Ahojte snad sa tu najde niekto kto ma podobny problem ako ja. Mam depresiu,beriem aj lieky ale zatial mi velmi nepomohli. Najhorsie ale je ze mam stavy uzkosti, stale sa bojim ze sa zblaznim a pozorujem sa co mi uz nepreskocilo. Bojim sa ze niekomu ublizim, nechcem to v ziadnom pripade urobit len sa bojim ze sa mi moze stat ze mi hrabne a ja sa neovladnem. Stretli ste sa uz niekedy s niecim takymto? za kazdu reakciu dakujem :)
Bojiím sa
Oswiencim napis na vstupnej brane
Arbeit mach frei
praca robi cloveka
praca oslobodzuje cloveka od dusevnych utrap atd
Veď ok...zamestnávať sa človek musí...najlepšie by bolo ak by človek prestal premýšľať :)
M, ale co nefungovalo u teba, moze fingovat u druheho nie?
To mas ako s jedlom, jednemu urobi dobre
a druhemu moze urobit zle
:DDDDDDD
...a zbavis sa popisanych symptonov zrejme aj uplne
orol - nefunguje skúšal som :D
na tuto tvoju diagnozu posobi velmi uzdravujuco fyzicka praca
-cize zamestnaj sa na 12 hodin denne
-najlepsie ku miesacke, resp. ku furiku
-a za 2 týzdne uz pocitis vyrazne zlepsenie zdravotneho stavu
tak to jsi na tom ještě dobře, drž se!
www.lundbeck.com
něco pro volnou chvíli, je to ta nejlepší práce jakou jsem kdy četla.
jedulka ja pocitujem aj priznaky depresie len tych sa tak nebojim preto sa na ne nepytam. len toto ma skrie a stale sa musim utvrdzovat v tom ze to je len vyplod mojej mysle a nestane sa to.
a problem je ze ja nepocitujem nutkanie niekomu ublizit len sa toho bojim
bojko226, souhlasím s tebou, tyto léky jsem označila jako první pomoc, mezí tím užívej antidepresiva.S antidepresivy je jedna těžkost, že zabírají nejdříve za 14 dní a i pak můžeš přijít na to, že nejsou ty pravé pro tebe.A musíš znova k lékaři a zkoušet a zkoušet.Je to na dlouho, ale ty popisuješ stavy úzkosti a né deprese.Mášli pocit, že se zblázníš jak píšeš tak a i o tom aby jsi nikomu neublížil, což tak daleko jsem zašla já, tak si prostě a logicky vem něco co tě uklidní a nikoho neohrozí.
Lékařsky anxoiozní deprese.Já ji mám a trpěla jsem s tím 35let!já vím, jaký to je a až kam daleko to může zajít.Za těch 35 let ušla psychiatrie velkou cestu.Léky které se dneska předepisují, jsou k člověku velmi opatrné a bez nějakého velkého návyku.Návyk ale na ně je.Nicméně abstinence trvá tak 14 dní, je ti trochu nevolno.Pak to přejde. Nic víc.Jak se chceš postavit na vlastní nohy, najít spouštěč, těchto stavů, zbavit se ho(jde-li to), mělo by to jít, a jak chceš ve stavu o kterém jsi psal najít si nějaký radosti?
Jak? A ty si musíš najít něco co by tě pohltilo a velmi bavilo, přineslo ti potěšení atd.To je velmi individuální.Ale je to jediná šance jak se deprese zbavit.Být tebou tak to tak nestuduji a raději použij selský rozum.Chce to i hodně pohybu.