Prosim poradte mi mam problem...včera som sa dozvedela že som tehotna.Beriem ale rivotril.Neviem čo mam robit je to antiepiletikum.Bojim sa ako bude vplyvat na dieta.Ma s tym niekto skusenosti?Beriem ho už 4roky.Ako je to s liekmi v tehotenstve?
rivotril v tehotenstve
Rivotril je benzodiazepin Clonazepam, bolo popísaných 175 prípadov použitia prevažne v I. trimestri, boli síce pozorované anomálie, ktoré však nemajú jednotný vzor a ani vyššiu početnosť. Z toho vplýva, že nemá zvýšený teratogénny potenciál(nemá vyššie riziko vrodených vývojových chýb). Môže sa v I. trimestri používať v prípade nutnosti. Po dlhodobom používaní sa možu po pôrode vyskytnúť poruchy dýchania u novorodenca, alebo tzv. abstinenčné príznaky ako nepokoj, triaška, zvýšený tonus svalstva, kŕče, vracanie a hnačka(novorodenca). S tým musí byť oboznámený pediater.
ahoj.vyhľadaj si hore medzi produktmi rivotril, tam nájdeš príbalový leták, alebo aj doma možno máš.tam sa píše, že sa počas tehotenstva môže brať iba ked je to nevyhnutné.
moja rada je aby si zašla v pondelok za svojou psych. alebo doktorom ktorý ti ten liek predpísal a poradil sa s ním, no a samozrejme aj za gynekológom..ale to ti hádam ani hovoriť nemusím.
prajem veľa šťastia:)