hruby odhad toto samovyšetrenie,neviem ani aka je spolahlivosť tohoto testovania.
no a potom ako som spominala vyšetrenie chromozomov, to je ale trochu naročnejší a drahší výkon, ale dosť spolahlivy.

petricek

kosa,
treba len verit a vymahat, aby nejaky ten protirakovinovy test bol sucastov kazdej lekarne, podobne ako tehotensky test.

andie

ja som si to nezmylila kosa..totiz tehotensky test funguje na pritomnost choriogonadotropinu. bolo to skor myslene ako joke.

kosa

andie,
nemyl si tehotenstvo z rakovinov.

kto pripustal co?
alebo ta bunka nieco ako ten HCGH (ci iny hormon) produkuje alebo nie.
ak nie tak fajn.
ak ano nech zistuju preco naco.
dufajme ale ze raz to bude SUCASTOV poistneho systemu :)
pre vsetkych :)

andie

celkom ma to zaujalo, ked s tym prisiel damian. zacala som hladat clanky s tym suvisiace. ano, naozaj pripustali, ze by rakovinova bunka mohla produkovat choriogonadotropin. ale bohuzial len v tak malo pripadoch, ze sa to NEDA povazovat za relevantne ;) takze asi ta sklamem ziadne verejne tajomstvo to nie je. skus ist na onkologiu a daj 10 pacientom tehotensky test ;)